המאבק במינוי גלנט מגיע היום לבג"ץ
בבית המשפט העליון תידון הבוקר העתירה נגד מינויו של יואב גלנט לרמטכ"ל, בטענה שהשתלט בניגוד לחוק על קרקעות מדינה. העותרים טוענים: מעשיו חמורים "פי כמה" מאלה שהקיצו את הקץ על הקריירות של עימאד פארס ומשה (צ'יקו) תמיר
חודש לפני שייכנס לתפקידו, המאבק נגד מינויו של יואב גלנט לרמטכ"ל הבא מגיע לישורת האחרונה: שופטי בג"ץ ידונו הבוקר (יום ב') בעתירה שהגישה התנועה הירוקה נגד המינוי של האלוף, בשל "פרשת הקרקעות". העותרים טוענים כי גלנט השתלט בניגוד לחוק ובאופן עקבי על קרקעות מדינה במושב עמיקם, בו הוא מתגורר, תוך התנהגות בריונית ורמיסת החוק ברגל גסה.
לטענת העותרים, החלטת ועדת טירקל לבחינת מינויים בשירות הציבורי לאשר את מינוי גלנט תוך התעלמות מהפרשה, לקתה בחוסר סבירות קיצוני. לדידם, חוות הדעת שמסרה הוועדה בתום הדיון הראשון שקיימה בנושא, לפיה אין מניעה ערכית למינוי, הייתה שגויה ופגומה.
ביתו של גלנט במושב עמיקם. "התנהגות בריונית" (צילום: עידו ארז)
"אנחנו מאמינים שתפקיד הרמטכ"ל הוא לא רק תפקיד ביטחוני ביצועי אלא גם סמל ערכי שתפקידו להנחות את כל הצבא שתחת פיקודו", אמר ל-ynet ד"ר אורי שיינס, ממפלגת התנועה הירוקה.
"ראינו מה קרה לתת-אלוף עימאד פארס ולתת-אלוף משה (צ'יקו) תמיר, ולהערכתנו פרשות של השתלטות על קרקעות ציבוריות, אי-מילוי פסק דין של בית משפט ואי-אמירת אמת הן חמורות פי כמה", הוסיף ד"ר שיינס. לדבריו, "לו ועדת טירקל היתה בודקת את הנושא לעומק, אנחנו מאמינים שהאלוף גלנט לא היה מתמנה לתפקיד הרמטכ"ל".
"תמוה שגלנט ביקש לא להגיע"
הפרקליטות ביקשה מבג"ץ לדחות את העתירה, בטענה שוועדת טירקל בחנה את המינוי ומצאה אותו כשר. המדינה טוענת כי אין כל עילה משפטית המצדיקה התערבות בהמלצת הוועדה ובהחלטת הממשלה לאשר
את מינוי גלנט לרמטכ"ל ה-20 של צה"ל. גלנט עצמו ביקש מבית המשפט לא להגיע לדיון ונענה בחיוב.
גם השר מיכאל איתן, המתנגד למינויו של גלנט, שלח מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לפסול את מועמדותו של גלנט. איתן היה השר היחיד בממשלה שהצביע נגד מינוי גלנט לפני ארבעה חודשים, בטענה שהוא "צפצף על החוק" ופעל כ"מאפיונר".
עו"ד נדב אפלבאום, המייצג את העותרים, אמר ל-ynet: "אנחנו מקווים שבית המשפט הנכבד יתקן את הטעות שערכה הוועדה בבדיקתה ויאמר דברים חריפים ואמיצים לעניין תוקפו של המינוי ודרכי פעולת הוועדה, תמוה בעינינו שלמרות הטענות העובדתיות הקשות נגד גלנט, הוא ביקש שלא להגיע לדיון ולהתעמת איתן ונראה שלא בכדי עשה כך".
עם הגשת העתירה, בדובר צה"ל מסרו תגובה בשמו של גלנט, וביקשו להזכיר כי התלונה המדוברת נידונה כבר בבג"ץ, שדחה אותה ביולי 2009 ואף חייב את המתלוננים לשלם לו 7,500 שקל הוצאות משפט. "הכסף נתרם על ידי האלוף לאגודה למען החייל, ושימש לנסיעתם של שלושה חיילים לחו"ל למפגש עם הוריהם", הוסיפו בצה"ל. "היועץ המשפטי לממשלה וועדת טירקל בחנו את הנושא, מצאו כי האלוף פעל ללא כל דופי ואישרו את החלטת שר הביטחון למנותו לתפקיד הרמטכ"ל הבא".