שתף קטע נבחר

איראן: ישראל היא הגורם העיקרי למשבר בלבנון

סגן שר החוץ לענייני המזרח התיכון טען שהמדיניות של ארה"ב וישראל וכן "האיומים שנועדו לחרחר ריב" מסכנים את שלום האזור כולו. הוא קרא לשני הצדדים בלבנון "להתגבר על המצב הנוכחי ולהתייצב נגד המזימות"

בכיר ברפובליקה האיסלאמית האשים היום (ה') את ארצות הברית ואת ישראל בקריסת ממשלתו של סעד אל-חרירי בלבנון. סגן שר החוץ של איראן טען ששתי המדינות חיבלו והפריעו למערכת הפוליטית בביירות וכתוצאה מכך פרשו שרי חיזבאללה מהקבינט.

 

 

11 שרים המזוהים עם מחנה חיזבאללה בלבנון הטילו אתמול פצצה פוליטית בביירות כשהכריזו על התפטרותם מהממשלה. הצעד הוביל לקריסת ממשלו של סעד אל-חרירי במטרה ללחוץ עליו להתכחש למסקנות הצפויות של ועדת חקירה בינלאומית בעניין ההתנקשות בחיי אביו, ראש הממשלה לשעבר  רפיק אל-חרירי.

 

"לבנון שרויה במצב לא יציב ורגיש ביותר", נכתב בהודעה שפרסם סגן שר החוץ האיראני לענייני המזרח התיכון, ראוף שייבאני. "חבלה והפרעה מצד אמריקה והמשטר הציוני הם הגורם העיקרי לכישלון המאמצים של סוריה וסעודיה למצוא פתרון למצב הנוכחי בלבנון". הוא גם סיפק אזהרה לעתיד באומרו שהמדיניות של ארה"ב וישראל וכן "האיומים שנועדו לחרחר ריב" מסכנים את שלום האזור כולו.

 

סעודיה הידועה בקרבתה לאל-חרירי וסוריה המקורבת לחיזבאללה ניסו לגבש בשבועות האחרונים פשרה בין הנצים בלבנון. ההצעה שנכשלה לבסוף ביקשה מאל-חרירי להפסיק לספק מימון לבית הדין הבינלאומי ולמשוך ממנו את השופטים הלבנוניים. בתמורה אמור היה אל-חרירי להישאר בתפקיד ראש הממשלה ושממשלתו תתפקד.

 

גורמים דיפלומטים במזרח התיכון טענו אמש שסוריה וסעודיה הרימו ידיים מהניסיון לתווך בין הצדדים. אולם סגן השר האיראני הפציר בצדדים לא לוותר והתעקש שהדרך היחידה לפתור את המשבר היא באמצעות "מאמץ הדדי של כל המפלגות הפוליטיות. עליהן להתגבר על המצב הנוכחי ולעמוד נגד המזימות".

 

בינתיים מנסות מדינות נוספות בעולם להרגיע את הרוחות בלבנון. אל-חרירי, שהתבקש על ידי נשיא לבנון לעמוד בראש ממשלת המעבר, ייפגש בהמשך היום עם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי. מזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא,

אמר אמש כי על מדינות ערב לסייע ללבנון "כדי לחלץ אותה מפני סכנות של מלחמת אחים והידרדרות לסכסוכים פוליטיים וביטחוניים שיפגעו בה".

 

לשעבר, רפיק אל-חרירי, בפיצוץ מכונית תופת בביירות בפברואר 2005. עמדותיו האנטי-סוריות העלו תחילה חשדות כבדים למעורבות דמשק, אולם מאז פנתה החקירה לכיוונים אחרים. לפי דיווחים במערב, צוות של האו"ם החוקר את החיסול צפוי להמליץ בקרוב על העמדתם לדין של בכירים בתנועת חיזבאללה.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף דודי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתערב. שייבאני
הממשלה נפלה. חרירי
צילום: AP
מומלצים