אושרו 124 דירות מעבר לקו הירוק בירושלים
במרצ אומרים כי "ראש העיר החליט כנראה לעשות שרירים, כשהבין שהאמריקנים נרדמו". בליכוד טוענים: "מלאי הקרקע הזמין היחיד בירושלים הוא מעבר לקו הירוק ההיסטורי"
שבוע לפני שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית ירושלים תדון בתוכנית להקמת 1,400 יחידות דיור בשכונת גילה, אישרה היום (ב') הוועדה שתי תוכניות בנייה, באזורים שלא היו בשליטת ישראל לפני 1967. הוועדה אישרה להקים 92 יחידות דיור בבניין מגורים בן 12 קומות בשכונת תלפיות מזרח, ו-32 יחידות דיור נוספות בשכונת פסגת זאב, הכוללים הקמת ארבעה בניינים חדשים, ביניהם מקשרים חדרי מדרגות משותפים.
האישור מאפשר למעשה לקבלנים להתחיל כבר בבנייה. יו"ר סיעת הליכוד בעירייה, עו"ד אלישע פלג, אמר ל-ynet שלעובדה ש-124 יחידות הדיור ייבנו מעבר לקו הירוק - אין חשיבות, "משום
שברור שמלאי הקרקע הזמין היחיד בירושלים הוא מעבר לקו הירוק ההיסטורי".
פלג, החבר בוועדה לתכנון ובנייה, הוסיף: "אין במתן היתרי הבנייה לשני הפרויקטים האלה משום בשורה לירושלים, משום שהעיר שרויה במחסור קשה ביותר של יחידות דיור למגורים, ואם הממשלה לא תשווק בהקדם קרקעות נוספות לבנייה ציבורית - אזי לא תהיה בירושלים קרקע זמניה לבנייה בשנים הקרובות".
מנגד, אמר יוסף (פפה) אללו, יו"ר האופוזיציה העירונית מטעם סיעת מרצ, כי
אישורים מעין אלה רק ירחיקו את הצעירים מירושלים. "אם עיריית ירושלים חושבת שכך תילחם בהגירה השלילית של צעירים - היא טועה. הפרובוקציות האלו רק יחמירו את הסכסוך ונקבל את ההפך - ירידה של אלפים שרוצים לחיות בשלום".
לדבריו, "ראש העיר החליט כנראה לעשות שרירים, כשהבין שהאמריקנים נרדמו. מוזר לי מאוד, כשמדובר באיטום בית יהונתן הם אומר שזה לא הזמן לפרובוקציות, אבל כשמדובר בבנייה ליהודים הם מוצאים זמן לפרובוקציות".
בעולם עוררו לאחרונה צעדים מעין אלו ביקורת קשה כלפי ישראל, בטענה שמדובר בבנייה לא חוקית בשטח כבוש. מעיריית ירושלים נמסר כי "לא חל כל שינוי במדיניות הבנייה בירושלים ב-40 השנים האחרונות. עיריית ירושלים ממשיכה לקדם בנייה לערבים ויהודים כאחד על פי תכנית המתאר. בנייה חדשה בירושלים הכרחית להתפתחות העיר ולמתן אפשרות לצעירים וסטודנטים לגור ולרכוש בה דירה".
Read this article in English