ההשלכות: "ליברמן רק מתחזק, ש"ס תוכל לסחוט"
אחרי פרישת ברק והח"כים מהעבודה, בקואליציה מדברים על סידור טוב לנתניהו - לפחות בטווח הקצר - אבל תוהים למשל מה יעלה בגורל החקיקה השנויה במחלוקת שמוביל ליברמן
לא רק במפלגת העבודה - גם בקואליציה סערו הרוחות לאחר הודעתו של אהוד ברק אתמול (יום ב') על הפרישה הדרמטית ממפלגתו, יחד עם ארבעה ח"כים. גורמים בליכוד ציינו כי סיעות הימין, ישראל ביתנו וש"ס, יתחזקו מהמהלך שמקטין את הקואליציה. "אפילו ש"ס יכולה לאיים עכשיו על יציבות הממשלה, אם תרצה. בעבר היא לא יכלה. 66 חברי כנסת זה מספר יפה, אך הוא מאפשר סחטנות בעתיד".
בישראל ביתנו הביעו שביעות רצון מההתפתחויות, וציינו כי "העובדה שמפלגת העבודה התפרקה פועלת לטובתנו. כל השמאל כולו תוקף את ליברמן, וזה רק בונה אותו עוד ועוד".
גם יריביו של בנימין נתניהו הודו כי "מדובר בתרגיל חכם בטווח הקצר. בטווח הארוך זה יכול להסתבך, אך בינתיים זה נראה כמו משהו שיכול לתת יציבות לכמה חודשים. השאלה היא מה יקרה בהמשך, בהצבעות וכשיתעוררו חילוקי דעות. כיצד יצביעו אנשי הסיעה החדשה בנושאים רגישים כמו הגיור? ומה יעשו עם החקיקה הגזענית?".
גורמים המקורבים למשא ומתן שהתנהל לתוך הלילה ציינו כי "הנושאים האלה עולים, אך הם עדיין לא סוכמו סופית. עד שלא חותמים, שום דבר לא סגור". כמו כן, לא ברור עדיין אם השר שלום שמחון, יוזם המהלך, דורש את תמיכת הליכוד במועמדותו לראשות קק"ל במוסדות הלאומיים.
במערכת הפוליטית גם תהו אתמול לאן נעלם השר ישראל כץ, מקורבו של נתניהו, שהיה מעורב לפני כשנה בניסיון פילוג קדימה. כתבים שניסו לשוחח עם כץ לא הצליחו להשיגו כל היום,
והיעלמותו נקשרה גם לחשש שהביעו בכירים בקדימה מהאפשרות שנתניהו ינסה לנצל את המומנטום ולפלג גם אותם. "כשכץ נעלם ולא עונה לטלפונים, הוא עושה זאת כדי לא לשקר לעיתונאים", אמרו גורמים המכירים את שר התחבורה היטב. "יתכן שהוא פועל מאחורי הקלעים, ואת תוצאות הפעולות שלו נראה בימים הקרובים".
מקורביו של ראש הממשלה אמרו כי "אנחנו לא עושים שום פעולה בנושא הזה, וממילא בעוד כשלושה חודשים הם (אנשי קדימה) יבואו, ברגע שיהיה תהליך מדיני". גם חברי כנסת ששמם נקשר לניסיון הפילוג בקדימה הכחישו אתמול כי מי מאנשי נתניהו פנה אליהם בעניין.