עתירה לבג"ץ נגד נתניהו: עוד מיטות אשפוז דחוף
ההסתדרות הרפואית עתרה לבג"ץ נגד נתניהו, משרד הבריאות וגופים נוספים בדרישה: הורו למדינה להוסיף מיידית 100 מיטות טיפול נמרץ. יו"ר ההסתדרות: "קצה נפשנו בדו"חות, ובוועדות ובהבטחות. המצב דורש פתרון מיידי"
ההסתדרות הרפואית עתרה היום (ג') לבג"ץ נגד שר הבריאות בנימין נתניהו, משרד הבריאות, משרד האוצר ושירותי בריאות כללית בטענה כי העובדה שהמדינה לא פעלה להוספת מיטות אשפוז, הביאה לכך שבימים אלו נשקפת סכנה ממשית לחייהם של מאות חולים, בשל מחסור במיטות אשפוז ביחידות לטיפול נמרץ ובמחלקות הפנימיות.
לפני עשרה ימים קיים האיגוד הישראלי לטיפול נמרץ כנס חירום בו התריעו הרופאים על מחסור של כ-500 מיטות ביחידות לטיפול נמרץ ועל מחסור ברופאים.
"קצה נפשנו בדו"חות, ובוועדות"
בהסתדרות הרפואית ביקשו מהשופטים להורות למדינה להוסיף מיידית 100 מיטות טיפול נמרץ ובתוך שנה כמה מאות מיטות. בנוסף, ההסתדרות מבקשת מבג"צ
להורות למדינה להוסיף תוך שנה 500 מיטות אשפוז במחלקות הפנימיות ועוד אלפי מיטות תוך עשור. בעתירה טוענת ההסתדרות הרפואית כי הימנעות המדינה מהוספת מיטות אשפוז פוגעת בזכות לקבל טיפול רפואי ומהווה פגיעה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית, אמר כי "ההסתדרות הרפואית נאבקת מזה שנים להוספת מיטות ולהתאמת התקינה הרפואית לצרכי האוכלוסייה בישראל. מצב הדברים מחייב מענה מיידי ונקיטת פעולה דחופה לשיפור המצב ולהצלת הרפואה הציבורית בטרם יהיה מאוחר מדי. קצה נפשנו בדו"חות, בוועדות ובהבטחות. אנו דורשים מהמדינה לקחת אחריות ובאופן מיידי לפתור את מצוקת האשפוז".
תוכנית אשפוז 2015 גובשה במשרד הבריאות עוד בשנת 2005 ובה נקבע כי יש להוסיף 3,646 מיטות אשפוז כללי עד שנת 2015. התוכנית אף קבעה כי עד שנת 2025 יש להוסיף למספר זה כ-2,500 מיטות נוספות. הרופאים דורשים כי הממשלה תאמץ את התוכנית, שנותרה עד כה על הנייר בלבד.
העומס הכבד בבתי החולים הוציא גם את בכירי המשרד לסיור בשטח, וביום ראשון האחרון ערך ד"ר רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות, ביקור בבתי חולים בדרום
בכדי לבדוק מקרוב את המצב. "אני המום. קשה לי להגיב", אמר גמזו בביקורו בברזילי, לאחר שנוכח כי חולים רבים עדיין מאושפזים במסדרונות. גמזו אף ציין כי אין בית חולים הנמצא בפחות מ-100% תפוסה. הממוצע נע בסביבות 130% ויש בתי החולים בהם התפוסה אף מגיעה ל-180%.
במהלך הסיור בדרום הגיב ד"ר גמזו על כוונת ההסתדרות הרפואית להגיש את העתירה ואמר: "לא צריך להגיד למשרד הבריאות מה לעשות. הגענו להסכמה בנושא עם האוצר. יש תוכנית של משרד הבריאות שהממשלה צריכה לבצע. לא צריך בג"ץ ולא צריך איגודים מקצועיים".