שתף קטע נבחר
 

המהנדס הגרעיני ה-1 בכפר חורה מחפש עבודה

ההורים שלי חסכו כל שקל בשביל החינוך שלנו. כמו אחיי, גם אני רכשתי תואר אקדמי בהנדסה גרעינית. אני מוכן לעבוד בכל משרה הדורשת מהנדס, אבל למרות ששלחתי מאות קו"ח - עבודה אין. ככה זה בהיי טק, כש"חבר מביא חבר"

ההורים שלי חסכו כל שקל בשביל הלימודים שלנו, למרות שבביתנו בכפר חורה לא היה להם הרבה; מבחינתם השכלה היא הדבר החשוב ביותר. ככה זה שאביך הוא מורה לאנגלית ואמך גננת. את אחי הגדול שלחו ללימודי רפואה באחת האוניברסיטאות הטובות בגרמניה, אחותי סטודנטית להוראה ואני, לאחר שסיימתי לימודי תיכון בעומר, למדתי באוניברסיטת בן גוריון הנדסה גרעינית. 

  

 

לא, אין לי שאיפות לבקע אטומים. בכלל רציתי ללמוד הנדסה ביו-רפואית, אבל כמו רבים אחרים ממוצע הציונים לא הספיק לי אז החלטתי על הנדסה גרעינית - בהתמחות ביו רפואית. את התואר סיימתי לפני יותר משנתיים בציונים טובים ומאז אני מחפש עבודה ללא הצלחה. וזה לא שלא ניסיתי.

 

שלחתי מאות קורות חיים ומתוכן אוכל לספור על כף יד אחת את אלו שחזרו אלי; הלכתי לירידי תעסוקה, פניתי לחברות השמה, וגם לארגון קו משווה שמבצעים השמות לערבים אקדמאים למשרות של אקדמאים ועשיתי קורס הכנה לעבודה. זה לא עזר, לא הסכימו לקחת אותי גם לתפקיד זוטר של מהנדס.הספורים שכן חזרו אלי דחו אותי לאחר שיחה טלפונית קצרה, מיעוטם הציעו לי משרות סטודנט זמניות שאינן מיועדות למהנדס.

 

למעשה, הראיונות היחידים שהגעתי אליהם ב-2010 היו לחברות כמו אינטל וטבע. אני חושב ששם נפלתי בגלל שאין לי ניסיון. אבל זה בסדר, כי יש הרבה מתמודדים לתפקיד - הבעיה היא עם אלו שבכלל לא מזמנים אותך.

 

מחפשים את המוכר ומפספסים את השאר

הם רואים את השם על קורות החיים, ומעדיפים לעבור למישהו אחר שיותר דומה להם. הם מחפשים את המוכר והידוע, ולא מבינים שהם מפספסים מועמדים השונים מהם - אבל טובים לא פחות.

 

אני יודע שלכולם קשה למצוא עבודה, כשאין ניסיון, וכולם שולחים הרבה קורות חיים ולא תמיד חוזרים אליהם. אבל לערבים קשה יותר - בייחוד בהיי טק שם זה פועל בסגנון "חבר מביא חבר". כיוון שיש כל כך מעט ערבים בהיי טק לרוב הסטודנטים הערבים - אין חבר מבפנים שימשוך אותם פנימה. לכאורה, כיוון שלמדתי בתיכון בעומר ויש לי לא מעטו חברים יהודים צריך להיות לי קל יותר; אבל חבריי היהודים התחילו ללמוד רק בשנה או שנתיים האחרונות, אחרי שעשו צבא, והם עדיין לא בפנים כדי לסייע לי.

 

עד שאמצא עבודה, החלטתי להמשיך בלימודים לתואר שני. התחלתי - והפסקתי. כי לא היה לי כסף. היום אני מחפש עבודה ועובד בעבודות מזדמנות מידי פעם. וגם את אלו קשה למצוא. תבינו, בחיפושי העבדה שלי מצאתי את עצמי ניגש לראיונות לתפקידי מוקדנים ונציגי טלמרקטינג, כדי לצבור ניסיון תעסוקתי אבל בדרך כלל אפילו לא טרחו לחזור אלי עם תשובה.

 

השכלה זה טוב?

היום אני מורה ממלא מקום בבית ספר אצלנו בכפר. אפשר לומר שאני המורה המהנדס היחיד בכפר. אם אני, שהשקעתי, למדתי, הצלחתי, וחיפשתי עבודה ללא הפסקה לא מצליח לאני מחפש עבודה במקצוע ולא מוצא - מה אני צריך לומר לתלמידים שלי? שכדאי ללכת לאוניברסיטה, שכדאי להם ללמוד? אני עכשיו משתכר מתחת למינימום. הרי בסופו של יום לא משנה כמה למדת, אלא האם הצלחת למצוא עבודה בתחום ולהרוויח את לחמך.

 

אני מנסה כל הזמן לפנות לעוד ועוד חברות, ההורים והחברים תומכים ומעודדים אותי שלא אתייאש, אבל היום אחרי 3 שנים, אני מרגיש שהמצב תקוע. אני יכול לעשות כל כך הרבה ולתרום לארגון בו אהיה חלק, אם רק אקבל את ההזדמנות. אשמח אם תסייעו לי בכך.

 

לפאדי אלחואגרה תואר ראשון בהנדסה גרעינית התמחות ביורפואית B.Sc באוניברסיטת בן-גוריון. ניתן לפנות אליו בהצעות עבודה אמצעות הדוא"ל . גם לך יש סיפור על קשיים יוצאי דופן במציאת עבודה? שלח טור רהוט במתכונת דומה ל-ynet קריירה  בצירוף קו"ח ותמונה.

 

הקשר בין אלחואגרה ל-ynet קריירה נעשה באמצעות ארגון "קו משווה " האחראי לקידום ושילוב אקדמאים ערבים בשוק התעסוקה במקומות עבודה הולמים.

 

 


פורסם לראשונה 17/02/2011 11:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים