שתף קטע נבחר

 

הרב, מותר לצפות באח הגדול?

מסרים זרים, חוסר צניעות, הרס התא המשפחתי, לשון הרע ורכילות - לאורך שישה סעיפים מפרט רב אולפנה מדוע אין לצפות בתוכנית "האח הגדול"

מתנחל דתי הוצא מהבית, עיתונאית דתית נכנסה אליו - אבל מה עם קצת צופים דתיים? תלמידת אולפנה מבאר שבע שאלה את רב האולפנה מה דעתו על תוכנית הטלוויזיה "האח הגדול" בכלל, ועל צפייה בה בפרט - ונענתה: "יש להתרחק מתוכניות מעין אלו... עלינו למלא את זמננו הפנוי בעיסוקים חיוביים".

 

 

במידעון השבועי של אולפנת אמי"ת בעיר, פורסמה השאלה הבאה: "מה דעתך על תוכנית 'האח הגדול'? יש לי חברות שרואות ולא מפסידות אף פעם, גם חלק מהמשתתפים הם דתיים, ואף היה דיון על הכנסת תנ"ך לשירותים והחילונים התנגדו!"

 

תשובת הרב חגי כהן הייתה כי אין טלוויזיה בביתו, אך ממה ששמע מתמידים ותלמידות - הוא לומד כי התוכנית

הפופולארית היא מאלו ש"באות מתרבות זרה לנו ומכניסות אותנו לתרבות זרה". לדבריו, "על פני השטח נראה שהכל טוב, אך יש הרבה מאוד מסרים נסתרים החודרים עמוק לתוכנו".

 

"בגידה בין אישה לארוסה"

ומפרט הרב את הנקודות הבעייתיות ב"אח הגדול" אחת לאחת, לאורך שישה סעיפים. לדוגמה: "המטרה היא סכום כסף גדול. הכסף הוא אמצעי חשוב בחיינו, אך איננו המטרה שמתירה הרבה דברים בשביל הכסף", וגם "יש בתוכנית חדירה לעולם הפרט. הבית שלנו היינו המקום להתפתחות המשפחה מתוך צניעות ואהבה, ופתיחת הבית למסגרת שאיננה משפחתית... הורסים את בניין הבית ופיתוח התא המשפחתי".

 

שני סעיפים מקדיש הרב בתשובתו למשולש אבירם בן שושן-עתי שולברג-ליהיא גרינר: "התוכנית מתארת בגידה בין אישה לארוסה. כאשר זה מופיע בטלנובלה יש פה משהו דמיוני, אך כאן כל צופי הטלוויזיה רואים את הבגידה והרס התא המשפחתי מתוך 'התאהבות' חיצונית, השמה ללעג את האהבה הגדולה הבאה מתוך קדושה והשראת שכינה בבית הישראלי".

 

"כדי להוסיף 'רייטינג', מכניסים לתוך הבית את הארוס הנבגד לראות את תגובותיו ולמקד את סיפור הבגידה. סגנון מרחיק אותנו מאהבה אמיתית המביאה ל'קידושין' - שותפות מלאה בין האיש והאישה, לקדוש ברוך הוא".

 

תעשו מעשים טובים

עוד כותב הרב כהן: "התוכנית מתובלת בלשון הרע וברכילויות. אף אם זה אמיתי אסור לדבר דברים רעים אחד על השני", ו"הישיבה מול המרקע לא נותנת זמן לשיח המשפחתי".

 

ומסכם הרב: "נראה לי שעלינו למלא את זמנינו הפנוי בעיסוקים חיוביים בבניית שיח משפחתי, קריאת ספרים,

משחקי חברה, עשיית מעשים טובים ושיח חברתי חיובי".

 

הוא ציין כי "לאחרונה הולכת ומתפתחת המדרשה באולפנה גם לנערות, ואף בסניפי 'בני עקיבא' בעיר מתרחבים ומתרבים שיעורי התורה", כשהוא רומז שגם זו דרך חיובית וראויה למלא את הזמן. "בשבוע שעבר פגשתי תלמיד מישיבת אמי"ת ותלמידה מאולפנת אמי"ת שעסקו במכירת מוצרי מזון מול התחנה המרכזית, כדי לממן פעילות של סניף 'בני עקיבא' חדש. נראה לי שיש הרבה מה לעשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"תרבות זרה". האח הגדול
צילום: ערוץ 2
מומלצים