תעשיית הנייר נגד הקמפיין הירוק של טל פרידמן
נשיא התאחדות המלאכה והתעשיה תוקף את הקמפיין של המשרד להגנת הסביבה ודורש להסיר את התשדיר למחזור עיתונים בטענה שהוא מטעה ומסכן את פרנסת עובדי התעשייה. המשרד להגנת הסביבה: "התשדיר ממחיש לציבור את העלות הסביבתית של ייצור הנייר"
יהודה אלחדיף, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה תוקף את הקמפיין הנוכחי של המשרד להגנת הסביבה ודורש מהשר גלעד ארדן להסיר את התשדיר שבו מבקש טל פרידמן למחזר עיתונים. לטענת אלחדיף, קמפיין "מתחילים לחשוב ירוק" מטעה את הציבור ומסכן את פרנסת עובדי תעשיית הנייר והדפוס.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet
"כיום, כל הנייר מיוצר מתאית המופקת ממיליוני עצים מיוחדים הניטעים למטרה זו בלבד, כמו כל גידול חקלאי אחר", טוען אלחדיף. לדבריו, "מיליוני הדונמים של יערות מנוהלים הניטעים כבר עשרות שנים עבור תעשיית הנייר, מנוהלים על פי עקרונות אקולוגים קפדניים, מגדילים בהתמדה את השטחים המיוערים בעולם, מפחיתים משמעותית את גזי החממה ומסייעים לשיקום הסביבה".
אלחדיף מוסיף וטוען, שעקב הגידול בצריכת הנייר בעולם גדל שטח היערות בכ-70% בשנים האחרונות ובמקום כל עץ שנכרת לייצור תאית, נוטעים חמישה שתילים חדשים. לטענתו, "יערות מנוהלים ברחבי העולם מפוקחים על ידי ארגונים המפקחים על תקינה ואכיפה בתחומי היערנות".
עוד הוא מוסר, כי עקרונות אלו מחייבים שמירה על שטחים טבעיים צמודים ליער, השארת מסדרונות רחבים למעבר בעלי חיים והימנעות מהפרעה לקרקע. "הפרסום הטוען כי מיחזור עיתונים שומר על היערות והעצים מטעה ומסכן את פרנסתם של עשרות אלפי עובדים בתעשיית הנייר והדפוס", הוא מסכם.
המשרד להגנת הסביבה: "נייר ממוחזר חוסך כ-30% אנרגיה"
במשרד להגנת הסביבה אמרו בתגובה לטענות אלחדיף, כי "הקמפיין מעודד את הציבור לחסוך בהדפסות מיותרות ולמחזר את הנייר לאחר השימוש בו, ואינו פוגע בתעשיית הנייר. התשדיר ממחיש לציבור את העלות הסביבתית של ייצור הנייר, על ידי הצגת כמות העצים הנדרשים לייצורו, ואין זה משנה אם אלו עצים שניטעו לשם ייצור הנייר או עצים רגילים".
במשרד מדגישים כי תעשיית הנייר בארץ נשענת על ייבוא ואין להם סמכויות פיקוח ואכיפה לדרוש שחומרי הגלם ייובאו רק ממדינות בהן קיימת חקיקה המגנה על הסביבה ושטחי היערות מפני נגיסה בשטחים המיוערים. "כמובן שחיסכון כללי בצריכת נייר יפחית את פעולת כריתת העצים והשקעת החשמל והמים הכרוכים בתהליך ייצור הנייר", הם מציינים.
במשרד מוסיפים, שכמויות הנייר הנאספות בארץ משמשות כחומר גלם לייצור חוזר של נייר וקרטון, מה שעתיד להכפיל את צריכת חומרי הגלם הממוחזרים לתעשייה זו ואף להוסיף מקומות עבודה. עוד מציינים, כי נייר . העשוי חומרי גלם שהופרדו למחזור חוסך כ-30% בצריכת האנרגיה, בהשוואה לייצור נייר מעץ ותאית בתוליים. "בכך נחסך ייבוא חומרי גלם ופגיעה סביבתית משמעותית", מסכמים.