שתף קטע נבחר

 

החלו הדיונים בהסגרת מייסד ויקיליקס לשבדיה

פרקליטיו של ג'וליאן אסאנג' ינסו ביומיים הקרובים למנוע את הסגרתו לסטוקהולם, שם הוא חשוד באינוס שתי נשים. אסאנג', המכחיש את המיוחס לו, יטען כי הפרקליטות השבדית טרם הגישה נגדו כתב אישום ולכן אין לה זכות לדרוש את הסגרתו

בית משפט בלונדון החל לדון הבוקר (יום ב') בהליך הסגרתו של מייסד אתר ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', לשבדיה. כנגד אסאנג', שנעצר בבריטניה כמה ימים לאחר תחילתה של הדלפת המסמכים הגדולה, עומדים ותלויים במדינה הסקנדינבית חשדות בגין אינוס שתי נשים בחודש אוגוסט שעבר. רשת BBC דיווחה כי הדיונים אם לאשר את ההסגרה צפויים להימשך יומיים.

 

אסאנג', המכחיש את המיוחס לו, צפוי לטעון בדיון כי לפרקליטות השבדית אין זכות לדרוש את הסגרתו, כיוון שטרם הגישה נגדו כתב אישום. עוד צפוי אסאנג' לבקש את אי הסגרתו מטעמים הומניים שונים.

 

בראש הצוות המשפטי המייצג את מייסד ויקיליקס עומד עו"ד ג'פרי רוברטסון, וזה צפוי לטעון בין היתר כי הסגרתו של אסאנג' לשבדיה, עלולה להוביל להסגרתו לארה"ב - שם הוא עלול לעמוד בפני אישומים שדינם מוות.


אסאנג' במעצר. חושש ששבדיה תסגירו לארה"ב (צילום ארכיון: AP)

 

מאז מעצרו באמצע חודש דצמבר, הספיק העיתונאי האוסטרלי בן ה-39 לשהות תשעה ימים בבית הסוהר וונדוורת' - בטרם שוחרר למעצר בית בערבות של 300 אלף דולר. בין היתר, הוצמד לו אזיק אלקטרוני והוא נדרש ליצור קשר עם המשטרה מדי ערב. תומכיו של מייסד ויקיליקס טוענים כי אסאנג' נרדף מאז נתן דרור למסמכי מחלקת המדינה האמריקנית וכי החקירה נגדו נגועה במניעים פוליטיים.  

 

לפני כחודש וחצי סיפר אסאנג' בראיון לעיתון "סאנדיי טיימס" כי החל לכתוב את זכרונותיו וכי בעבור פרסום הספר יקבל 1.5 מיליון דולרים. לדבריו, הוא זקוק לכסף כדי לממן את הוצאותיו המשפטיות. "אני בכלל לא רוצה לכתוב את הספר הזה, אבל אין לי ברירה. כבר הוצאתי עד-כה 200 אלף פאונד על ההגנה המשפטית שלי, ואני צריך להמשיך להגן על עצמי כדי לשמור על ויקיליקס באוויר".

 

שר החוץ השבדי, קרל בילדט, דחה בעבר את טענת פרקליטיו של אסאנג' כי בין סטוקהולם לוושינגטון מתנהלים במגעים בנוגע לאפשרות הסגרתו של מייסד ויקיליקס לארה"ב.

 "מערכת המשפט בשבדיה בלתי-תלויה ואינה מקיימת כל התייעצויות או תיאומים עם הרשות המבצעת של שבדיה, עם הזירה הפוליטית או עם כל גורם חיצוני אחר", אמר בילדט במהלך ביקור בסרביה.

 

חשוד להדגיש כי ארה"ב לא הגישה עד-כה כתב אישום נגד עיתונאי או גוף תקשורת בעוון ריגול ולכן היא תתקשה לבסס את סעיפי האישום מבחינה משפטית. העיתון "ניו-יורק טיימס" דיווח לפני כחודשיים כי כתוצאה מכך זנח משרד המשפטים האמריקני את סעיף האישום זה ומתמקד באפשרות להגיש נגד אסאנג' וויקיליקס אישום "בסחר ברכוש ממשלתי גנוב". ואולם, מומחים משפטיים מעריכים כי יהיו בעיות משפטיות גם עם הסעיף הזה משום שהמסמכים לא נגנבו פיזית ונמצאים עדיין בידי הממשלה". כפועל יוצא מכך, מנסה ארה"ב לפעול נגד אסאנג' בהיבטים שונים הנוגעים לקניין רוחני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכספים מהספר יעברו לפרקליטים
צילום: AFP
מומלצים