אבא, תכין לי: מרשמלו ביתי
את החיבור החזק שיש בין ילדים לממתקים קשה לשבור, אבל אפשר לפחות להחליף את המוצרים התעשייתיים במתוקים שאנחנו יודעים מה יש בתוכם. רועי בן יוסף מארח את הילה הוכמן ויחד הם רוקחים מרשמלו ביתי
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
מרשמלו ביתי
המרכיבים:
1 כוס סוכר חום
1/3 + 1/8 כוס מים
1 כף דבש
1/2 כוס אבקת קורנפלור
1/2 כוס אבקת סוכר
3 כפיות אבקת ג'לטין
2 חלבונים
סיר מים רותחים (בכמות לא גדולה, עבור צלוחית הג'לטין)
1 כפית תמצית וניל טבעית (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מניחים בסיר קטן 1/3 כוס מים, את הסוכר החום ואת הדבש ומבשלים יחד, על אש נמוכה, במשך 10-12 דקות, עד שהסוכר מגיע לטמפ' של 130 מעלות. שימו לב שהתערובת לא גולשת.
- מערבבים יחד את הקורנפלור עם אבקת הסוכר.
- מפזרים את תערובת הקורנפלור ואבקת הסוכר על תבנית מרופדת בנייר אפייה כבסיס למרשמלו.
- מערבבים היטב 1/8 כוס מים עם הג'לטין ומניחים את הצלוחית בה יש את התערובת בתוך סיר עם מים רותחים (המים בגובה נמוך משפת צלוחית הג'לטין) עד שתערובת הג'לטין הופכת לשקופה.
- מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף חזק מוסיפים לאט את תערובת הסוכר, המים והדבש. מערבבים עד שהתערובת נטמעת היטב בקצף.
- מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים לאט את הג'לטין לתוך התערובת.
- בעזרת מרית מערבבים את תערובת הקצף על מנת לוודא שהג'לטין נטמע כולו.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- בעזרת כפית או כף, מניחים מהתערובת על משטח אבקת הקורנפלור והסוכר וממתינים שהמרשמלו יתמצקו. אפשר לשטח את המרשמלו הנוזלי על התבנית, לחכות שיתמצק ואז לחתוך לריבועים.
מה כבר הכנו?
הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים
הילה ורועי מכינים ממתקים
צילום: אבישי זיגמן
מרשמלו ביתי
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים