שתף קטע נבחר

משלחת מעזה בשדרות: "אנחנו וגם אתם סובלים"

14 פלסטינים מהרצועה חצו את הגבול והשתתפו בכנס ישראלי בו סיפרו, רובם בעילום שם, על ניסיונות בעזה להעתיק את המחאה במצרים

חצו את הגבול: מבין משתתפי כינוס בשדרות, שנפתח אתמול (יום ב') תחת השם "עזה-שדרות", בלטו פלסטינים מעזה השכנה. האורחים הוזמנו לכינוס, ואף לנו בעיר הישראלית במשך יומיים. המשלחת יוצאת הדופן, שיצאה אל הפועל לאחר תיאומים רבים עם מערכת הביטחון, הייתה אמורה לכלול 30 תושבי הרצועה - אך רק כמחצית מהם קיבלו אישור להיכנס לישראל.

 

מרבית מבין המשתתפים הפלסטינים סירבו להזדהות בשמם, והופיעו עם שלט "דובר פלסטיני", מחשש שייפגעו עם חזרתם לעזה.

 

 

המשתתפים הפלסטינים לא נמנעו מלתקוף את ישראל על הסגר ברצועה, אך חלקם גם סיפרו על מאמצים להפיל את שלטון חמאס.

"אם הצליחו להפיל את המשטר במצרים, שהוא קשה מאוד, לא פחות מחמאס, ניתן להפיל גם את שלטון חמאס", אמר אחד המשתתפים מעזה. הוא סיפר כי תושבי הרצועה "מדברים ברשתות החברתיות. היתרון שלנו הוא שלא ניתן לחסום את האינטרנט כי השרתים נמצאים בישראל". אותו פלסטיני סיפר על היוזמה להפגין בשבוע שעבר נגד חמאס: "הניסיון נעצר ברגע האחרון. אנחנו מדברים בינינו אבל כל הזמן יש חשש שהדוברים הם אולי נציגי חמאס".

 

עוד לפני הכנס: מחאה וביטולים

השיתוף של הפלסטינים בכינוס בעיר מוכת הקסאמים לא עבר בשקט. אמנם תושבי העיר נותרו ברובם אדישים למשלחת מהרצועה, ורק שני בני אדם הפגינו מחוץ לכינוס. אבל ראש העיר, דוד בוסקילה, ביטל את השתתפותו במפגש בגלל המוזמנים הפלסטינים. מנגד, ראש מועצת שער הנגב אלון שוסטר הגיע לכינוס. עוד לפני הכנס קרא הפורום המשפטי למען ארץ ישראל לבטל את השתתפות תושבי עזה.

 

בדיון עם הפלסטינים השתתף נציג מפורום ההורים השכולים,

רמי אלחנן, שהגדיר את האירועים משני צידי הגדר "פשע נגד האנושות". זוהר אביטן, מנהל המכינות בספיר, הגיב לביקורת של תושבי עזה על המצב ברצועה: "שדרות היא העיר הממוגנת בעולם, כל העיר נראית כמו אתר בנייה גדול. תושבי עזה סובלים וגם אנו סובלים, וזה בגלל הפחד מהצורך לשנות".

 

באי הכינוס שמעו סקירה על המצב בעזה מכריסטופר גאנס, ראש אונר"א. נציג האו"ם טען כי 60 אלף בתים נהרסו בעזה. "שני שליש מהתושבים שם הם פליטים. העוני שולש בעזה מאז מבצע עופרת יצוקה. האבטלה עברה את 50 האחוזים שם", אמר גאנס. הוא ציין כי "לישראל יש בעיה ביטחונית, אבל עליה לאפשר הכנסת חומרי בניה לעזה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שדרות. הפלסטינים חששו להגיע
צילום: AFP
בוסקילה. לא הגיע
צילום: חמוטל בן שיטרית, sderot media center
מומלצים