תחנת הכוח הסולארית בקטורה קיבלה אור ירוק
הפרויקט בקיבוץ קטורה, שמסתמן כתחנת הכוח הסולארית הראשונה והגדולה בארץ, זכה לברכת הדרך: תסקיר מצא כי התחנה לא תגרום נזקים לסביבה
תחנת הכוח הסולארית של חברת ערבה פאוור בקיבוץ קטורה, שמסתמנת כתחנת הכוח הסולארית הראשונה והגדולה בישראל, קיבלה את ברכת הדרך הסביבתית ואת אישור ועדת העורכים שדנה בתוכנית.
תסקיר השפעה על הסביבה, שבחן את השפעות הפרויקט העתידי, מצא כי התחנה, שתוקם במרחק של 50 ק"מ מאילת, צפויה לחסוך כ-60 טונות פחמן דו חמצני בשנה. עוד נמצא, כי מיקומה בשטחים החקלאיים של הקיבוץ - לא יפגע בסביבה או ייצור זיהום.
התסקיר בחן בין השאר את סוגיית הקרינה, הרעש הצפוי מהתחנה וגם את החשש מפני סינוור של כלי התעופה החולפים באזור. בכל ההיבטים לא נמצא כי צפוי להיגרם נזק לסביבה. בחברה הבהירו, כי מיקומו של השדה נבדק על ידי צוות משותף למשרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים. אזור זה ממוקם בדרום השטחים החקלאיים של הקיבוץ, בסמוך לגבול עם ממלכת ירדן.
שטח זה נבחר בין השאר משום שקיבוץ קטורה אינו מעבד את האדמה בו, בשל מחסור במים באיכות מתאימה לגידולים חקלאיים. השדה הסולארי, שהקמתו צפויה להתחיל בשנה הבאה, ימוקם על פני שטח של כ- 600 דונם בדרום הקיבוץ ויוכל לייצר חשמל בהיקף של כ- 40 מגהוואט בשנה.
התוכנית מקודמת במשותף על ידי קיבוץ קטורה וחברת ערבה פאוור מזה כשנתיים וחצי, כתוכנית מתאר ארצית. התוכנית נדונה במספר דיונים בפני מוסדות התכנון וכעת, לאחר השלמת התסקיר הסביבתי, אמורה התוכנית להגיע לשולחנה של המועצה הארצית והוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים.
"השדה הגדול בקטורה יהיה שדה בקנה מידה עולמי ויכניס את ישראל לרשימת המדינות המערביות הנהנות מהפקה משמעותית של חשמל מאנרגית שמש", אמר גו'ן כהן, מנכ"ל ערבה פאוור. החברה נוסדה בשנת 2006 על ידי קיבוץ קטורה, יוסף אברמוביץ ודויד רוזנבלט ובספטמבר 2009 הצטרפה סימנס כשותפה לחברה ולאחר מכן הקרן הקיימת לישראל.