"גם פרס אמר". בקדימה נלחמים על 'חוק אשכנזי'
יוזם קיצור הצינון לקציני צה"ל, ח"כ יואל חסון, פנה לשר המשפטים וביקש דיון נוסף בוועדת השרים. "הניסיון לחסום את השתלבותם בפוליטיקה אינו מוצדק ואינו ראוי"
לא מוותרים על גבי אשכנזי: בקדימה ממשיכים לפעול לקידום ביטול החוק שייאפשר לרמטכ"ל היוצא לפנות לפוליטיקה בהקדם. יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ יואל חסון, פנה הבוקר (ב') לשר המשפטים, יעקב נאמן, המשמש כיו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה, בבקשה לקיים דיון נוסף בהצעת החוק שלו הקוראת לקצר את תקופת הצינון לאנשי כוחות הביטחון, שזכתה גם לכינוי "חוק אשכנזי". הוא נתלה גם בדברים של הנשיא פרס, שפורסמו לראשונה ב-ynet.
- רוצים את אשכנזי בפוליטיקה? הצביעו בסקר בפייסבוק
החוק כיום קובע כי קצין בכיר שפושט מדים לא יוכל להיכנס לפוליטיקה בשלוש השנים הראשונות לאחר שחרורו. חברי הכנסת חסון וכבל הציעו לקצר את התקופה לשנה וחצי, אך בדיון שקיימה לפני כמה שבועות בנושא, דחתה ועדת השרים לענייני חקיקה את ההצעה.
במכתב ששלח הבוקר ליו"ר הוועדה כתב ח"כ חסון כי "התיקון לחוק אשר, האריך את תקופת הצינון לשלוש שנים, הטיל מגבלה בלתי מאוזנת על ראשי כוחות הביטחון, אשר פוגעת בזכותם הדמוקרטית להיבחר לכנסת כאזרחים מן השורה, וזאת בהשוואה לבעלי תפקידים אחרים בשירות הציבורי והאזרחי".
לדברי ח"כ חסון, "בשום מגזר אחר בשירות הציבורי לא חלה תקופת צינון כה ארוכה והדבר יוצר אפליה חמורה נגד אנשי כוחות הביטחון. כל ניסיון לחסום את השתלבותם של בכירי כוחות הביטחון במערכת הפוליטית באופן לא מידתי, אינו מוצדק ואינו ראוי".
בקרב פוליטיקאים הדעות חלוקות בנוגע לעתידו של אשכנזי ולגבי הזכות שלו להצטרף לפוליטיקה בתקופה הקרובה. מי שבטוח שהרמטכ"ל לשעבר צריך להמשיך לתרום מניסיונו הרב ומיכולותיו למערכת הציבורית הישראלית, הוא נשיא המדינה שמעון פרס. בכמה הזדמנויות שונות לאחרונה, הביע הנשיא את התנגדותו לחוק הצינון והבהיר כי הוא סבור שאשכנזי צריך להצטרף לזירה הפוליטית ולתרום
מיכולותיו.
"לא ניתן להתעלם מהתבטאותו של נשיא המדינה, שמעון פרס, נגד חוק הצינון ובזכות השתלבותם של קציני צה"ל במערכת הפוליטית לאחר שחרורם", ציין ח"כ חסון במכתבו לנאמן, "מדובר בעמדה של הדרג הבכיר ביותר שיש להתחשב בה".
בסוף המכתב שב ח"כ חסון והדגיש כי "הצעת החוק לקיצור תקופת צינון ביקשה לקצר את תקופת הצינון לשנה וחצי, וזאת בכדי ליצור את האיזון המתאים בין האינטרס הציבורי לשמור על אופיין הבלתי תלוי של מערכות הביטחון ובין זכותם הדמוקרטית של ראשי כוחות הביטחון להיבחר לכנסת".
Read this article in English