שתף קטע נבחר

ה-OECD יבדוק: איך מביאים צמיחה ירוקה לנגב?

מומחים מטעם הארגון הכלכלי היוקרתי עומדים להגיע לישראל ולבחון עבור משרד התמ"ת, כיצד ניתן לפתח טכנולוגיות סביבתיות בדרום, במטרה ליצור מדיניות מתמרצת לתחום. התוכנית: ליישם זאת בהמשך גם באזורי פריפריה נוספים

פרויקט מחקר ייחודי של ה-OECD יבחן בחודשים הקרובים עבור משרד התמ"ת, כיצד ניתן לפתח את תחום הקלינטק באזור הנגב. המטרה: ליצור מדיניות מתמרצת לתחום הטכנולוגיות הסביבתיות ולחבר בין קובעי מדיניות, יזמים ואנשי אקדמיה - באזור הדרום. הפרויקט דווח לראשונה במסגרת כנס אילת-אילות לאנרגיה מתחדשת שמתקיים באילת.

 

הצטרפו לפייסבוק של ynet

 

הפרויקט הייחודי צפוי להתבצע במסגרת סדרת מחקרים שה-OECD מקיים כחלק מאסטרטגיה של "צמיחה ירוקה" (Green Growth). מסגרת זו מתאפשרת תודות להצטרפותה של ישראל לארגון הכלכלי היוקרתי.  

 

מנהל המטה לפיתוח הנגב והגליל ומי שיזם את הפרויקט, אבי פלדמן, סיפר בשיחה עם ynet, כי "הצעד הזה יאפשר לקבוע מדיניות ברורה, שעימה נוכל להתקדם גם מול משרדי ממשלה אחרים שנוגעים בנושא". 

 

לשם כך, כבר בשבוע הבא צפויים להגיע לישראל מומחים מטעם ה-OECD לפגישת היכרות, במסגרתה יבחנו את המצב הקיים בשטח. הפרויקט כולו צפוי לארוך כשנה ובמהלכו תתקיים סדרת מפגשים בין נציגי הארגון לבין מומחים מקומיים בתחום הקלינטק והצמיחה הירוקה.

 

"השלב הראשון יהיה לראות מה קיים בשטח, אלו חסמים קיימים, ומה הם המאפיינים של האזור. רק בהמשך יגובשו המלצות", מסביר פלדמן.

 

בתוכנית: אזור פריפריה נוספים

נציגי הארגון צפויים לבחון היבטים שונים של צמיחה ירוקה, כולל הכשרה מקצועית, משרות חדשות וסוגיות של מתן תמריצים הדרושות לפיתוח תעשיית הקלינטק בחבל הארץ הדרומי. בתום המחקר, יוצגו המלצות הצוות למקבלי ההחלטות בממשלה. במשרד התמ"ת מציינים, כי הדו"ח שיופק בסיום הפרויקט נועד לסייע לקובעי המדיניות בתחום הקלינטק בישראל להפעיל רשת עסקית מקומית בנגב.


פאנלים סולאריים בערבה

 

"ההתעניינות שמגלה ארגון ה-OECD בשוק הקלינטק המקומי הינה הזדמנות פז עבור ישראל ליצור מודל פיתוח מקומי, ולבסס את עצמה בקדמת החדשנות העולמית בתחום", אומר פלדמן, "אנו רואים בשיתוף הפעולה צעד חשוב במימוש החלטת הממשלה להפוך את ישראל למעצמה טכנולוגית בתחומי הקלינטק והאנרגיות המתחדשות ולהזדמנות להאיץ את פיתוח הנגב באמצעות תחום זה."

 

ומה בנוגע לאזורים אחרים בישראל? "המחקר הזה ישמש אותנו כמקרה בוחן", משיב פלדמן. "בהמשך, נרצה בהחלט ליישם את המדיניות הזו גם לאזורי פריפריה נוספים".

 

נושא הקלינטק עלה במסגרת מספר דיונים בכנס אילת-אילות. באחד מהם, שהתקיים אתמול (ד'), קרא חמי פרס, שותף-מייסדי בפיטנגו, לתמוך ביזמי קלינטק. "בעוד שהקלינטק הופך לתחום שיותר ויותר משקיעים בו, חשוב שהממשלה תמלא תפקיד חשוב בתמיכה ביזמים", אמר.

 

עוד ציין פרס, כי "חשוב שהממשלה תקבע יעדים ברורים לטכנולוגיה סביבתית, כדי שאפשר יהיה להתמקד בהם ולנסות להשיגם". דבריו של פרס נאמרו במסגרת מפגש שמקיימת הנשיאות הישראלית של EUREKA, עם נציגי ממשל בתחום המו"פ באירופה וכן מדענים ונציגי תאגידים בינלאומיים מ-40 המדינות החברות בארגון.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנגב
צילום: יוסי פתאל
מתקן סולארי
צילום: חברת ברייט-סורס אנרג'י
מומלצים