שתף קטע נבחר

סוף כל סוף: הרקפות פורחות ביער נחשון

הרקפות איחרו לפרוח השנה, אך היה שווה לחכות - סיור שגרתי ביער נחשון, גילה בו מרבד מרהיב של בצבע סגלגל-ורדרד. אז למה אתם מחכים? צאו להנות מהפריחה

מתכננים לטייל בסוף השבוע? תנאי מזג האוויר והשנה המעוברת, גרמו לעיכוב בפריחה של צמחים רבים השנה, אך ייתכן שהיה שווה לחכות: יערן קק"ל שקיים השבוע סיור שגרתי ביער נחשון, גילה בו מרבד מרהיב של רקפות בצבע סגלגל-ורדרד.

 

הרקפת היא צמח פקעת, הנפוץ ביותר במזרח התיכון. היא נוהגת להסתתר בין טרשים ובמדרונות סלעים. הפרח של שלה פונה למטה, אך כאשר הוא נפתח - עלי הכותרת הארוכים מתקפלים לאחור ונראים כמ עטרת ערמומית, תופעה שמוסיפה לפרח יופי מיוחד.


הרקפות בגבעת נחשון (צילום: שלום דרי, קק"ל)

 

לרקפת יש תדמית עדינה ושברירית, כשלמעשה הפרח מתגבר על תנאי מחיה קשים ואפילו נהנה מחיים ארוכים במיוחד: בשונה מרוב הפרחים, שחיים כ-3 ימים לכל היותר, הרקפת מאריכה ימים אף יותר משבועיים. הסיבה לכך היא מיעוט הביקורים של מאביקים אצלה - נדיר ביותר לפגוש דבורה המבקרת בפרח זה.

 

אחד הגורמים למיעוט המבקרים אצל הרקפת הוא המבנה המיוחד של הפרח: מכיוון שהוא הפוך על הראש, הדבורים המבקרות בו צריכות להתהפך כדי להגיע לאבקה. לפרח ההפוך יש תפקיד נוסף - רוב אוכלוסיות הרקפות בארץ פורחות בחורף, והפרח ההפוך מסוכך על אברי המין מפני הגשם.  

 

הרקפת פורחת זמן קצר לאחר הגשמים - בהתחלה מלבלבים העלים הירוקים ואז האדמה מתכסה במרבדי פריחות של רקפות. גולשי ynet בחרו ברקפת לייצג את ישראל בתערוכה בוטנית שנערכה בבייג'ינג בירת סין לקראת המשחקים האולימפיים לפני כשנתיים.

 

רוצים לראות את הרקפות ביער נחשון? הכניסה ליער ממוקמת כ-4 ק"מ צפונית לצומת נחשון, על כביש 44. כדי למצוא את מיקום פריחת הרקפות, העזרו במפה שמימין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כליל אדר
מיקום הרקפות
צילום: שלום דרי, קק"ל
מומלצים