שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

מהגרים אפריקנים נמלטים מלוב: "לא שכירי חרב"

מאז החלה ההתקוממות נגד משטרו של קדאפי, מנסים אלפי מהגרי עבודה אפריקנים להימלט ממזרח המדינה מחשש לחייהם לאחר שהואשמו כי נשכרו לטבוח במתנגדיו של שליט לוב. "החיים בבנגזי מסוכנים עבור שחורים. חבר שלי נהרג בגלל שהראסטות שלו החשידו אותו", סיפר מהגר מגאנה שנמלט מלוב

אלפי מהגרי עבודה אפריקנים מנסים בימים האחרונים להימלט ממזרח לוב מחשש לחייהם לאחר שהואשמו בטעות בהיותם שכירי חרב בשירותו של מועמר קדאפי. כך דיווח היום (יום א') העיתון "אל-מסרי אל-יום".

 

שליחי ynet מדווחים מעין הסערה בלוב:

 

מאז החלה ההתקוממות העממית בלוב נגד שלטונו של קדאפי, גברו הדיווחים על שכירי חרב אפריקנים שקיבלו כסף מהשליט הלובי כדי לדכא את ההתנגדות למשטרו. עדי ראייה סיפרו שוב ושוב כי משטרו של קדאפי ייבא לוחמים זרים ממדינות שונות באפריקה, כדי להילחם במתנגדיו של השליט הוותיק תמורת מאות דולרים כל אחד. לפי חלק מהדיווחים, מדובר באפריקנים "בוגרי" מלחמות אזרחים אחרות שהתחוללו בשנים האחרונות ביבשת, בדרך כלל במדינות שקדאפי כונן עמן יחסים הדוקים. 


חתיכת לחם יבשה ב-24 שעות. פליטים בגבול תוניסיה-לוב (צילום: AP)

 

עם זאת, על פי ארגון זכויות האדם Human Rights Watch, אין בידיו הוכחה למקרה אחד שבו השתמשו בשכירי חרב בעת המשבר בלוב.  

 

ארמיאס דגפה, בן 20 מאתיופיה, סיפר כי בילה 11 ימים בכלא הלובי מאז החלה ההתקוממות בלוב. "הכלא הציל אותי", סיפר דגפה שנכנס ללוב בצורה לא חוקית וחי במשך שנתיים בבנגזי. "הצלחתי להימלט מאנשים שניסו להכות אותי, שאמרו שאני שכיר חרב". הוא הוסיף כי "שחורים רבים סובלים מהטרדות ומואשמים כי הם שכירי חרב של קדאפי. חיינו תחת סכנה גדולה".

 

"מי שמסתובב בבנגזי עלול להיהרג"

אסנט ג'וני, מהגר עבודה מגאנה, תקוע כבר ארבעה ימים בגבול לוב-מצרים. הוא יושב עם שני חבריו ליד בניין המכס המצרי ולועס חתיכת לחם יבשה שקיבל ממתנדב לובי בעת שניסה לחצות את הגבול. לדבריו, חתיכת לחם זו היא הדבר היחיד שהוא אכל ב-24 השעות האחרונות. חבריו אכלו פחות ממנו.

 

ג'וני, בן 40, עבד בשנתיים האחרונות בבנגזי כבנאי בחברת בנייה לובית. מאז פרצה ההתקוממות העממית נגד משטרו של קדאפי, הוא ניסה לשוב לארצו, בה חיים אשתו ושני ילדיו. "החיים בבנגזי נהפכו מסוכנים ביותר עבור שחורים. מי שמסתובב ברחוב עלול להיהרג. נאלצתי לברוח על חיי לאחר שחבר שלי מקמרון נהרג משום שהראסטות שלו החשידו אותו".

  

בדומה למהגרים רבים אחרים, גם ג'וני נתקע בגבול. ללוב הוא לא יכול לחזור והרשויות במצרים מתעקשים כי בטרם ייכנס לשטח מצרים, חייבת שגרירות גאנה בקהיר לערוב לכך שהוא יעשה את דרכו בחזרה למולדתו. מסיבה זו, ג'וני - כמו אלפים אחרים - שוהה מחוץ לבניין המכס המצרי ואינו בטוח מתי יוכל לשוב בבטחה לביתו.

 

"יום אחד כאן הוא כמו גיהנום", אומר ג'וני. "אנחנו ישנים על האספלט הקר ולאנשים רבים אין שמיכות כדי לכסות את עצמם".

 

פיטר בוקארט, בכיר בארגון Human Rights Watch, אמר ל"סידני מורנינג הראלד" כי מאות אנשים החשודים בהיותם שכירי חרב נעצרו במזרח לוב, אך בסופו של דבר התברר כי כולם מהגרי עבודה תמימים או אזרחי לוב שהתגייסו לצבא הסדיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישנים על האספלט הקר, בלי שמיכות. פליטים בגבול תוניסיה-לוב
צילום: AP
מומלצים