שתף קטע נבחר

 

"בוכה בכיתה". פוראבר תישאר, אביה יגורש?

שר הפנים אמנם דחה זמנית את גירוש חלק מילדי הזרים, אך כמה מהם עומדים בפני דילמה אכזרית - להישאר לבד, או לעזוב עם ההורים. פוראבר בת ה-7 היא אחת מהם: "קשורה מאוד לאב". השר ישי: "בדיחה לומר שההחלטה בגלל האוסקר"

נופלים בין הכסאות. האופטימיות הזהירה שהביאה אתמול (יום ד') הודעתו של שר הפנים, אלי ישי, לפיה גירוש ילדי העובדים הזרים יידחה בכמה חודשים, לא היתה נחלת עשרות ואולי מאות ילדים אחרים. חלקם לא עומדים בכל הקריטריונים, אחרים דווקא עומדים בהם, אבל המציאות צפויה להעמיד בפניהם דילמה קשה מנשוא - להישאר בישראל לבד, או לעזוב ביחד עם ההורים שיגורשו.

 

אחת מהילדות הללו היא פוראבר, בת 7, תלמידת כיתה ב' מבית הספר "ביאליק-רוגוזין". סכנת הגירוש אמנם לא מרחפת מעל ראשה, אבל אביה, מוחמד קיטה מליבריה, שוהה זה חודשיים במעצר בכלא גבעון, וממתין לגירושו בחזרה לארצו. מאז מעצר אביה שרויה פוראבר בטראומה, ומקווה שהמאמצים שמנהל עורך הדין של המשפחה, גיא ברנד, יישאו פרי.


משפחת קיטה. האב כבר חודשיים במעצר (צילום: עו"ד גיא ברנד)

 

בבית הספר, שסרט תיעודי עליו זכה באוסקר, מנסים לסייע לפוראבר. "מוחמד

הגיע לעתים קרובות לבית הספר", העידה מנהלת החטיבה היסודית ב"ביאליק-רוגוזין", נחמה שיינברג. "הוא התעניין במצבה הלימודי, החברתי והרגשי, השתתף במפגשים חברתיים הנערכים בבית הספר ושיתף פעולה עם הצוות החינוכי. פוראבר קשורה אליו מאוד, והיא מדברת עליו ומתגעגעת".

 

עו"ד ברנד צירף את המכתבים של מנהלי בית הספר לערעור שהגיש לבית המשפט על החלטת רשות ההגירה במשרד הפנים לגרש את קיטה, והוסיף תמונה משותפת של השניים יחד עם האם, ומכתב מרגש שכתבה בעברית פוראבר לאביה. "אבא, מתי אתה בא מהכלא. אני מתגעגעת... אף אחד לא מכין לנו אוכל, בכיתה אני בוכה מאוד". עו"ד ברנד: "מוחמד הוא הכל בשבילה. היא לא תוכל לחיות בארץ בלעדיו, כי האם היא חולת סוכרת והוא תומך בשניהם". בית המשפט לעניינים מנהליים יחליט בנושא בסוף החודש.


מכתבה של פוראבר לאביה  

 

לא נקלט בגן עירוני - ויגורש

מתוך 400 הילדים שהממשלה החליטה על גירושם, קרוב ל-200 ילדים לא עומדים בקריטריונים שקבע ישי - וגם הדחייה הקלה נמנעה מהם. "הם לא הספיקו לחטוא וכבר מצאו עצמם במתקן המעצר שהכינו להם", אומרת ל-ynet נועה גלילי מעמותת "ילדים ישראלים". "אם המדינה רוצה למנוע תופעות כאלו, היא חייבת לסגור את השמיים, לחוקק חוקי הגירה  ולהפסיק את מדיניות הדלת המסתובבת. אבל כנראה שמעדיפים לגרום טראומות לילדים רכים".

 

גלילי מטפלת בין היתר על מקרה שממחיש את האבסורד: אם חד הורית, בת 25 מהפיליפינים, שבנה בן השנתיים שנולד בישראל צפוי להיות מגורש בקרוב, מאחר וטרם נקלט בגן עירוני. "הדבר החמור כאן הוא שבן דודו של אותו ילד, שגדול ממנו בסך הכל בכמה חודשים ולכן כבר לומד בגן עירוני, לא יגורש בשל כך", אומרת גלילי.

 

ישי: "ההורים ויפי הנפש פוגעים בילדים, לא אני"

שר הפנים ישי, שבחר לדחות את גירושם של קרוב ל-200 אחרים, טען בתוקף כי

זכיית הסרט הדוקומנטרי בפרס היוקרתי היא לא זו שהובילה לשינוי בעמדתו. זו פשוט בדיחה לומר שזה בגלל האוסקר", אמר ישי. "מישהו באמת חושב שזה מה שמשפיע על ההחלטות שלי? כבר לפני כמה חודשים החלטתי שברגע שהמתקנים יהיו ראויים נתחיל רק עם העובדים הזרים שבקונצנזוס, אלה שמבחינת הקריטריונים לא נמצאים על הגבול, אלא הכי רחוקים מלהישאר פה".

 

"הפכו את הילדים האלה לפוליסת ביטוח, לחומה אנושית", טען שר הפנים. "מי שפוגע בהם זה לא אני, אלא ההורים שלהם וכל יפי הנפש. הרי עכשיו אפשר לפתוח את השער לעוד חצי מיליון-מיליון מלוב, מתוניסיה, ממצרים - למה שלא נרחם עליהם? אנחנו לא נגד הילדים. מי שטוען כך הוא טועה, מטעה וטיפש. תפקידי כשר הפנים זה למנוע מצב שיבואו לכאן עוד מיליונים כאלה, ואז הלך על כל המפעל הציוני".


פורסם לראשונה 09/03/2011 23:44

 

בהכנת הידיעה השתתף קובי נחשוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוראבר והאם, חולת סוכרת
צילום: מתוך אלבום משפחתי
מומלצים