שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

שליחנו לכור ביפן: ישנים באוטו, שורדים בלי מים

האנשים בחליפות הלבנות בדקו אחד אחד את העשרות שהתאספו בקוריאמה. מי שנחשף לקרינה הרדיואקטיבית נשלח למקלחת לוהטת, קרצוף יסודי וייתכן שגם לבידוד. מי שיצא נקי יכול לחזור הביתה או למכונית. דיווח בלעדי מאזור הדליפה הגרעינית

במגרש חניה קטן בעיר קוריאמה, 60 ק"מ בלבד מהכורים הגרעיניים המתחממים של תחנות הכוח של פוקושימה, עומדים בשעת לילה מאוחרת כמה עשרות יפנים בתור מסודר. הם עומדים בקור המקפיא, בשקט בשקט בלי להתלונן וממתינים לבדיקה הגורלית שתקבע האם נחשפו לקרינה רדיואקטיבית.

 

ביקור באזור האסון. "חלק מהאנשים מאוד מפחדים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדיווחים הקודמים של שליח ynet ו"ידיעות אחרונות":

 

קוריאמה ממוקמת בקצהו של כביש ארוך ומתפתל שיוצא מטוקיו, לא רחוק מערי החוף החרבות של צפון־מזרח יפן. התפאורה מסביב נראית כאילו נשלפה מסרט אימה - עשרות גברים בחליפות לבנות, חמושים במסכות גז ובמשקפי מגן אוחזים בידיהם מכשירים למדידת קרינה, מתרוצצים בין אוהלי פלסטיק תחת אור זרקורים עמום, שולפים מדי פעם כמה אנשים מפוחדים מהתור ובוחנים אותם מכף רגל ועד ראש. מי שמתעורר לגביו חשש שנחשף לדליפה מהכור, נשלח מיד למקלחת לוהטת ולניקיון ולקרצוף עמוק. מי שכל זה לא עוזר לו נשלח לבידוד בבית־החולים. אמבולנסים מייללים מכל עבר.

 

 

צילום: AP

 

יותר מ־2,000 בני אדם עברו בינתיים במתקן הטיהור הזה, מאז הכריזו שלשום השלטונות על

פינוי היישובים הסמוכים לתחנות הכוח שמערכות הצינון של כוריהן הגרעיניים נפגעו קשות ברעידה. בסך הכל, זיהום רדיואקטיבי התגלה אצל 22 בני אדם ולפי החשש כ-190 איש נחשפו לקרינה.

 

רעש האדמה גבה לפי ההערכות את חייהם של 10,000 בני אדם, זרע הרס רב והוביל לפינויים של כ-300 אלף איש. מיליונים נותרו ללא חשמל או מים. ראש הממשלה נאוטו קאן אמר כי מדובר באסון הכבד ביותר ביפן מאז מלחמת העולם השנייה, שבסופה הופלו שתי פצצות אטום על המדינה. שיקום ההריסות, לפי ההערכות הראשוניות, יעלה עשרות מיליארדי דולרים.

 

"כמו אבקה דקה" 

שתי חזיתות יש לאסון הנורא ביפן - בעוד שניצולי רעידת האדמה מהערים הסמוכות לחוף מתמודדים עם הרס עצום ממדים ואלפי הרוגים ונעדרים, כאן מתמודדים הניצולים עם פחד משתק מפני קטסטרופה גרעינית אפשרית שאת תוצאותיה אי אפשר בכלל לדמיין. פיצוץ עז החריד כבר את אחד הכורים, ושניים אחרים שבקו חיים. אחד מהם, ככל הנראה, עבר תהליך של התכה חלקית.

 

"זה נראה כמו אבקה דקה", הסביר אחד האנשים בחליפות הלבנות בעודו מחפש סימני חשיפה על כפות ידיו של תושב מבועת שעמד בתור והמתין לבשורה. "זה נדבק לבגדים, לעור, לשיער, לכל מקום". האזור שנגוע בזיהום רדיואקטיבי, הוא אומר ומצביע לכיוון צפון־מזרח, מתחיל בערך 30 ק"מ מכאן.


 

יש גם מי שרותח מכעס, בצורה מאופקת (צילום: בועז ארד) 

 

חלק מהנוכחים כוססים ציפורניים מרוב לחץ. על פניהם של רבים מרוח מבט כנוע, עייף. לרובם אין בית לחזור אליו. הם חיים עכשיו בתוך מכוניותיהם. יש מי שהגיעו לכאן עם הכלבים שלהם. גם הם נבדקים. ויש גם כאלה שכועסים, רותחים מכעס. אבל בצורה מאופקת, יפנית, מבלי להשתולל, לרטון ולצעוק.

  

היפנים מתחילים לפקפק בהבטחות 

נציגי הממשלה היפנית חזרו והדגישו אמש כי לא נשקפת כל סכנה לבריאותם של תושבי האזור הקרוב לכורים הגרעיניים, אבל אפילו היפנים הממושמעים מתחילים לפקפק בהבטחות האלה. במורד הרחוב ממתקני הטיהור של קוריאמה, בתוך אולם התעמלות גדול שעבר הסבה למקלט עבור נפגעי רעידת האדמה,

 שרועים על מזרנים על הרצפה מאות בני אדם. קשישים, נכים, ילדים - כולם בערבוביה גדולה.

 

מעט הרכוש שהצליחו להציל פזור סביבם בתוך קרטונים גדולים. בחוץ, ליד הכניסה, קבוצה גדולה של כבאים מחלקים מים ממכליות גדולות לנוכחים. אלה ממתינים יפה בתור עם ג'ריקנים ובקבוקים, וממלאים טיפין טיפין. ואז, בבת אחת, נגמר הזרם. אין יותר מים. התור מתפזר בדממה. "בטח שאני מפחדת להיות כאן", אומרת אחת הנשים שגוררת אחריה לתוך אולם ההתעמלות מיכל פלסטיק גדול מלא במי שתיה, "אבל לאן נלך? הבית שלנו כבר לא קיים".

 

הדיווח המלא מתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר מ-2,000 איש נבדקו
צילום: בועז ארד
מקלט הניצולים בקוריאמה
צילום: בועז ארד
שליחנו בועז ארד ביפן
צילום: בועז ארד
מומלצים