שתף קטע נבחר

58% מהדתיים: לא לציית לפקודה לפינוי יישובים

סקר שנערך בקרב הציבור הדתי-לאומי גילה כי 50% מעדיפים את החינוך והרווחה בראש סדר העדיפויות של מפלגה דתית, ובכל זאת - פינוי יישובים יזכה להתנגדות נחרצת

רוב הציבור הדתי-לאומי סבור כי על חיילי צה"ל הדתיים להימנע מציות לפקודת פינוי יישובים יהודיים ביהודה ושומרון – כך עולה מסקר שנערך לקראת "כנס ירושלים", שיתקיים מחר בבירה. עם זאת, רק פחות מחמישית בציבור זה היו מציבים את נושא ארץ ישראל וההתיישבות בה בראש סדרי העדיפויות של מפלגה ציונית-דתית מאוחדת.

 

 

הסקר בוצע עבור השבועון הדתי "בשבע" באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות", והשתתפו בו 566 מרואיינים - מדגם מייצג של האוכלוסייה הדתית-לאומית הבוגרת בישראל (טעות הדגימה המירבית: 4.5%). בשאלות

עסקו בסוגיות "יהדות, מדינה ומודרנה", שיעלו לדיון בכנס הנערך בחסות העיתון.

 

השאלה הראשונה הייתה "אם הממשלה תחליט להטיל על צה"ל לפנות יישובים יהודיים ביהודה ושומרון, מה לדעתך צריכים לעשות חיילים דתיים המשרתים בצה"ל?" 58% מהמשיבים אמרו כי עליהם להימנע מכך: 30% אמרו שיש לסרב פקודה באופן מוצהר, ו-28% אמרו כי אין לבצעה אך מבלי להפגין זאת. 18% סברו כי יש לחפש דרך להשתחרר מהמשימה, ורק אם לא נמצאה כזו - להשתתף בה.9% השיבו כי יש לציית לפקודה שניתנה ויתר המרואיינים לא השיבו לשאלה.

 

וכיצד על תושבי יהודה ושומרון לנהוג במקרה של פינוי? 36% תומכים בהתנגדות בעוצמה רבה יותר מאשר בתוכנית ההתנתקות, 33% אמרו כי יש להתנגד במסגרת החוק בלבד, 16% סבורים כי

ההתגדות צריכה להיות דומה לזו שבגוש קטיף (שברובה הייתה חוקית וביישובים מסוימים עבריינית) ו-2% בלבד מצדדים בקבלת הדין והשלמה עם הפינוי מבלי להתנגד.

 

בפרק נוסף בסקר, שעסק בפוליטיקה, ביכרו 50% את החינוך, החברה והרווחה כנושאים שלדעתם צריכים לעמוד בראש מעייניה של מפלגה דתית-לאומית מאוחדת. 19% בלבד הציבו בראש סדרי העדיפויות את נושא ארץ ישראל וההתיישבות ביהודה ושומרון ו-11% את יחסי הדת והמדינה. הנותרים (20%) בחרו באפשרויות אחרות, או שהם חסרי דעה.

 

יו"ר "בשבע", דודו סעדה, אמר כי הציבור הדתי-לאומי הוא המוביל והמנהיג בשנים האחרונות בשילוב של תורה ועבודה - בצבא, בחברה ובהתיישבות, ולכן כנס ירושלים השמיני יעסוק בקונפליקטים ששילוב זה כרוך בהם - גבולות הציות לפקודה צבאית, נאמנותם הכפולה של העיתונאים הדתיים ועוד.

 

"זהו המודל של האדם הדתי-לאומי", הדגים סעדה, "מחד הוא רוצה להשתלב בעולם התקשורת ומאידך הוא רוצה לשמור על חוקי התורה בדיני רכילות ולשון הרע; הוא רוצה להשתמש בטכנולוגית האינטרנט אך מאידך גם רוצה לקבוע את הגדרים והסייגים כדי לא ליפול ברשת". לדבריו, הסקר מוכיח כי ציבור זה, שבשנים האחרונות מתערה בערים "מעורבות", רוצה לשמור על צביון דתי במוסדות החינוך והחברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוי חוות גלעד
צילום: ועד מתיישבי השומרון
צילום: רויטרס
ההתנתקות
צילום: רויטרס
מומלצים