הפסידה במשמורת בגלל תמונות בפייסבוק
בית משפט בארצות הברית פסק כנגד אם במשפט משמורת בגלל תמונותיה בפייסבוק וקבע שאין צורך באישור האדם המצולם כדי לתייג אותו
<< מי מלך הטאבלטים? אייפד מול XOOM
ביום שישי שעבר (12 למרץ) פסק בית משפט בארצות הברית, שתמונות בפייסבוק בהן תוייגתם גם ללא ידיעתכם יוכלו לשמש כראיות נגדכם בבית המשפט.
בעקבות שימוש בתמונות שהועלו ותוייגו בפייסבוק כראיות במשפט, איבדה אם אמריקנית את המשמורת על בנה. בתמונות נראתה האם שותה אלכוהול על אף העובדה שהיא סובלת מהפרעה דו-קוטבית, ושהוכח רפואית במשפט כי שתיית האלכוהול נוגדת את השפעת התרופות.
בבלוג Internet Cases נכתב שהאם ערערה על החלטת בית המשפט בטענה שלא היא תייגה את עצמה בתמונות או נתנה רשות לתיוג, וכיוון שפייסבוק מאפשרים לכל אחד להעלות ולתייג תמונות, טענה, הן לא יכולות לשמש כראיות קבילות נגדה.
בית המשפט דחה את ערעור האם בטענה ש"לא קיים בחוק דבר הדורש את אישורו של המצולם כאשר מישהו מצלם תמונה ומעלה אותה לפייסבוק. אין גם דבר הדורש רשות כאשר המצולם "מתוייג" או מזוהה כאדם שתמונות".
החלטת בית המשפט במקרה זה מובנת, כיוון שגם ללא תיוג היה ניתן לזהות את האם בבירור. אך השלכות ההחלטה בעייתיות ככל שיכולות עיבוד ושינוי התמונה באופן דיגיטלי הולכות ומשתפרות, ובעתיד ייתכן שאדם ייאלץ להוכיח בבית המשפט שהוסיפו ותייגו אותו בתמונה באופן מלאכותי
בנוסף, למרות שקשה להוכיח כוונת זדון בהעלאת ותיוג תמונות באופן כללי, מעניין כיצד תתייחס המערכת המשפטית לסידור תמונות של אדם או תיוגם בסדר מסוים, שגורם להקשר שלילי או מטריד במכוון.
"המאגר הביומטרי רשלני ומסוכן" >>