שתף קטע נבחר

 

המשטרה: "בדיקה מקיפה" לתיק דורס הנערה

הנהלת בתי המשפט טענה כי עסקת הטיעון עם הנהג השיכור התקבלה לאחר "מחדלים" של המשטרה, וראש אגף התנועה הנחה על הבדיקה. ראש מדור תביעות: גלו רגישות יתרה

הביקורת הציבורית ממשיכה לעשות את שלה: שבוע לאחר שיעל גרינשפן פרסמה בפייסבוק את מכתבה המרגש על העונש הקל שקיבל דורס אחותה שחר, בת 13, ואחרי שפרקליט המדינה משה לדור הורה למשטרה לבחון מחדש את התיק, במשטרת התנועה הארצית הודיעו על פתיחת "בדיקה מקיפה".

 

 

ממלא מקום ראש אגף התנועה במשטרה, תת ניצב רפי פלד, הינחה את ראש מדור תביעות באגף התנועה, סגן ניצב דן שני, לערוך בדיקה מקיפה - לאחר שהנהלת בתי המשפט התנערה מאחריות וטענה כי בתיק היו "בעיות בראיות, עדויות סותרות, לא בוצע שחזור, והיו מחדלים נוספים של המשטרה".

 

הבדיקה תתבצע הן בהיבט המקצועי והן בהיבט המשפטי, בכל הנוגע לאופן הטיפול בתיק על ידי יחידת תביעות התנועה המשטרתית. סגן ניצב שני הינחה את לשכות התביעה בתחום התעבורה לגלות "רגישות יתרה" במקרים מסוג זה ודרש מהם לשמוע את עמדת הקורבן או משפחתו, בטרם גיבוש עסקת טיעון - על אף שהחוק אינו מחייב זאת בעבירות אלה.

 

מעתה המשטרה תדרוש מאסר?

עוד ציינו במשטרה כי אחת ממטרות הבדיקה היא לבדוק אפשרות של חידוד נהלים, כך שייתכן ובסופה יוחלט כי במקרים מסוג זה תדרוש המשטרה עונש מינימלי הכולל מאסר בפועל.

  

במשטרת התנועה ציינו כי בטרם אישר בית המשפט את עסקת הטיעון קיבל לעיונו תסקיר של קצין מבחן, שסקר את נסיבותיו האישיות של הדורס, מרק פטריק, ותמך בהסדר הטיעון. עוד הזכירו במשטרה את העובדה שמדובר "בנהג בן 57, שבכל שנות נהיגתו עומדות לחובתו עבירת חנייה אחת וברירת קנס". זאת למרות שהוא היה שיכור בעת הדריסה.

 

האחות יעל: "לא האמנתי שהסיפור יתפוס כזו תאוצה"

במשטרה מסרו כי גובה הקנס, 1,000 שקלים, שזכה לביקורת ציבורית נרחבת, נקבע על ידי בית המשפט, והזכירו כי פרט לכך, נידון פטריק ל-600 עבודות שירות בבית החולים לוינשטיין, לשש שנות פסילה בפועל, למאסר על תנאי, לפסילה על תנאי ולקנס".

 

בינתיים, חניכי תנועת הצופים באזור השרון נרתמו למאבקה של משפחת גרינשפן להחמרת העונש לנהגים שיכורים. האחות יעל גרינשפן, רשג"דית בתנועה בנתניה, הגיעה לפעילות השכיבה הצעירה והסבירה את חשיבות הנושא.

 

"לא האמנתי שהסיפור הזה יתפוס כל כך הרבה תאוצה", אמרה הנערה שהמכתב שפרסמה ברשת הוביל למחאה הציבורית. "חשוב שהנושא הזה יגיע למודעות ושיהיה שינוי אמיתי, לא רק בשבילנו אלא גם בשביל המשפחות שיעברו את זה בעתיד". באזור השרון נפרשו עמדות החתמה לעצומה שקוראת להחמרת הענישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחר גרינשפן, לפני התאונה
ואחרי התאונה, עם משפחתה
צילום: אלדד רפאלי
מומלצים