4 מתכוני דגים
ביקשו מכם להכין מנה לליל הסדר ואתם מתלבטים בין גפילטע פיש לדג סול? איתן ששון מציע לכם 4 מתכונים לדגים שישדרגו את החג
מושט ברוטב פסטו
המרכיבים:
2 דגים מושט מפולטים
2 כפות פסטו
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לפסטו:
1 כף צנוברים/שקדים
1 חופן עלי בזיליקום
1 כף פרמזן מגוררת
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- הפסטו: טוחנים את כל החומרים מלבד השמן. מוסיפים את השמן ומעבדים למשחה חלקה. מתבלים במלח ופלפל.
- הדג: מורחים את הדגים היטב בכמה כפות מרוטב הפסטו.
- מוסיפים למחבת חמה מעט שמן ולאחר מכן מוסיפים את הדגים. מטגנים למשך כ-3 דקות מכל צד.
- מוציאים את הדגים ומוסיפים למחבת את היין והלימון.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומבשלים עד שהחמאה נמסה והרוטב מסמיך.
- יוצקים את הרוטב על הדגים ומגישים.
דג מושט ברוטב פסטו (צילום: ירון ברנר)
בורי עם פלפלים ועגבניות
המרכיבים (ל-4 סועדים):
2 דגי בורי מנוקים ללא ראש וזנב, פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (לבקש ממוכר הדגים)
4 עגבניות תמר אדומות פרוסות לקוביות גדולות
2 פלפלים אדומים פרוסים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל לבן קצוץ
5 שיני שום מעוכות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
לקישוט:
עלי כוסברה שלמים
אופן ההכנה:
- הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן זית במחבת כבדה עמוקה, עד לכדי הזהבה.
- מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים פפריקה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך 25 דקות.
- מוסיפים כוסברה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- הדג: מחממים מחבת פסים עד שעולה עשן.
- מתבלים את נתחי הדג בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים על המחבת.
- צולים למשך כ-3 דקות מכל צד.
- מניחים את הרוטב בצלחת ומסדרים עליו את נתחי הבורי.
- מקשטים בכוסברה שלמה ומעט שמן זית.
בורי עם פלפלים ועגבניות (צילום: ירון ברנר)
מושט במחבת פסים
המרכיבים:
2 דגי מושט (אמנון) מפולטים
1 בצל סגול פרוס לפרוסות של 1/2 ס"מ
1 כוס טחינה מוכנה
2 חופנים של עשבי תיבול לא קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, ראשד, אורגנו - מה שיש)
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מתבלים את הדגים במלח, פלפל ושמן.
- צולים את הפילטים במחבת פסים חמה על צד העור למשך כ-3 דקות
- הופכים בזהירות וצולים למשך 2 דקות נוספות.
- מניחים את פילה הדג בצלחת וליד את הטחינה.
- מתבלים את עשבי התיבול בשמן ולימון ומניחים מעל הדג.
מושט במחבת פסים (צילום: ירון ברנר)
פילה אמנון בחמאה, איולי ירוק עם שום ופטרוזיליה
המרכיבים (ל-4 סועדים):2 דגי מושט מפולטים - כל פילה חתוך ל-2 נתחים
50 גרם חמאה
1 כף מיונז
1 כף שמנת חמוצה
2 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את הפטרוזיליה עם השום, שמן זית, לימון, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את השמנת והמיונז ומערבבים בעדינות.
- מחממים מחבת טפלון וממיסים בו את החמאה
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומטגנים אותם עד להזהבה (כ-4 דקות) ומעבירים לנייר סופג.
- מגישים את הדג לצד רוטב איולי ופלח לימון.
פילה אמנון בחמאה, איולי ירוק עם שום ופטרוזיליה (צילום: ירון ברנר)
- רוצים בכל זאת גפיטלע או קציצות דג ברוטב עגבניות חריף ?
- רוצים ללמוד איך בוחרים דג טרי
?
- איתן ששון הוא השף של גוצ'ה, רח' דיזינגוף 171, רח' אבן-גבירול 14, רח' הברזל 7, רמת החייל, תל אביב