שתף קטע נבחר

 

ישראל עושה "לייק" להסברה בפייסבוק

תשכחו ממסבירנים חדי לשון, דיפלומטים חרוצים או ראיונות של פוליטיקאים. משרד החוץ מתכוון להפוך את הרשת החברתית הענקית לפלטפורמה מרכזית במערך ההסברה שלו. ברקע - תגובתה האיטית של פייסבוק לדף הקורא לאינתיפאדה שלישית

עושים "לייק": הממשלה מתכוונת להפוך את הרשת החברתית פייסבוק לפלטפורמה מרכזית במערך ההסברה המקוון של ישראל, ולהשקיע משאבים רבים בתכנון אסטרטגיה לשימוש יעיל בענק האינטרנט, בו רשומים כ-600 מיליון משתמשים.

 

צעד ראשון בנושא נעשה אתמול (יום ו') כשסגן שר החוץ, דני איילון, ביקר במשרדי פייסבוק שבקליפורניה. איילון נועד עם בכירים החברה ובהם המנהלת התפעולית שריל סמברג וסגן הנשיא לפרסום ותפעול עולמי דיוויד פישר (בנו של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר).

 

בכוונת משרד החוץ להפוך את פייסבוק לכלי מרכזי של ההסברה הישראלית הן באנגלית והן בערבית. בירושלים מאמינים שפייסבוק הוא המצע הידידותי ביותר להתקשרות קלה ומהירה עם צעירים ברחבי העולם ולהחדרת מסרים באמצעות יישומים הסברתיים כמו קליפים ומשחקים. כבר היום מפעילות כל שגרירויות ישראל בעולם דפי פייסבוק, אך המטרה היא לייעל את השימוש ברשת החברתית באופן שישפר את הצגתה ותדמיתה של ישראל.

 

פגישותיו של איילון נועדו למסד את היחסים בין ממשלת ישראל לצמרת פייסבוק. סגן שר החוץ הזמין את בכירי הרשת החברתית להגיע לישראל כדי להיפגש עם יזמי אינטרנט ולהשתתף בוועידת הנשיא, שתתקיים בחודש יוני בירושלים. הוא הציג בפניהם את יכולותיה של ישראל בתחום ההייטק, והדגיש את העובדה שחברת "אינטל" היא המעסיק הפרטי הגדול ביותר בארץ עם 7,000 עובדים.

 

בעקבות תגובתה האיטית של פייסבוק בסגירת הדף הקורא למחאה אלימה בישראל ול"אינתיפאדה שלישית", והתגובות הנזעמות שעורר המקרה, הבהירו בכירי פייסבוק כי יפסיקו גם בעתיד את פעילותו של כל דף המטיף לאלימות. הם גם הבהירו שבכוונת החברה לפתוח מרכז שיווק בארץ.

 

פנים מול פנים עם מבקרי ישראל

חשוב להדגיש כי הממשל האמריקני כבר משתף פעולה עם ענקיות אינטרנט כמו גוגל,

פייסבוק וטוויטר כדי לפתח כלים לתקשורת עם אזרחי העולם, בעיקר בחברות מתפתחות. צעירים ממצרים, לדוגמא, היו שותפים לסדנאות של מחלקת המדינה במסגרת תוכנית "שותפות בין צעירים לפיתוח". אותם צעירים הם אלה שהפעילו מאוחר יותר את רשת פייסבוק ככלי לארגון צעירים להפגנות בכיכר א-תחריר.  

 

איילון נפגש גם עם מושל קליפורניה, ג'רי בראון, ואמר לו שבגלל אזהרת מסע שהוציאה המדינה לישראל, אין חילופי סטודנטים בין אוניברסיטאות בישראל לאוניברסיטאות בקליפורניה. סגן שר הציין כי חילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות מובילות כמו סטנפורד וברקלי הם הכרחיים לצורך הכרה ולימוד של המציאות בישראל, והמושל בראון אמר כי יפעל לביטול ההנחיה.

 

בצאתו מן הפגישה, שהייתה חלק ממסע הסברה בן שבוע של אילון בחוף המערבי בארה"ב, חווה סגן השר על בשרו את ההתנגדות העזה לישראל ולמדיניותה בעולם כאשר נתקל בהפגנה אנטי-ישראלית. איילון ניגש למפגינים, שאחזו בשלטים הקוראים לממשל האמריקני להפסיק להעביר כספים לישראל "בגלל הכיבוש", ופתח עמם בשיחה. הדיאלוג הנדיר תפס את תשומת לבם של העוברים ושבים, שהתגודדו מסביב לצדדים. חלקם הביעו תמיכה במפגינים וחלקם בעמדות שהציג סגן שר החוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איילון. תקשורת קלה עם צעירים
צילום: Ed Smith photography
600 מיליון משתמשים. פייסבוק
מומלצים