דני רוזן נפגש עם אביו של סוהר: 'מעתה נפעל יחד'
אחרי הענקת העיטורים למשפחות שלושת השוטרים שנספו באסון הכרמל, הגיע בן-זוגה של תנ"צ תומר ז"ל לבית משפחת אב שכול. האב: "פנינו לכל הגורמים בבקשה שלא לתת גם ליקירינו אותות עד לסיום החקירה"
שלושה ימים לאחר שנפגשו בבית המשפט העליון, שדחה את עתירת בני משפחות הסוהרים שדרשו לעכב את הענקת הצל"שים לשלושת קציני המשטרה שנספו באסון הכרמל, הגיע בצהריים (יום ו') דני רוזן, בן זוגה של תת-ניצב אהובה תומר, לבית משפחתו של הצוער איאס סרחאן, בכפר מרר. האב נג'יב, משמש כנציג משפחות הצוערים שנספו. בפתח הפגישה העניק רוזן עציץ עם שתיל זית לסרחאן. האחרון השיב לו כי הוא מבקש שרוזן ינטע את השתיל בכרמל במקום בו נספו יקיריהם.
סרחאן, ששימש יותר משלושה עשורים כמורה ומנהל בית ספר, השמיע במשך דקות ארוכות טענות כלפי התנהלותם של נציגי המשטרה, ששיאה בבקשה להעניק ליקיריהם את עיטור הכבוד. סרחאן אמר: "לא ביקשנו שהשוטרים לא יקבלו עיטורים, ביקשנו לדחות את הענקת האות, עד לאחר סיום עבודת המבקר לחקר העובדות עד תום וזו הטעות. עם סיום הבדיקה, הייתי מוכן להתייצב יחד עם נציגי משפחות השב"ס ולחבק את דני ואת שאר קרובי המשפחות של השוטרים בטקס מתן עיטורי כבוד".
הוא סיפר כי לפני כחודשיים הוא התמנה לעמוד בראש ועד שיעסוק בהנצחת זכרם של 44 הנופלים באסון הכרמל. "גם נציגי המשטרה היו נוכחים במפגש. כמו גם נציגי כיבי האש. אך בשלב מסויים נוצר נתק ונותרנו רק נציגי משפחות השב"ס. האסון
בכרמל הוא אסון למדינת ישראל. רק לפני שבוע ביקרנו אותי נציגים של הוותיקן. השכול, היגון והכאב יהיו חרותים בנפשנו ובלבנו לעד".
האב השכול אמר כי הוא לא עושה הבחנה בין גבורת אנשי השב"ס, הכיבוי או המשטרה. "מבחינתנו אנו מחבקים האחד את השני, כפי שהתחבקו בנינו במותם. פנינו לכל הגורמים בבקשה שלא לתת גם ליקירינו אותות עד לסיום החקירה. אבוי למפקד שלא מעניק עיטור לגיבוריו, אך יש לעשות זאת כאשר מסיימים את כל הבדיקות הנדרשות".
השתיל שהעניק רוזן לסרחאן (צילום: אביהו שפירא)
דני רוזן ביקש להעביר לסרחאן ולבני המשפחות מסר: "אם מישהו מהמשפחות נפגע מדברים שנאמרו על ידי או על ידי כרמית מלינה ונאווה בוקר, הרי שלא היה בכוונתנו לפגוע. חשוב לנו להיות ביחד. בטקס האזכרה בדצמבר נחנוך אנדרטה משותפת
להנצחת אהובינו, מתוך רצון טוב של אחווה ושלום. נציגי כלל העדות שילמו מחיר כבד ואני בטוח כי הנושא ייבדק עד תום".
רוזן אמר כי פנה לנציב השב"ס הנכנס, ניצב אהרון פרנקו. "הוא היה ידיד ואדם המוערך על ידי אהובה, מהיכרותה איתו מתקופת השירות במשטרה. הוא הסכים איתי כי ראוי להנציח את זכרם של נספי השב"ס ולהעניק להם אותו הוקרה. היה לי חשוב להגיע למפגש הזה ולומר בו את אשר על לבי. זה לא פשוט, אך אני מבקש להושיט יד לנג'יב ולשאר משפחות השב"ס, לבקש שמעתה ואילך נהיה יחדיו, משפחות השב"ס, המשטרה וכיבוי אש ללא כל הבדל".