בריטית חוצה את האוקיינוס ההודי בסירת משוטים
רוז סאוואג' תהיה האשה הראשונה שחצתה שלושה אוקיינוסים בסירה - אם תצליח לחתור 6,400 ק"מ במי האוקיינוס ההודי. חששה הגדול הוא לא מאיתני הטבע - אלא מסירות פיראטים האורבים לה במים
רוז סאוואג', בריטית בת 43, יצאה למסע לא שגרתי - חציית 6,400 ק"מ במי האוקיינוס ההודי
- באמצעות סירת חתירה בלבד. סאוואג', שהחלה את מסעה בן ארבעת החודשים בעיר הנמל פרמנטל שבמערב אוסטרליה, חצתה בעבר את האוקיינוס האטלנטי
והאוקיינוס השקט
בסירת החתירה שלה "סדנה", הנקראת על שם אלת ים אסקימואית. על פי "ארגון החתירה הימי" בלונדון, היא תהיה האשה הראשונה בהיסטוריה שצלחה שלושה אוקיינוסים.
בשל החשש מסירות הפיראטים המגיעים מסומליה שבאפריקה. סאוואג' אף החליטה בשל כך לשמור בסוד על מסלול החתירה בן אלפי הקילומטרים שתעבור.
אם במסעות הקודמים התמודדה סאוואג' מול איתני הטבע, עתה תצטרך להתמודד החותרת הבריטית מול החשש מהתקלות בסירות פיראטים, השורצים במי האוקיינוס ההודי ושודדים כלי שיט החולפים בנתיבי השיט השונים בו. היא אף שינתה את מסלול החתירה שתכננה, וביטלה את עגינתה בחופי מומבאיי שבהודו,
האו"ם מציע:
בית דין בינלאומי מיוחד לשודדי ים
AFP
מדו"ח שהכין צוות מטעם האו"ם עולה כי עלות נזקי הפיראטים הסומלים מגיעה ליותר משבעה מיליארד דולרים. על פי המחקר, כמעט כל השודדים שנתפסים משוחררים מיידית כי אין מקום לשפוט אותם. "הכלכלה שלהם משגשגת, העולם מפסיד"
"זה משהו שאני חושבת עליו בשעות הקטנות של הלילה", הסבירה סאוואג' לסוכנות הידיעות. "עשיתי ככל שניתן כדי להפחית את הסיכון ואני אומרת לעצמי שאין עוד מה לעשות בנוגע לכך". כדי להיערך בהתאם מול איום הפיראטים התייעצה סאוואג' עם חברות ספנות שפיראטים פשטו על ספינותיהן במי האוקיינוס. היא אף לקחה עמה למסע קמע מזל המכונה "וודי", העשוי מעץ ומגולף כיתד אחיזה.
היא מתכננת לחתור במי האוקיינוס ההודי ללא עצירה על אדמה, במשך 12 שעות ביממה. כדי למנוע מצב של תשישות סאוואג' תעצור למנוחה בת שעה, בכל שלוש שעות חתירה. בסירה הקטנטנה ישנם שני טלפונים לווייניים שיעזרו לה לשמור על קשר עם חבריה לצוות המלווים אותה מרחוק, ולעדכן בבלוג שפתחה על החוויות מהמסע. שאוואג' הצטיידה במתקן להתפלת מי ים, כך שתוכל לשתות אותם במהלך המסע, ולחסוך במשקל על גבי הסירה.
מטרת המסע השלישי של סאוואג' היא להעלות את המודעות לנושא זיהום הימים בחומרי פלסטיק. היא מקווה שבאמצעות המסע היא תשכנע אנשים להשתמש בחומרים מתכלים וממוחזרים.
"לעתים נדמה לנו כי כל מה שאנו עושים זו רק טיפה בים, אך המסע שלי מוכיח כי מיליון פעולות קטנות - הופכות למשהו בעל משמעות", הסבירה סאוואג'. "כל חתירה שלי עם המשוטים מקדמת אותי במטרים ספורים, אך אם נחבר את כולן יחד, זה יעשה שינוי גדול".
ישמח לפגוש אותה במים. פיראט
צילום: AFP
יאכטה שנחטפה בידי פיראטים סומלים. ארכיון
צילום: AP
מומלצים