שתף קטע נבחר
 

זה העיקר: זנב שור בפול ירוק

עדיין לא החלטתם מה למנה עיקרית בליל הסדר? השפית טלי פרידמן מציעה לכם לאמץ את הבחירה שלה - תבשיל זנב שור עם פול ירוק, שום טרי וכרשה. גם אביבי וגם חגיגי

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זנב שור

המרכיבים:

1 זנב שור חתוך לחוליות

2 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות

1 כרשה, חתוכה לקוביות קטנות

1 ליטר ציר בקר או מים

2 ראשי שום טריים שלמים

300 גרם פולים עם הקליפה

2 עלי דפנה

5 ענפי תימין מופרדים

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול וכבד מטגנים את הזנבות עד להשחמתם. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מטגנים את הבצל והכרשה במשקעים שנותרו בסיר.
  3. מוסיפים את עלי הדפנה והתימין, ומוזגים את ציר הבקר או המים. ממתינים כדקה ומחזירים את הזנבות אל הסיר. מביאים לנקודת רתיחה ומנמיכים את האש.
  4. מוסיפים את ראשי השום השלמים. מוסיפים את תרמילי הפול.
  5. מנמיכים את הלהבה או לחילופין מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כ-5-3 שעות.
  6. כחצי שעה לפני סיום הבישול מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומוסיפים לבשל עוד כ-30 דקות.

 

לעוד מתכונים עם פול ירוק:

פסטה עם שמנת ופול ירוק 

תבשיל פול ירוק על אורז לבן

סלט פול ירוק וקבנוס

מרק פול ירוק

סלט חומוס-פול אביבי

 

  • טלי פרידמן היא שפית ירושלמית שורשית ובעלת הסטודיו לבישול "האטליה
  • למסעדות בירושלים: itraveljerusalem

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים