זה העיקר: זנב שור בפול ירוק
עדיין לא החלטתם מה למנה עיקרית בליל הסדר? השפית טלי פרידמן מציעה לכם לאמץ את הבחירה שלה - תבשיל זנב שור עם פול ירוק, שום טרי וכרשה. גם אביבי וגם חגיגי
זנב שור
המרכיבים:1 זנב שור חתוך לחוליות
2 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
1 כרשה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ליטר ציר בקר או מים
2 ראשי שום טריים שלמים
300 גרם פולים עם הקליפה
2 עלי דפנה
5 ענפי תימין מופרדים
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- בסיר גדול וכבד מטגנים את הזנבות עד להשחמתם. מוציאים ומניחים בצד.
- מטגנים את הבצל והכרשה במשקעים שנותרו בסיר.
- מוסיפים את עלי הדפנה והתימין, ומוזגים את ציר הבקר או המים. ממתינים כדקה ומחזירים את הזנבות אל הסיר. מביאים לנקודת רתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את ראשי השום השלמים. מוסיפים את תרמילי הפול.
- מנמיכים את הלהבה או לחילופין מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כ-5-3 שעות.
- כחצי שעה לפני סיום הבישול מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומוסיפים לבשל עוד כ-30 דקות.
לעוד מתכונים עם פול ירוק:
פסטה עם שמנת ופול ירוק
תבשיל פול ירוק על אורז לבן
סלט פול ירוק וקבנוס מרק פול ירוקסלט חומוס-פול אביבי
- טלי פרידמן היא שפית ירושלמית שורשית ובעלת הסטודיו לבישול "האטליה "
- למסעדות בירושלים: itraveljerusalem
פול ירוק
צילום: אסף אמברם
מומלצים