הבנק העולמי וקרן המטבע קוראים לסייע למזה"ת
בעקבות המהומות בעולם הערבי, מזהירים הארגונים מפני הסכנות הטמונות בעליית מחירי הנפט והתאוששות כלכלית - שאינה באה לידי ביטוי בירידה בשיעורי האבטלה. נשיא הבנק העולמי: "ברגעים של מהפיכות, הסטטוס קוו אינו קלף מנצח"
הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית קראו אמש (ש') להענקת סיוע למדינות במזרח התיכון והזהירו מהסכנות שבמחירי נפט גבוהים והתאוששות כלכלית שאינה באה לידי ביטוי בירידה בשיעור האבטלה.
"עלינו לפעול כעת", אמר נשיא הבנק העולמי, רוברט זוליק, בפגישה של שני הארגונים בוושינגטון. "המתנה עד שהמצב יתייצב פירושה שנאבד הזדמנויות. ברגעים של מהפיכות, הסטטוס קוו אינו קלף מנצח".
שורה של הפיכות פרו-דמוקרטיות שטפו את העולם הערבי בשלוש החודשים האחרונים, ראשיתן בהדחתו של נשיא תוניסיה בינואר. האוכלוסיות של המדינות הללו דורשות השתתפות רחבה יותר בתהליך הפוליטי והזדמנויות כלכליות נרחבות יותר.
"אנחנו זקוקים לחוזה חברתי שבו הממשלות מקשיבות לאזרחים וכוללות אותם בתהליכי הפיתוח", הוסיף זוליאק.
יו"ר קרן המטבע, דומיניק שטראוס קאהן, ציין את הבעיות בהתאוששות כלכלית שאינה באה לידי ביטוי בשוק העבודה. מצב מסוג זה הוא חמור במיוחד במדינות הערביות, שבהן צעירים רבים מתקשים למצוא מקום עבודה.
במקביל, שרת האוצר של צרפת, כריסטין לגארד, קראה לממשלות ולסוכנויות בינלאומיות לתמוך במדינות בצפון אפריקה. צרפת מתכננת להעלות את התחייבויות המימון השנתיות שלה למצריםמ-150 ל-250 מיליון אירו (כ-361 מיליון דולר).
הבנק העולמי, אשר מספק סיוע כלכלי וטכני למדינות מתפתחות, הזהיר בנוסף כי עלייה חדה במחירי המזון והנפט עשויה לפגוע בצמיחה הכלכלית העולמית ולדחוק יותר אנשים מתחת לקו העוני.