דו"ח: איראן "מנהלת מלחמה" נגד החופש ברשת
ארגון שחוקר זכויות אדם פרסם: מאז המהומות על הנשיאות ב-2009, איראן הפכה למדינה המובילה בהגבלת החופש באינטרנט. עוד ברשימה סין, קובה ותוניסיה, וגם רשימת המדינות שבהן האינטרנט הוא הכי חופשי
<< Alien Jihad: ת"א היא בירת פלסטין
דו"ח חדש העוסק בחופש המידע קבע כי איראן היא המדינה שבה האינטרנט הוא הפחות חופשי בעולם. לפי הדו"ח של ארגון "Freedom House", ארגון לא ממשלתי שמושבו בוושינגטון, המדינות שהכי מגבילות את החופש באינטרנט, בסדר יורד, הן איראן, מיאנמר, סין, קובה, סעודיה, בחריין ותוניסיה הן . איראן, כאמור, זכתה לניקוד הגבוה ביותר וצברה 89 נקודות שליליות.
לפי שיטת הדירוג, כל מדינה קיבלה מאפס ועד 100 נקודות, כאשר אפס מייצג מדינה בה האינטרנט חופשי לגמרי, ומאה נקודות מייצגות את ההגבלות החמורות ביותר. המדינות שבהן האינטרנט הוא החופשי ביותר הן אסטוניה, ארצות הברית, גרמניה, אוסטרליה, בריטניה, איטליה ודרום אפריקה. אגב, ישראל לא נכללה בסקר שנערך השנה וכלל 38 מדינות ברחבי העולם.
"באיראן חלה ההחמרה החריפה ביותר מבין כל המדינות שסקרנו", נכתב בדו"ח שפורסם אתמול, "מאז המהומות שפרצו לאחר הבחירות השנויות במחלוקת לנשיאות ב-2009, השלטונות בטהרן פתחו במלחמה נרחבת נגד החופש באינטרנט, ונקטו בשיטות מתוחכמות לפקח עליו, הרבה מעבר לסינון תוכן, שגם זה החריף מאז הבחירות".
לפי הדו"ח השיטות שבהן נוקטת איראן על מנת להגביל את החופש באינטרנט כוללות "האטה של מהירות האינטרנט בזמנים קריטייים כדי להקשות על הפעילות ברשת, וכן הוראות לספקי שירותי בלוגים בתוך איראן להסיר פוסטים 'פוגעניים'". בנוסף, איראן מגבילה את השימוש בטלפונים סלולריים, משבשת את קליטת ערוצי הלוויין הפופולריים במדינה, וכן משתמשת בשירותי האקרים כדי להפיל אתרי מתנגדי משטר.
עשרות בלוגרים נעצרו ועונו, לפחות אחד מת בכלא
היסטוריה של עמימותהרשת העממיתשלי דובילנסקיהקרקע הווירטואלית רועדת תחת רגליהם של המשטרים הערביים. לא רק הפגנות הענק במצרים אורגנו דרך האינטרנט, קדמו להן הפגנות באיראן ובתוניסיה - וממשיכות אותן מחאות בתימן ובסודאן. המשטרים, מצידם, משקשקים מפחד - וחוסמים את הרשת בפני אזרחיהם
הממשלה האיראנית, לטענת מחברי הדו"ח, עושה מאמצים "לצאת נגד תוכן ביקורתי ונגד התארגנויות מקוונות באמצעות הרחבת התעמולה הממלכתית לתוך המרחב הדיגיטלי". בנוסף, "מספר גדל והולך של בלוגרים היו נתונים לאיומים, נעצרו, עונו והוחזקו בתנאי בידוד. לפחות אחד מהם מת במעצר". מהנתונים שהשיגו מחברי הדו"ח יותר מ-50 בלוגרים ופעילים ברשת נעצרו באיראן, כאשר 12 מתוכם נשארו במעצר בסוף 2010".
שלטון האייטולות באיראן נקט במגוון של צעדים כדי לפקח על התקשורת המקוונת. מספר מפגינים, שהועמדו לדין לאחר הבחירות, נעצרו בשל פעילותם בפייסבוק, יוטיוב, טוויטר ובלאטרין (הגרסה הפרסית לדיג.קום)".
פרידום האוס הוא ארגון לא ממשלתי שמושבו בוושינגטון החוקר את מדד הדמוקרטיה, חירויות פוליטיות וזכויות אדם ברחבי העולם.
אל קלאסיקו בתלת ממד: איך היה? >>