שתף קטע נבחר

 

חברון חוגגת: רבבות מטיילים פקדו את העיר

להערכת המארגנים, למעלה מ-50 אלף מבקרים הציפו את העיר חברון במהלך שני ימי חול המועד. השר ישראל כץ: "האירוע ההמוני בחברון הוא התשובה לאנשי השמאל, שהתכנסו בתל אביב להכריז על הקמת מדינה פלסטינית"

לא רק בירושלים: רבבות התארחו היום (ה') בחברון, ובהם שר התחבורה, ישראל כץ. להערכת המארגנים ביקרו בעיר למעלה מ-55 אלף אנשים בשני ימי חול המועד.

 

 

פעמיים בשנה חוגג היישוב היהודי בחברון - בסוכות ובפסח - ומערת המכפלה פתוחה כולה ליהודים, כולל אולם יצחק הנחשב למקודש ביותר, ונמצא מרבית ימי השנה בצד הפתוח למוסלמים בלבד. רוב החוגגים מגיעים לעיר כדי להתפלל במערת המכפלה, אך במשך השנים הפך האירוע למפגן כוח המצדד בהתיישבות היהודית בעיר.

 

"רוצים לראות כאן עיר תיירות"

באירוע שהחל אתמול (יום ד') התארחו זמרים בולטים במוזיקה היהודית, ובהם אודי דוידי, יהודה סעדו וחיים ישראל. במהלך היום נערכו טיולים וסיורים באתרי העיר השונים, לצד הפעלות, הצגות לילדים ופעילות לכל המשפחה.

 

צילום: גיל יוחנן

 

שר התחבורה, ישראל כץ, שהגיע לחזק את החוגגים, אומר כי "האירוע ההמוני בחברון הוא התשובה לקומץ אנשי השמאל שהתכנסו היום בתל אביב, להכריז על הקמת מדינה פלסטינית – הכרזה ריקה וחסרת משמעות".

 

נועם ארנון, דובר היישוב היהודי בעיר, שהדריך את המטיילים בקסבה, סיפר כי אלפי המבקרים טיילו, קנו ודיברו עם התושבים המקומיים. "היה אירוע מלבב ביותר", אומר ארנון. "התושבים המקומיים, ערבים ויהודים, מברכים על החגים ועל התיירות. אנחנו רוצים לראות כאן עיר תיירות. רק גורמים עוינים, אנרכיסטים, אשר באים לגרום נזק, פילוג ועוינות - הם שמפריעים לדו-קיום כאן. הממשלה חייבת להפסיק את פעילותם ולהוציא אותם מכאן, ואז יהיה שלום".

 

פעיל הימין ברוך מרזל, שנחשב למייסד התיירות בעיר האבות, ציין כי "האמוּן שנותנים רבבות יהודים מכל רחבי העולם, הסגנונות והסוגים, לחברון ולמערת המכפלה - מראה שאי אפשר לנתק בין עם ישראל, לאבותיו ולשורשיו".

 

"עם ישראל בא בהמוניו"

אורית סטרוק, מראשי היישוב היהודי בחברון, אומרת כי השנה פקדו את העיר אוכלוסיות חדשות ומגוונות, שבשנים עברו חששו או לא יכלו להגיע לחברון בגלל הקשיים התחבורתיים. "בזכות המהפך ששותפים לו שר התחבורה ישראל כץ וח"כ אורי מקלב, אנו זוכים לראות אותם פה", היא אומרת. "בין היתר, ביקרו כאן אנשים מעוטי יכולת כלכלית, שהגיעו בעזרת תחבורה ציבורית. זכינו לראות הרבה מבקרים מסורתיים ואפילו מן הציבור החילוני, לצד אוכלוסיות דתיות מגוונות

ללא קשר אידיאולוגי. אותי זה מאוד מרגש לראות עד כמה עם ישראל קשור למקום הזה, וכיצד חברון מהותית לצבורים גדולים כל כך. בשבילי, כתושבת חברון, זה טעם החיים.

 

"כל הקשיים שאנו עוברים פה ביום-יום בשביל להחזיק את המקום הקדוש הזה עבור עם ישראל, מתגמדים ונעשים כדאיים כשרואים את עם ישראל שבא בהמוניו", סטרוק הוסיפה. "זה דבר שלא קיים בשכם, ולצערי גם לא בבית לחם, וזה מתאפשר רק משום שאנו חיים פה למרות כל הקושי. ועל זה יש לומר: יש שכר לפעולתך".

 

קמב"ץ היישוב היהודי בחברון, אשי הורוביץ, שהיה אחראי לניהול האירוע, מסר כי לחברון הגיעו היום מעל 35 אלף איש, ואתמול ביקרו פה 20 אלף איש. "בסך הכל זכינו ללמעלה מ-50 אלף מבקרים, וזה באמת מחמם את הלב".

 

מוקדם יותר היום הגיעו למעלה מ-50 אלף מתפללים לרחבת הכותל המערבי, לתפילת שחרית וברכת כוהנים המסורתית, במעמד הרבנים הראשיים לישראל. ynet העביר את התפילה בשידור חי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוגגים בעיר האבות
צילום: גיל יוחנן
"התשובה לשמאל". ישראל כץ
צילום: ירון ברנר
מומלצים