בקריית שמונה חוגגים מימונה וגם נס מ-2000
משפחת וענונו נזכרת כל שנה בקטיושה שפגעה בבית - בלי שאיש נפגע. "זה חג של מזל והצלחה, פותחים את הדלת בפני כולם", הם מספרים. איך מתכוננים ל-400 אורחים?
מחר בערב זה קורה. עם צאת חג הפסח, יונחו המצות בצד ובעשרות אלפי בתים ייפתחו חגיגות המימונה של בני העדה המרוקאית ואורחיהם. עבור בני משפחת וענונו מקריית שמונה מדובר בחג כפול ומכופל.
בשנת 2000, כחודש וחצי לפני נסיגת צה"ל מלבנון, ממש בסמוך למימונה פגעה קטיושה שירה חיזבאללה בבית המשפחה. במזל, איש לא שילם על כך בחייו. "בשבילנו זה גם ערב של חג וגם ערב של הודיה לאלוהים כי יצאנו מזה בשלום", אומר ניסים, אבי המשפחה.
מתכוננים לשולחנות עמוסים בכל טוב (צילום: אביהו שפירא)
בערב החג הראשון השלימו יהודית ונסים וענונו לאחסן במקום סגור את מאות העוגיות הצבעוניות שיצאו אל השולחנות מיד עם צאת החג.
אמש (שבת) הם כבר לבשו את הבגדים המסורתיים יחד עם חלק מבני המשפחה, בגדים הממתינים כל שנה בארון לחגיגות המימונה שנפתחות עם צאת החג השני ונמשכות אל תוך הלילה וגם אל היום שלמחרת.
לצד הבגדים הוצגה הצלחת עליה מוגש המזון – סנייה. "אל העוגיות תצטרף המופלטה המוכרת והמתוקה ומאות אנשים יגיעו יטעמו וישמחו", מבטיח נסים. "כשהחג יוצא אחרי ההבדלה מכינים את הדברים האחרונים שלא ניתן להכין בשל הפסח ופותחים שולחנות עמוסים בכל טוב. אני מצפה ליותר מ-400 איש שיגיעו אלינו הביתה, מרביתם צעירים תושבי העיר והאזור, חברים שלי ושל המשפחה, שכנים ומכרים".
הבן תומר סיפר כי הוריו מקפידים על החגיגות כבר יותר משלושה עשורים. "הוצאנו לפני כמה שנים ספר משפחתי בשם 'עץ התומר', שמסביר על מנהגי החג. מימונה זה חג האמונה,
זו של בני ישראל ששרדו את המדבר, זה חג של מזל והצלחה, חג של תפילות של עם ישראל לבניית בית המקדש השלישי וחג שמזוהה עם הביחד איש עם רעהו, פותחים את הדלת בפני כולם".
בקרית שמונה, כמו בשאר יישובי הצפון, מקווים לעבור עוד מימונה שמחה ושקטה סמוך לגבול עם לבנון, ומזמינים את כל עם ישראל לבוא, לטעום, ללגום יין ולשמוח: "תרבחו ותסעדו".