ברק לבאן: שת"פ עם חמאס - רק אם יזנח הטרור
על רקע החשש מלגיטימיזציה של החמאס בעקבות הסכם הפיוס, ישראל מגבירה את הלחץ על הקהילה הבינלאומית. שר הביטחון שוחח עם מזכ"ל האו"ם והציג בפניו את הציפיות בירושלים: שיתוף פעולה עולמי עם חמאס - רק אם יכיר בישראל, יזנח את הטרור ויקבל את ההסכמים הקודמים
ישראל מגבירה את הלחץ בעקבות הסכם הפיוס הפלסטיני: שר הביטחון, אהוד ברק, שוחח בצהריים (שבת) עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, והביע בפניו את הדאגה הישראלית מההסכם שנחתם השבוע בראשי תיבות בין פתח לחמאס.
"חמאס הוא ארגון טרור שיורה רקטות וטילים לעבר ישובים ישראליים ורק לאחרונה השתמש בטיל נ"ט כנגד אוטובס תלמידים", הזכיר שר הביטחון למזכ"ל האו"ם.
"לכן, אנו מצפים ממנהיגי העולם, כולל כמובן מראשי האו"ם, להציב כתנאי בפני שיתוף פעולה עם ממשלה משותפת כזו, במידה ותקום, את ההכרה בתנאי הקוורטט שהם הכרה בישראל, וזניחת דרך הטרור וקבלת כל ההסכמים הקודמים עם ישראל", הוסיף ברק.
שר הביטחון אמר עוד כי "כוונתנו היא שהן הרשות והחמאס צריכים לקבל הדרישות האלה במפורש טרם הקמת ממשלה משותפת. דרישה זו חייבת להישמע מראש כדי להשפיע על התנהגות הפלסטינים".
מאמצים דיפלומטיים נגד ההסכם
השיחה בין שני האישים התקיימה כחלק מהמאמצים הדיפלומטיים של ישראל למנוע מהמערב
להכיר בחמאס כפרטנר לגיטימי לדו-שיח, ולסכל מהלך שבו הביקורת וההכרה בחמאס כארגון טרור ייחלשו.
באן עצמו בירך אמש על ההסכם הפלסטיני, אך הדגיש כי אסור שיפגע בתהליך השלום. "מזכ"ל האו"ם מקדם בברכה את המאמצים שנעשים כדי לקדם פיוס פלסטיני ואת התרומה החשובה של מצרים לכך", אמר דובר האו"ם, מרטין נסירקי. "הוא מקווה שכעת יהיה פיוס באופן שמקדם את עניין השלום, הביטחון וההימנעות מאלימות".
בישראל חוששים כי שקט יחסי בשטחי רצועת עזה והגדה המערבית לאחר הקמת ממשלה משותפת של הפתח והחמאס יביאו לקבלת החמאס כארגון לגיטימי לדו-שיח מדיני.
בקדימה, לעומת זאת, לא כולם מתרגשים. ח"כ אורית זוארץ אמרה היום בסמינר של יוזמת ז'נבה כי ישראל אינה צריכה לפסול הדברות עם החמאס. לדבריה, "לאורך השנים האחרונות העילה לפסילת המגעים המדיניים היתה המחלוקת בהנהגת הרשות הפסלטינית. כעת, כשקמה קואליציה, אל לנו להכנס לפוליטיקה הפנימית שלהם. אם ההנהגה החדשה תהיה מוכנה לקבל את התנאים שהציב הקוורטט, אין מניעה להיכנס למשא ומתן ואסור לנו להיות אלה שסוגרים את הדלת".
אתמול קרא לאש"ף ראש ממשלת חמאס לחזור בו מההכרה בישראל - בתגובה על התנגדותה להסכם הפיוס. "הנוכחות שלהם על אדמתנו אינה חוקית, ואי אפשר להכיר בה", אמר איסמעיל הנייה, שאמר השבוע גם כי הממשלה הפלסטינית הזמנית שתוקם בהתבסס על ההסכם לא תקיים משא ומתן עם ישראל.
Read this article in English