אבא, תכין לי: ממתקי לדר
הממתק האהוב על רועי בן יוסף בילדותו היה הלֶדֶר שהיתה מכינה סבתו מכל פרי שזז - בלי סוכר, בלי חומרים משמרים. עכשיו הגיע הזמן להעביר את המורשת לדור הבא
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
ממתקי לדר
הכמויות תלויות בכמות הלדרים שרוצים להכין, ניתן להשתמש בכל פרי שרוצים. מתכון של הילה הוכמן.
המרכיבים:
1/2-1 ק"ג אננס, חתוך לקוביות
2 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מ-1/2 תפוז (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
- בבלנדר מערבבים יחד את האננס והתפוחים, אם נראה שהבלנדר מתקשה לעשות את העבודה, מוסיפים את מיץ התפוז.
- מניחים את התערובת במחבת ומאדים עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאד.
- משטחים את התערובת על מגש סיליקון, או כל מגש משומן קלות. את תערובת הפירות משטחים דק-דק.
- מניחים בשמש לייבוש למשך כיומיים (בערב, כשנעשה לח מכניסים את המגש הביתה).
- מה עוד הכנו לילדים?
- מרשמלו ביתי
- קציצות ברוטב
- ממרחים בריאים
- עוגיות בריאות
- סושי
- עלי גפן ממולאים
- עוגת שוקולד לפסח
- רוצים להיות חברים של רועי בפייסבוק? תעשו לו לייק
מתוקים בלי סוכר
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים