מתעכב בדרך לכלא: קצב יצליח לדחות עונשו?
פחות משבוע נותר עד כניסתו המתוכננת של קצב לכלא, אך הוא דוחה בינתיים את אריזת התיקים. הפרקליטות מתנגדת לדחיית ריצוי המאסר, אך יהיה זה השופט שיכריע השבוע אם להעניק לו עוד כמה ימים של חסד או לדחות בקשתו על הסף. 3 תרחישים
בימים הקרובים יוחלט אם תיענה בקשתם של פרקליטי קצב לעיכוב ביצוע העונש. עורכי הדין החלו במגעים עם הפרקליטות בנושא עוד לפני מספר שבועות, אולם הפרקליטות צפויה להתעקש על
כך שקצב ייכנס לכלא במועד שנקבע. שופט בית המשפט העליון, יורם דנציגר, צפוי לבקש מהפרקליטות להביע את עמדתה, והאפשרות הראשונה היא שיתחשב בהתנגדותה וידחה בתום דיון בעניין את בקשת הנשיא האנס.
עם זאת, לא מן הנמנע גם כי נוכח קוצר הזמן עד לכניסתו של קצב לכלא, תסכים הפרקליטות לדחות את המועד לתחילת ביצוע העונש במספר ימים, ולקיים דיון בנושא במהלך השבוע הבא, אז יחליט השופט סופית אם להורות על דחיית ריצוי המאסר עד ההכרעה בערעור או לא.
האפשרות השלישית היא שדנציגר, בניגוד לעמדת הפרקליטות, יקבל את בקשתו של קצב וידחה כבר עתה את כניסתו לכלא עד תום הדיונים בטענות שהעלה בערעורו, תהליך שעלול להיות ממושך למדי. "אוי לאותה בושה ולאותה כלימה שתכסה את פנינו, על שעצרנו וכלאנו את מי שהיה נשיא המדינה על לא עוול בכפו", ציינו פרקליטיו של קצב בבקשתם.
בערעור, המתפרס על-פני 300 עמודים, כתבו עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואבי לביא כי "יש לתת משקל ממשי למעמדו של קצב, שכיהן כנשיא המדינה ונציגה הרשמי של ישראל בארץ ובעולם. ראוי שפרשה זו תסתיים כאשר קצב משוחרר ולא מובא באזיקים לבית המשפט העליון מבית הסוהר".
ברוב המקרים דן בבקשות לעיכוב ביצוע רק שופט אחד, אולם נוכח הנסיבות יוצאות הדופן, ייתכן כי דנציגר יעדיף להעביר את ההכרעה לידי הרכב שופטים. ההחלטה כאמור תתקבל השבוע, אולם בלי קשר לתוצאותיה, הקרב האמיתי - הניסיון להפוך את פסק דין בית המשפט המחוזי - עוד ממתין לקצב בהמשך הדרך.