המו"מ נמשך: גם היום עיצומים בבתי החולים
ברבים מבתי החולים לא יפעלו מרפאת החוץ והמכונים, וגם בתי חולים גריאטריים, שיקומיים ופסיכיאטריים ייכללו בשביתה. אתמול נשמעו הצעות חדשות, אך הצדדים מתבצרים בעמדתם
המשא ומתן בין הרופאים למשרד האוצר יימשך היום (ה'), אבל כך גם צעדי המחאה של הרופאים. מרפאות החוץ והמכונים בבתי החולים הצפוניים ובבתי החולים שיבא ובילינסון שבמרכז יושבתו היום, פרט לטיפולי דיאליזה דחופים ולטיפולים אונקולוגיים. המשמעות היא ביטול של אלפי תורים שנקבעו למרפאות החוץ.
בתי חולים נוספים שבהם לא יפעלו מרפאות חוץ או מכונים הם מרכז שניידר לרפואת ילדים, מאיר בכפר-סבא, הלל יפה
"ביום רגיל בשיבא יש לנו בין 2,000 ל-2,500 ביקורים במרפאות החוץ. מחר המרפאות יהיו סגורות, למעט אלה שמטפלות בחולי סרטן, שימשיכו לקבל טיפול", הסביר אמש ד"ר זאב פלדמן, נוירוכירורג ויו"ר ועד הרופאים בשיבא. "לא הייתה התארגנות מערכתית לבטל את התורים. יש כמה מרפאות שדאגו להתקשר לחולים ולמנוע עוגמת נפש, ומומלץ לחולים להתקשר לפני שהם מגיעים לבית החולים".
פלדמן ציין עוד כי העובדה שסגירת מרפאות החוץ גורמת הפסדים כלכליים להנהלות בתי החולים יצרה לחצים. "מערכת הבריאות כולה סופגת הפסדים כלכליים, כשיש שביתה כללית או כשחדרי ניתוח לא פועלים, זה הפסד גדול לבתי החולים. היו לחצים, אבל הנהלת בית החולים מבינה שאנחנו בשביתה".
הצעות חדשות, רעיונות חדשים
בהסתדרות הרפואית עדיין לא הכריזו מהם צעדי המחאה הצפויים בהמשך. עם זאת, בדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אתמול, הזהיר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, כי השביתה תיקח הרבה מאד זמן: "הדרגים הגבוהים ביותר צריכים להיות מעורבים". הדיון בוועדה סיפק הצצה למתרחש בחדרים הסגורים במהלך המשא ומתן, והמחיש כיצד כל צד מתבצר בעמדותיו ובדרישותיו. עם זאת, בדיון נשמעו כמה הצעות מעניינות, חלקן חדשות.
כך למשל הצהיר סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, כי לא יחתום על הסכם שכר, שבו יידרשו מתמחים לעשות תורנויות שיימשכו יותר מ-18 שעות. הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, ציין כי אם יהיה הסדר כזה, "אין לנו כוונה להוריד את שכרם של המתמחים".
עוד הציע לקצר את שבוע העבודה של הרופאים לחמישה ימים מבלי לפגוע בשכר, ולבצע תורנויות מומחים: 4 תורנויות
בשלוש השנים הראשונות ו-3 תורנויות בשנה הרביעית והחמישית, כדי להקל על המתמחים. עוד דובר על תוספות לשכר הבסיס בפריפריה, כך שיעמוד על יותר מ-8,000 שקל לפני תורנויות.
בהסתדרות הרפואית ציינו כי דרישתם לתוספת שכר בפריפריה היא בגובה של 25% מעבר לתוספת הרוחבית לכלל הרופאים. עם זאת, לא הגיבו להצעות באשר לקיצור תורנויות המתמחים. עוד דיברו על דרישה מיידית לתוספת של 1,000 תקנים כעת ובסך הכל 7,000 תקנים בעשור הקרוב.