מחאת הרופאים נמשכת: שביתה כללית ביום שני
אחרי עוד פגישה עם נציגי האוצר שהסתיימה ללא תוצאות, הודיעה ההסתדרות הרפואית על שורת צעדי מחאה בשבוע הבא. "האוצר ממשיך להתבצר בעמדתו", טען היו"ר אידלמן. האוצר: הם ממשיכים "לפגוע ולנצל את ציבור החולים"
לאחר שפגישה נוספת בין נציגי ההסתדרות הרפואית לנציגי משרד האוצר הסתיימה ללא תוצאות, הודיעו הערב (יום ה') הרופאים כי ינקטו צעדי מחאה נוספים בשבוע הבא. במסגרת צעדים אלו, תתקיים ביום שני שביתה כללית במתכונת שבת בבתי החולים.
ביום ג', בחדרי הניתוח בבתי החולים יתבצעו רק ניתוחים להסרת גידולים וניתוחים דחופים. ביום ד' תתקיים שביתה מלאה במרפאות קופת חולים כללית במחוז דן ופתח תקווה. ביום ה', יתבצעו רק ניתוחים להסרת גידולים וניתוחים דחופים.
מההסתדרות הרפואית נמסר כי "בישיבה נדונו מספר סוגיות, ביניהן שחיקת השכר וסוגיית הקידום המקצועי עבור רופאים. לשמחתנו, הבינו נציגי האוצר את הצורך ביצירת אופק קידומי עבור הרופאים, אך לצערנו הם שוב דיברו באמירות כלליות שאין בהן דבר ואשר לא ניתן ללמוד מהם מה הם מציעים".
"יש איפוק רב מצד הרופאים"
ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית, אמר: "לצערנו, האוצר ממשיך להתבצר בעמדתו וגם היום לא שמענו שום דבר חדש מהאוצר לגבי הנכונות שלו להשקיע במערכת הבריאות הציבורית. שוב אנו מתמודדים מול אמירות כלליות של האוצר והצעות שאינן ברורות ומעורפלות".
ד"ר אידלמן הוסיף כי "זה אולי נראה כאילו מדובר בהחרפת הצעדים, אבל עדיין יש איפוק רב
מצד הרופאים. לא מדובר על השבתה כללית ליותר מיום אחד ולא מדובר על צעדים דרסטיים אחרים. אנחנו רואים בזה עדיין צעדים מתונים, נמשיך בצעדים האלה עד שלא נצליח להביא לפריצת דרך, יש לנו בקנה צעדים הרבה יותר דרסטיים שאנחנו לא מפעילים כי אנחנו נוהגים באיפוק".
הרופאים מסרו כי הציגו בישיבה שוב את דרישתם לתוספת תקינה במסגרת ההסכם הקיבוצי. "אין ספק, כי סוגיית התקינה היא המפתח לפתרון חלק משמעותי מבעיות מערכת הבריאות הציבורית כגון עומס העבודה המוטל על המתמחים, מתן שירות רפואי איכותי ושוויוני למטופלים בכלל ובפריפריה בפרט ועוד".
בעקבות דבריו של מנכ"ל משרד הבריאות אתמול, לפיהם יש צורך בהתערבות של דרגים גבוהים כדי להביא לסיום השביתה, הזכירו בהסתדרות הרפואית את התערבותו של ראש הממשלה מנחם בגין בשביתת הרופאים ב-1983 ואת התערבותו של ראש הממשלה דאז אהוד ברק בשביתת הרופאים בשנת 2000. "מבחינת הרופאים, ברור שבלי התערבות של ראש הממשלה לא סביר שזה ייגמר מהר", אמרו.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "חוסר ההחלטיות של ההסתדרות הרפואית והזגזוג שבלטו גם אתמול בהופעה המביכה בכנסת, נועדו להטעות את הציבור ולטשטש את הדרישות האמיתיות לתוספות שכר לבכירים. ההסתדרות הרפואית ממשיכה לפגוע ולנצל את ציבור החולים, לטובת אינטרסים של קבוצה מצומצמת של רופאים. ההסתדרות הרפואית מתעלמת מדרישות האוצר שנועדו לפתור את הבעיות האמיתיות במערכת המצמחים, הרופאים בפריפריה ומקצועות במצוקת כוח אדם".