תימן על סף מלחמת אזרחים: השבטים מתחמשים
חמושים השתלטו על מתחם צבאי בצנעא וחילופי אש פרצו סמוך לשני בסיסים אחרים. לפחות 19 נהרגו. בריחה המונית מבירת תימן. המשטרה סגרה כבישים סביב לעיר בניסיון למנוע מחמושים נוספים להצטרף לכוחות האופוזיציה
ההידרדרות הביטחונית בתימן נמשכת ומביאה את המדינה אל סף מלחמת אזרחים: חילופי אש פרצו אתמול (יום ו') בבירה צנעא, ועל-פי דיווחים שונים אזרחים המשתייכים לשבט חאשד - הגדול במדינה - התחמשו והשתלטו על מתחם צבאי השייך לאחת מיחידות העלית הנאמנות לנשיא, עלי עבדאללה סאלח. חילופי אש פרצו סמוך לשני מתחמים צבאיים נוספים בצנעא. לפחות 19 בני אדם נהרגו.
בתגובה, יצאו מטוסים של צבא תימן לסיורים אוויריים בשמי הבירה וגרמו לבומים על-קוליים מכוונים.
אש מקלעים נשמעה ברחובות העיר מפעם לפעם. משטרת תימן סגרו כבישים סביב לצנעא כדי למנוע מאזרחים המשתייכים לשבטים אחרים להצטרף לשבט חאשד. אחרי כמה שעות של יריות דווח על הפסקת אש, במסגרתה הסכימו אנשי חאשד לפנות משרדי ממשלה שנתפסו על ידם במהלך השבוע.
בראש האופוזיציה עומד סאדק אל-אחמר, שאמר אחרי הפסקת האש כי אם סאלח יחזור ללחימה - הוא ימצא את האופוזיציה מוכנה. "נעמוד כסלע איתן. רצינו שמהפכה תהיה שקטה אך סאלח, בניו וחוג מקורביו רוצים מלחמה, אבל אנחנו לא נשאיר להם את האפשרות לדרדר את המצב למלחמת אזרחים". גורמים בממשלת תימן לגלגו על הדברים וציינו כי כוחות הממשלה לימדו את אל-אחמר "לקח קטן" וכי עליו ועל "כנופייתו" להסגיר את עצמם ולעמוד לדין.
אתמול בשעות הצהריים השתתפו עשרות אלפים בתפילות יום השישי בבירה התימנית, תחת הכותרת "יום שישי של מהפכה שקטה". בתום התפילות, הפריכו המפגינים יונים לבנות ונשאו את ארונותיהם של יותר מ-30 מהרוגי המהומות בשבוע החולף בתהלוכה המונית. למרות זאת, מספרם של המפגינים היה נמוך ביחס לזה שהגיע בחודשים האחרונים להפגנות יום השישי. הסיבה לכך היא נטישתם של אלפים מתושבי העיר מחשש להחמרה בעימותים.
האלימות בתימן הידרדרה השבוע לשפל החמור ביותר מאז פרצה ההתקוממות העממית במדינה בחודש ינואר - בהשפעת המהומות בתוניסה ובמצרים. כ-115 בני אדם נהרגו מאש כוחותיו של סאלח כלפי מפגינים הקוראים לו להתפטר אחרי 33 שנות שלטון.
סאלח, שהצהיר בחודשים האחרונים שיעזוב את כהונתו בתחילת השנה הבאה, היה אמור לפנות את כסאו במסגרת הסכם שהושג בתיווך מדינות המפרץ ובמסגרתו הובטח לו ולמקורביו חסינות מלאה. ואולם, סאלח נסוג מההסכם והצהיר כי אם יעזוב, ישתלט אל-קאעידה על המדינה. הפכפכותו של סאלח עוררה זעם רב במדינות המפרץ, וקטאר הודיעה כי היא נוטשת את המגעים.
מי שחוששות מאוד מהאפשרות הזו הן ארה"ב וסעודיה, שסאלח נחשב לבן בריתן עד לפרוץ ההתקוממות. לנוכח ההסלמה, קראו שלשום מחלקת המדינה האמריקנית ומשרד החוץ הבריטי לאזרחיהן לעזוב לאלתר את שטח תימן. ארה"ב הורתה גם לדיפלומטים הלא חיוניים שלה בצנעא לעזוב את המדינה.