שתף קטע נבחר

 

כעס בנתניה: ראש העיר בחו"ל - אין עם מי לדבר

לדיירי הבניין שנפגע בפיצוץ הגז בנתניה ולקרוביהם טענות קשות נגד העירייה - והם קוראים לממשלה להתערב: "ראש העיר בחו"ל ואין עם מי לדבר כי יש כל כך הרבה סגנים בעירייה". בנה של דיירת: "אמא לא מפסיקה לבכות". העירייה: עובדים מסביב לשעון

יותר מ-48 שעות חלפו מאז פיצוץ הגז בנתניה, בו נהרגו ארבעה בני-אדם ועשרות נפצעו. אך עדיין תושבי הבניין שנפגע, שעשו את סוף השבוע בבתי המלון ואצל קרובי משפחה, לא יודעים למי לפנות גם הבוקר (יום א'). הם העלו טענות נגד ראש העיר, מרים פיירברג, השוהה בחו"ל. 

 

יוסי בינס הגיע לבניין כדי לקחת מסמכים רפואיים לאביו. ל-ynet הוא אמר: "יש תור לאבי בבית החולים, שאנו ממתינים לו כבר שבועיים. ללא המסמכים לא אוכל להגיע אליו, אבל לא נותנים לי להיכנס. ראש העיר בחו"ל ואין עם מי לדבר, כי יש כל כך הרבה

סגנים בעירייה ולא יודעים למי לפנות". הוא אמר, כי במקרה הזה הממשלה חייבת להתערב. "יש אנשים שאין להם לאן ללכת", הוסיף בינס.

 

גם לאלי סרור, בעל מסעדה באזור הפיצוץ, טענות קשות לעירייה: "זו בושה וחרפה. באנו לפני שנתיים מצרפת, הבאנו את כל כספינו לארץ, כי אנו ציונים. ראש העיר יודעת להגיע לאכול במסעדות על חוף הים, אבל לא לטפל בבלונים שעומדים חשופים. לטפל בבטיחות הם לא יודעים. מספיק שאדם רעב ללחם יחתוך צינור נחושת, כדי לקנות משהו לאכול, כדי שיהיה כאן אסון. תראו את הבלונים גם בצד השני של הכיכר, גם שם יהיה פיצוץ אם המצב לא ישתנה".


"פוחדים מביזה". הבניין שנפגע בנתניה (צילום: עידו ארז)

 

משה קבלו, שאמו מתגוררת בבניין שנפגע, ניסה להגיע לדירה - אך נשאר בחוץ תחילה. "אני מנהל מסעדה בקומת הקרקע. אמי גרה מעל. היא ניצלה בנס", הוא סיפר. "לא נותנים לנו לקחת את הדברים, את המינימום הדרוש. אין שוטר שילווה אותנו לדירה והם פוחדים מביזה. אמי במצב איום ונורא. היא לא מפסיקה לבכות. התחננתי בפני עובדת עירייה שתבוא להרגיע אותה. אנו לא יודעים מה לעשות".

 

ז'קלין שאואט הגיעה גם היא לבניין בו היא מתגוררת. כמו יתר האחרים היא נשארה בחוץ. "התרופות שלי והמרשמים בדירה ואני לא יכולה להיכנס. בעירייה אמרו שיגיע פקח, אבל אין איש. אני עדיין מבולבלת מהטראומה".

 

לאחר שקבל בפני השוטרים שהגיעו למקום, הורשה יוסי בינס להיכנס לקחת את הדברים מדירת אביו. גם משה קבלו ושאר הבאים הורשו להכנס לבניין בליווי שוטר. רוב התושבים במקום הסכימו כי מלבד התקרית שאירעה בבוקר, התנהלות העירייה עד עתה היתה טובה. "אי אפשר לצפות מהם לעשות במצב הזה יותר מה שעשו", אמר קבלו, "ממשלת ישראל חייבת להרתם ולסייע לעירייה בהמשך".

 

בעיריית נתניה הפנו אצבע מאשימה למשטרה. הם אמרו כי

המשטרה, על דעת עצמה, הפסיקה את הנוכחות המשטרתית באזור האירוע. לדבריהם, בעקבות הבקשה יוחזר שוטר למקום - שילווה את דיירי הבניין לבתיהם.

 

אלי דלל, סגן וממלא מקום ראש העיר, ניסה להרגיע ואמר שהמצב בשליטה. הוא סיפר כי פיירברג פנתה לנתניהו בבקשה לקבל עזרה. "העירייה סיפקה לינה ושירותים נוספים לכלל המשפחות שנפגעו עד היום. גם הערב, לא יהיה אף אחד שיזרק לרחוב. אנו פועלים כדי לספק פיתרונות לתושבים שדירתם נפגעה".

 

מעיריית נתניה נמסר כי היא מעניקה "טיפול שוטף ואחראי בכל התחומים, הן ברמת פתרונות הדיור הזמניים, סיוע לבעלי עסקים ותמיכה ומענים הניתנים במסגרת שירותי אגף הרווחה. עובדי עיריית נתניה עובדים מסביב לשעון החל מיום ה' בלילה וזאת כדי לתת את השירות המיטבי".

 

"הטענות המועלות הינן חריגות ובלתי מצייגות את השטח", טענו בעירייה, "תושבים החשים כי אינם מטופלים מוזמנים לפנות אלינו בכל עת. נציין כי ראש העיר מעודכנת בכל הנעשה, עושה כל מאמץ כדי לשוב ארצה ואין קשר בין הימצאותה בחו"ל לתפקוד מערכות העירייה בשטח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלי רכוש. הבניין בנתניה
צילום: ג'ורג' גינסברג
ראש העיר נתניה, מרים פיירברג
צילום: גיל יוחנן
מומלצים