שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

עומס ביום ה-76 לשביתה: 'רופאים יעזבו את הארץ'

"חייבים להצליח במאבק כי אחרת נהיה בקטסטרופה נוראית", התריע מנהל מיון ילדים בבית החולים סורוקה והחל להיערך ל"שעות הקשות באמת". בערב ייפגשו נציגי הרופאים והאוצר בבית הדין לעבודה כדי להגיע להסכמות. "המצב בלתי נסבל"

בצל השביתה ולאחר שהלילה הסתיימו השיחות ללא תוצאות, ייפגשו הערב (יום ב') נציגי הרופאים והאוצר לדיון נוסף שייערך בבית הדין לעבודה וינסו להגיע להסכמות. אולם בינתיים, העומס בבתי החולים הולך ומצטבר. במחלקת מיון ילדים בבית החולים סורוקה בבאר-שבע מודעים לכך שבגלל חוסר הפעילות במרפאות ופעילותן החלקית של קופות החולים, רוב הלחץ יתנקז אליהם והחלו להיערך להתמודדות עם עומס העבודה.

 

בשיחה עם ynet ציין מנהל חדר מיון ילדים, פרופסור יוג'ין ליבוביץ', כי כבר שלושה חודשים שהרופאים מסתובבים עם תחושת תסכול קשה, בגלל יחסם של נציגי האוצר.

 

היום ה-76 לשביתה: צפו בדבריהם של רופאים בבית החולים סורוקה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"חבל שעל העבודה הקשה שאנחנו עושים צריך להוסיף את התסכול הזה", אמר פרופ' ליבוביץ' שהאשים: "לא מבינים אותנו בכוונה. לא מדובר בכסף, אלא בפנים וביסודות של הרפואה שלנו, שהפכו להיות מתחת לקו האפס".

 

על העומס הצפוי במחלקתו, אמר פרופ' ליבוביץ' כי "הפציינטים מתנקזים אלינו. השעות הקשות באמת, בהן רואים עומס בלתי רגיל, זה שעות הערב והלילה. פעם הלילות היו קלים יותר, בזמן האחרון גם הלילות נורא קשים. זו עבודה של יותר מ-24 שעות ביממה ובלי מנוחה".

 

מנהל חדר המיון, שכבר הספיק לראות במהלך שנותיו במקצוע שביתות רופאים, חושש לעתידם של הרופאים הצעירים ובכלל לעתידה של הרפואה בארץ. "אנחנו הזקנים צריכים לעודד אותם ואני מקווה שדרך המאבק הצודק אנחנו נצליח. חייבים להצליח כי אחרת נהיה בקטסטרופה נוראית. רופאים צעירים פשוט יעזבו את המקצוע והארץ".

 

ד"ר איתן ישראל, רופא בכיר במיון ילדים, סיפר כי "לפעמים אנחנו רואים 50-40 ילדים בבוקר בגלל העומס. ההורים מאוד לחוצים, רוצים שנבדוק מהר את הילדים, חושבים שזה כמו קופת חולים. אבל ההורים עלולים לחכות כמה שעות לפני שנראה את הילד".

 

על מנת להשלים הכנסה, עובד ד"ר ישראל גם כרופא עצמאי במרפאה קהילתית. "ההכנסה משתפרת כשמתחילים להיות רופאים מומחים, אבל אני שואל את עצמי אם השכר של ה-37.60 לשעה, זה באמת משקף את העבודה שלי, עם כל האחריות שיש עלינו כרופאים".

 

"לא יכולים לעשות מאבק כמו במערכות אחרות"

שביתת הרופאים היום כוללת כמעט את כל מערכת הבריאות הציבורית בארץ. בבית החולים קפלן ברחובות, המסדרונות ומרפאות החוץ שוממים לחלוטין. מלבד הרופאים, בצד השני של השביתה יש עוד מי שסובל והם אותם חולים שזקוקים לטיפול. אחת מהם היא דנה מכפר גבירול שברחובות, שנפלה אתמול במהלך נסיעה באוטובוס ונפצעה בכתפה. "כל הלילה לא ישנתי מכאבים, התקשרתי למשרד המרפאה והתקשרתי למוקד ושם אמרו לי שיש שביתה ולפנות למיון. עכשיו אני מחכה במיון בקפלן לקבלת טיפול".

 

שביתה בבית החולים קפלן ברחובות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סגנית מנהל המערך האמבולטורי בקפלן, אריאלה מזרחי, סיפרה כי ישנם עוד רבים כמו דנה, שמחכים לטיפול ונדחים פעם אחר פעם, בגלל המחאות. "התורים נדחים ומתבטלים ומי שסובל זה האנשים. יש אנשים שהתור שלהם נדחה פעמיים ושלוש".

 

כמו בשאר בתי החולים, גם בחדרי הניתוח בקפלן מתקיימים רק ניתוחים דחופים. בעקבות זאת, במחלקה האורטופדית שיחררו כבר אתמול את כל החולים שלא זקוקים לניתוחים דחופים

 

"חלק גדול מהאנשים, שדחינו את הניתוחים שלהם, הם אנשים שמחכים תקופות ארוכות והדחייה גורמת לסבל מתמשך", אמר מנהל המחלקה, ד"ר שאול שגיב.


בית חולים קפלן. "להחזיר את השפיות" (צילום: אבי מועלם) 

 

לדבריו, "לניתוחי החלפת מפרקים ממתינים מעל חצי שנה ודחייה של הניתוח זו מכה קשה לחולים. אנחנו מקווים שהחולים יקבלו את זה בהבנה, אבל המצב הנוכחי הוא בלתי נסבל ואנחנו צריכים למצוא דרך להחזיר את השפיות למערכת".

 

הוא ציין כי "אחת הבעיות שלנו כרופאים זה שאנחנו לא יכולים לעשות מאבק כמו במערכות אחרות ואנחנו ממשיכים לבצע פעולות חיוניות למרות השביתה".

 

בינתיים, בחדר ההתאוששות מניתוח ממתינה אביבה עדן קקן, שאחותה הייתה מעורבת אתמול בתאונת דרכים. "פחדנו נורא שלא נקבל טיפול, אבל כאן לא מרגישים את השביתה", אמרה ושיבחה את הרופאים בבית החולים על עבודתם, "טיפלו בה בצורה מסורה ביותר. מגיע לרופאים כל דבר, הם עובדים בצורה מסורה ביותר. אנחנו רואים איך הם עובדים בלי הפסקה".

 

בשעות הערב ייפגשו נציגי הרופאים והאוצר בבית הדין לענייני עבודה וינסו להגיע להסכמות. הנושא שעומד על הפרק הוא קיצור תורנויות המתמחים. כל הצדדים מעוניינים בקיצור התורנויות, אך במשרד הבריאות דורשים גם לקצר את משך התורנויות, דבר שלא מקובל על ההסתדרות הרפואית והאוצר. בנוסף, חלוקים הצדדים בסוגיית מספר התקנים שצריך להוסיף למערכת כדי לאפשר את קיצור התורנויות.

 

בהכנת הידיעה השתתפו אילנה קוריאל ומיטל יסעור בית-אור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
37.60 לשעה, זה משקף?
צילום: אבי מועלם
בית חולים קפלן
צילום: אבי מועלם
מומלצים