שתף קטע נבחר

 

האזנות הסתר לרמון: נדחתה עתירת הפרקליטות

בג"ץ קבע כי פרקליטת מחוז ת"א בהווה והפרקליטה לשעבר לא נפגעו מחוות הדעת של המבקר: "לראות פרשה זו בפרופורציה"

"יש לראות פרשה זו בפרופורציה". כך כתבה שופטת העליון מרים נאור ויחד עם עמיתיה דחתה היום (ה') את העתירה שהגישו פרקליטת מחוז תל-אביב, אריאלה אנטלר-סגל ופרקליטת המחוז לשעבר רות דוד נגד מסקנותיו של מבקר המדינה בפרשת האזנות הסתר של חיים רמון.

 

בפסק הדין הסבירה השופטת נאור כי אינה מקלה ראש בחוות דעתו של השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס שקבע שהשתיים התרשלו בתפקידן. אולם, היא ציינה כי טענתן, לפיה אין נוהל המחייב לבקש את תמלילי האזנות הסתר, לא מצדיקה את התערבות

בג"ץ בהחלטת מבקר המדינה.

 

"אני מקווה כי העותרות ישכילו לראות פרשה זו בפרופורציה, זכויותיהן עומדות להן", כתבה נאור, אך הבהירה: "אין פירוש הדבר שאסור היה למבקר לקבוע את שקבע". השופט עוזי פוגלמן הוסיף כי השתיים לא הצליחו להוכיח שנפגעו בחומרה מקביעת מבקר המדינה, בייחוד לאור החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא לנקוט נגדן צעדים מנהליים או משמעתיים.

 

כזכור, פרשת האזנות הסתר נחשפה במסגרת פרשת הנשיקה של רמון, שנגמרה בהרשעתו במעשה מגונה בקצינה בלשכת ראש הממשלה. בדוח שחיבר, קבע השופט בדימוס כי השתיים התרשלו בטיפול בפרשה. לדעת המבקר, כתובעת בתיק היה על אנטלר-סגל לבדוק באופן עצמאי את כל חומר החקירה - לפני תחילת המשפט - ולכל הפחות את החומר המודיעיני שאליו הופנה סנגורו של רמון.

 

בנוגע לדוד, שהיתה אז פרקליטת מחוז תל-אביב, קבע המבקר כי פעלה שלא כראוי כשחתמה על כתב האישום, בלא שעיינה קודם לכן בתמלילי האזנות הסתר כנדרש בהנחיית פרקליט המדינה, ועל אף שידעה שנעשו האזנות סתר כאלה. היא המשיכה ופעלה שלא כראוי בכך שקיבלה החלטה על הגשת כתב אישום בלי ששקלה את כל העובדות הנוגעות בדבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סגל-אנטלר. לא בדקה את החומר
צילום: יריב כץ
צילום: ג'רמי פלדמן
דוד. פעלה שלא כראוי
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים