חופש? לא להורים: "אמא בואי לפה, בואי לשם"
הבריכה סגורה, בחוץ מסוכן לשחק וההורים בשדרות מתקשים למצוא תעסוקה לילדיהם: "הם הולכים לקייטנה, אבל מה עושים איתם אחר כך?"
הילדים אולי שמחים על בוא חופשת הקיץ
, אבל עבור ההורים משמעו עוד כאב ראש. התופעה מוכרת לרבים: בהיעדר המסגרת הבית ספרית, יוצאים ההורים מגדרם בניסיון להעסיק את הילדים עם קייטנות, הפעלות וחוגים. בשדרות, המשחקייה הממוגנת היא אחת האפשרויות הזמינות והזולות יותר.
"בעיר שדרות אין כל כך הרבה מה לעשות", הודתה היום (ג') ליזה תורג'מן, אם לארבעה ילדים בני 18, 12 ו-6. "הילדים בבית, חלקם הולכים לקייטנות. זה לא קל. מסיבות ביטחוניות, הילדים לא משחקים כל כך בגנים הציבוריים. גם אין לנו בריכה עירונית כי היא סגורה. זה די קשה להעביר את זמנם של הילדים".
תורג'מן, העובדת במשחקייה, מספרת שדווקא שם יכולים ההורים קצת לנוח. "היום ארוך וקשה עם הילדים בבית, זה טבעי. הילדים משתעממים, מחפשים דרך להעסיק את עצמם. יש את הנודניקיות הזו: 'אמא, בואי נלך לפה, בואי נלך לשם'. ורוב ההורים עובדים, אבל גם שם לא מפסיקים הטלפונים: 'אמא מתי את באה, אמא אני רעב'".
כוח עבודה זול בחופש הגדול:
"שישלמו יותר"
בועז פיילר
עשרות אלפי צעירים ינסו לשלב בין חוף הים לבוס החדש: עבודה בבקרים ובילוי בלילות. ומה אומר המעסיק?
גם דוד כהן, תושב שדרות ואב לשלושה, סיפר כי הבעיה לא זרה לו. "הבן הגדול כל היום במחשב, כל הזמן יושב כמו זומבי. יש לי שתי בנות שיוצאות לחופש ואני לא יודע מה לעשות איתן. יש אחת שהולכת לקייטנה, אבל אחר כך מה עושים איתם?", הוא תהה. "יש טלפונים כל דקה, 'אבא, אימא, משעמם'. החופש הגדול ארוך מדי, ממש נצח".
שר החינוך, גדעון סער, אולי חזר בו מכוונתו לקצר את חופשת הקיץ הנוכחית – אולם מאז שהחלה, חלק מההורים מצרים על כך שהתוכנית לא מומשה. "חודשיים זה הרבה זמן. חודש זה מספיק, די והותר. הם יותר מדי בחופש", קבעה אם תושבת שדרות, "הורה שעובד צריך לחפש בייביסיטר, מישהו שידאג לילד. זה מאוד קשה. הילדה שלי עצמאית ומוצאת לעצמה תעסוקה, אנחנו יוצאים לטיולים ולאטרקציות, אבל זה משגע".
חשש נוסף בקרב ההורים הוא הבילויים הבלתי פוסקים: כשכבר לא צריך לקום בבוקר לבית הספר, מרשים בני הנוער לעצמם לבלות כל הלילה בחוץ. "אנחנו מודעים לנושא האלכוהול, ומדברים על זה עם הבן הגדול", הוסיף כהן. "אבל הפחד הגדול הוא החברה שלוחצת. צריך תמיד להיות עם יד על הדופק".
אולם עבור חלק מההורים זה רק עניין של הסתכלות. "האמת היא שזה כיף. אני אוהבת את זה", הודתה יהודית יפרח, אם לשלושה מנתיבות, "זה להיות עם הילדים. יש לי יותר זמן לפנק אותם ולהיות איתם. הולכים לסבא וסבתא, עושים טיולים, ים, בריכות, מעסיקים אותם איכשהו. לקראת הסוף קצת משעמם להם כבר, הם רוצים את בית הספר, ללכת לגן. יכול להיות שאז גם אני אקווה שיחזרו לבית ספר. תמיד כיף לשוב לשגרה".
בני הנוער יעבירו חודשיים בים?
צילום: יהונתן צור
ינצלו את הזמן לעבודה?
צילום: צביקה טישלר
העיקר שלא נשארים בכיתה
צילום: צפריר אביוב
מומלצים