שתף קטע נבחר

 
צילום: שאול גולן

ריבלין נגד תנובה: קונים כחול-לבן, והכסף לחו"ל

ברקע מחאת הקוטג', יו"ר הכנסת תקף את ההשתלטות הזרה על חברות ישראליות: "לא ייתכן שנקרא לציבור לקנות כחול-לבן, כשהרווח עובר לחברה זרה". אבל למה הכיבוד בכנסת לא מתוצרת ישראל?

בכנסת צוין הערב (יום ג') "יום כחול לבן", והדי מחאת הקוטג' השפיעו גם על נאומו של יו"ר הכנסת, רובי ריבלין. הוא תקף את בעלת השליטה בחברת תנובה, קרן ההשקעות הפרטית "איפקס", ואמר: "הציבור יקנה כחול-לבן אם תקפידו להישאר כחול-לבן".

 

מאבק צרכני. כל הידיעות על "סערת הקוטג' "

 

"אל תעבירו את השליטה בחברות הישראליות לידיים זרות", דרש ריבלין מבעלי ההון במשק, והוסיף כי על רקע המחאה הציבורית על מחירי הקוטג', "ברור שלא ייתכן שנקרא לישראלים לקנות כחול-לבן כאשר מרבית ההון על המוצר עובר לחברה זרה שמונעת משיקולי רווח צרים ותמורה מיידית".


נתניהו והקוטג'. גם הכיבוד בכנסת לא מתוצרת ישראל (צילום: עמית שאבי) 

 

בזמן שדיבר ריבלין בחשיבות הקניה כחול-לבן, העיר אחד הנוכחים כי

הכיבוד בכנסת בחלקו אינו מתוצרת ישראלית. היו"ר אמר בתגובה כי הדבר חורג ממנהגה של הכנסת ו"הנושא ייבדק על מנת שלא יישנה".

 

"מחאת הקוטג' חשפה בפנינו את אחד התהליכים העוברים על השוק הישראלי בעידן הגלובלי" אמר ריבלין עוד בנאומו. "ישנן חברות זרות וקרנות הון גלובליות הקונות חברות ישראליות, שמטרתן האמיתית היא מקסום הרווחים בזמן קצר. חברות כאלו נהנות בישראל מהילה של 'כחול-לבן' אך מקורותיהן ומטרותיהן הפיננסיות אינם כאלו.

 הן פועלות בארץ כחברה ישראלית לכל דבר, אך המנהלים וקובעי המדיניות שלהן מפעילים אותה בשלט רחוק, מבירות אירופאיות או ערים אמריקניות".

 

ריבלין קרא ליצרנים, על אף הקושי, להשאיר את הבעלות בידיים ישראליות: "המחויבות לכחול-לבן", אמר, "איננה רק מחויבות צרכנית, אלא גם מחויבות יצרנית. היא מטילה אחריות גם עליכם היצרנים, התעשיינים ובעלי ההון. אנחנו נקנה כחול-לבן, ואתם תהיו כחול-לבן. אני קורא לכם: אל תעבירו נכסי צאן ברזל של המשק הישראלי לידיים זרות במהירות ובחיפזון. נהגו באחריות ובאמון, וגם אם הדבר הכרחי, השתדלו להישאר בעלי השליטה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רובי ריבלין
צילום: נועם מושקוביץ
זהבית כהן. מנכ"לית קרן ההשקעות "איפקס"
צילום: עופר עמרם
מומלצים