5 קבוצות הפליקר הכי טובות
אם אתם מחפשים תמונות מטיולים שנתיים ומסיבות סיום כנראה שתחפשו אותם בפייסבוק, אבל אם אתם רוצים לקבל השראה וליהנות מאיכות הקבוצות של פליקר הן המקום להיות בו.
יש דרכים רבות לצפות בתמונות בתוך פליקר. לכל משתמש יש אוספים ואלבומים אותם הוא מגדיר בעצמו ולתוכם הוא ממיין את התמונות השונות שהוא מצלם. מעניינות יותר הן הקבוצות הקהילתיות, שיש להן כמה תורמים ובדרך כלל נושא משותף. חלק מהקבוצות סגורות למשתמשים בלבד ודורשות הזמנה כדי שתוכלו לצפות בתמונות, וכמובן כדי להוסיף תמונות משלכם. קבוצות אחרות הן קבוצות פתוחות המזמינות כל דכפין להוסיף תוכן נוסף משלו. לא כל הקבוצות טובות, לא כולן מעניינות את מי שהוא לא צלם מקצוע. אבל מדי פעם ניתן למצוא קבוצות שמייצרות עבודות שפשוט תענוג להסתכל עליהן. הנה החמש הטובות ביותר.
קבוצת HDR
עוד על HDRמדריך: כך תצלמו תמונות עם טווח דינמי רחבתומר יעקבסוןטכניקת HDR או טווח דינמי רחב, היא טכניקת צילום המאפשרת לשלב כמה תמונות זהות עם רמות חשיפה שונות - לתמונה אחת אמנותית ומיוחדת. תומר יעקבסון לוקח אתכם יד ביד לתוך עולם ה-HDR
העניין ב-HDR גדל בשנתיים האחרונות. מדובר בתמונות המיוצרות בעזרת מניפולציה טכנולוגית בין אם על ידי מצלמות המצוידות במנגנונים המתאימים, או על ידי שילוב תמונות במחשב. במצלמה רגילה, אם תעמדו בין בניינים ותצלמו את השמיים תקבלו אחת משתי תוצאות: צילום ברור מאוד של השמיים והעננים ובניינים כהים וחסרי פרטים, או פרטים מלאים של הבניינים ושמיים חסרי פרטים. בעזרת שימוש ב-HDR גם השמיים וגם הבניינים יראו היטב. המצלמה מצלמת את הבניינים בחשיפה אחת, מתקנת את החשיפה ומצלמת שוב את השמיים ואז מחברת את התמונות. ניתן לקחת את התמונות האלו צעד אחד קדימה ולהגיע לתוצאות היפר-מציאותיות, מצב בו הפרטים השונים בתמונה אחת זוכים לחשיפה שונה. תמונות HDR מגניבות תוכלו למצוא בקבוצה הזו.
חייהם הסודיים של צעצועים
קבוצה זו, המונה כ-17 אלף חברים, מספקת הצצה אל מה שהצעצועים שלנו עושים כשאנחנו לא מסתכלים. ניתן למצוא שם תמונות שמראות את הצעצועים במצבים שונים ומשונים, אינטראקציות שנראות אילו נלקחו משגרת היום של אותם הצעצועים. בנוסף, תמצאו שם אינטראקציות בין הצעצועים לבני האדם להם הם שייכים. כמעט כל תמונה מבין מאתיים אלף התמונות שתמצאו שם מספרת סיפור, ואלו שלא מראות סצנה שיכולה להיות מגוחכת. או מטרידה מאוד.
קבוצת Make It Interesting Challenge
הקבוצה הזו מורכבת מאנשי גרפיקה וצלמים. בכל פעם הקבוצה מקבלת אתגר בדמות של תמונה איתה הם צריכים לעבוד כדי ליצור יצירות חדשות. הקבוצה עצמה קטנה יחסית ומונה כ-500 חברים שיצרו עד כה כ-3,000 יצירות. זה לא הרבה כמו שתי הקבוצות הקודמות, אבל מדובר ביצירות בהן מושקע המון זמן וכישרון. תוכלו לראות פה חיבור בין עמודים רומים לנדנדות, או חמניות ואנשים. גם התמונות שלא מצטיינות ביופי רב שוות התבוננות בגלל כמות הטכניקה והשילובים שהן מציגות.
אזורי עבודה מסודרים
כ-4,000 אנשים רשומים לקבוצה זו המוקדשת לצילום של שולחנות עבודה (בעיקר). מה כל כך מרתק בזה? כל השולחנות הם מקומות בהם יש מינימום של בלגן. אסתטיקה וארגון הוא שם המשחק. אזורי העבודה יכולים לכלול רק שולחן ומחשב, או ארונות ספרים ומגרות של ניירת. מה שחשוב הוא לראות איך אפשר לחיות ולעבוד יום יום מבלי שאזור העבודה יהפוך להיות טירוף של אי סדר. זו כנראה הקבוצה המרגיעה ביותר שתמצאו בפליקר. כן, אפילו יותר מתמונות של ים. במיוחד אם אתם גיקים.
אינפוגרפיקה
אינפוגרפיקה היא אמנות של הפיכת כמות עצומה של מידע סטטיסטי לתמונה או תמונות מהן ניתן להבין במה בדיוק מדובר. זה יכול להיות מידע כמו כמות האייפודים שנרכשו בחמש השנים האחרונות על פי קבוצות גיל, או התפזרות דת כזו או אחרת ברחבי העולם. אינפוגראפיקה יכולה להראות לנו את הנזק שנגרם מעישון סיגריות, או מה הם המותגים החזקים ביותר בפייסבוק. הקבוצה מציגה כ-5,000 אינפוגראפיקות וגם אם המידע שהן מייצגות לא מעניין אתכן, הוא עדיין נראה טוב.