תוניס: מאות הפגינו נגד נרמול היחסים עם ישראל
"מוות לכל התוניסאים שמנסים לנרמל את היחסים עם ישראל", קראו המפגינים שהניפו שלטים אנטי-ישראליים. הסיבה להפגנה בבירת תוניסיה: דיווחים על כוונה להשמיט סעיף בטיוטת החוקה החדשה שפוסל את חידוש הקשר עם ישראל
במדינה הצפון אפריקנית לא מוכנים לשמוע על חידוש הקשר עם "המדינה הציונית הכובשת": 600 בני אדם השתתפו אתמול (יום א') בהפגנה בעיר הבירה של תוניסיה ואיימו להדיח את מנהיגי המדינה, שלטענתם תומכים בנרמול היחסים הדיפלומטיים עם ישראל.
- התוניסאים לא רוצים קשר עם ישראל: מדברים על זה בפייסבוק של ynet
"מוות לכל התוניסאים שמנסים לנרמל את היחסים עם ישראל", קרא אחמד חאלווי, יו"ר עמותה שמתנגדת לשיקום היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות.
"אנחנו נוקיע אותם ונפרסם את השמות שלהם", אמר חאלווי במפגש בו השתתפו מאות בני אדם, חלקם הניפו שלטים אנטי-ישראליים.
מוקדם יותר החודש אימצה הרשות האחראית על יישום הרפורמה הפוליטית בתוניסיה "אמנה רפובליקנית".
היום שאחרי הדחת הרודן התוניסאי
חלוצת מהפכות ערב פונה פנימה ומגלה כוחות
רועי נחמיאס
היא היתה המדינה הערבית הראשונה שהביאה את בשורת המהפכה ואת כוח האדם הבודד מול השלטון העריץ. אך מה קרה בתוניסיה מאז הוסטה תשומת הלב העולמית למצרים וממנה ללוב, בחריין, תימן וסוריה? אפטרשוק במזה"ת - כתבה ראשונה
האמנה החדשה פוסלת את נרמול היחסים הדיפלומטיים עם ישראל. אולם, כמה חברים בוועדה שניסחו את האמנה ביקשו על פי הדיווחים להשאיר את הנושא הזה מחוץ למסמך.
"איננו יכולים עוד לסמוך על חברי הוועדה, בהם אקדמאים שתומכים בנרמול היחסים עם ישראל ואף מנהלים בעצמם קשרים עם המדינה היהודית", אמר חאלווי.
בשנת 1996, לאחר כמה שנים של יחסים חמים בין שתי המדינות, פתחו ישראל ותוניסיה משרדי אינטרסים בשטחן. אך בשנת 2000 החליטה המדינה הצפון אפריקנית לנתק את היחסים עם ישראל לאחר פרוץ האינתיפאדה השנייה.
היחסים בין שתי המדינות נותקו בשנת 2000. הפגנה בתוניסיה
צילום: AFP
רפורמה דמוקרטית לאחר הדחתו. בן עלי
צילום: AFP
מומלצים