שתף קטע נבחר
 

מחאת הנדל"ן: "השלטון נטש את העם בכל הארץ"

עשרות צעירים, ומאות מבקרים שמביעים סולידריות, מסרבים להתפנות ממרכז תל אביב וממשיכים למחות על מחירי הדיור. אחרי שהתעמתו עם ח"כ מירי רגב, אמרו הפעילים: "מנסים להציג אותנו כחבורת רעשנים". אריק ברמן ומשה לוי יקיימו במקום הופעות תמיכה

כמאה פעילים בכ-40 אוהלים שוהים הערב (שבת), זה היום השני, במאהל המחאה נגד מחירי הדיור, בשדרות רוטשילד בתל אביב. במהלך סוף השבוע ביקרו במקום מאות אנשים וגם אמנים רבים, והערב יופיעו במקום אריק ברמן ומשה ולוי. בהתפתחות משמעותית, הודיעה אחר הצהריים התאחדות הסטודנטים הארצית שהיא מצטרפת למחאת הנדל"ן, והחל מהשבוע יקומו מאהלי מחאה בנקודות שונות בארץ.

 

 

הסערה המרכזית שנידונה מאז ביקורה של ח"כ מירי רגב (הליכוד) במאהל, אתמול, שהסתיים בקריאות בוז ובגירושה, היה התמודדות עם טענות כי המפגינים מזוהים עם השמאל. "המאבק הוא חברתי, לא פוליטי", אמר בנושא רועי נוימן, ממארגני המאבק בפייסבוק.

 

לדברי נוימן, "השלטון נטש את העם ואת הצעירים בכל הארץ. המחאה לא מפלגתית אבל יש לנו בעיה עם כל מי שהוא חלק מהשלטון שנטש את הציבור. גם על ראש העירייה רון חולדאי כעסו. פוליטיקאי מהשלטון, שהוא הבעיה - הוא חלק מהשלטון שנטש את העם, לא יכול לבוא ולהתמם. גם בן אדם כמו בוז'י הרצוג היה עד לא מזמן בשלטון וצריך לתת תשובות. אולי היום יש לו אלטרטיבות אבל גם הוא חלק מהבעיה.

 

"יש עובדה יסודית - הצעירים מסיימים צבא, משלמים מסים, נותנים הכל למדינה, ולא רואים תקווה, לא רואים עתיד ולא רואים דיור להתחיל ממנו. זה האחריות הבסיסית של השלטון, של ראש הממשלה בעצמו כלפי האזרחים. המציאות לא יכולה להמשיך ככה. צריך לבוא שינוי מוחלט".

 

"כל אדם וכל פוליטיקאי עדיין מוזמן לבוא ולדבר איתנו בגובה העיניים ובתנאים שלנו, אבל ברור שיש לנו טענות כלפי מי שהוא חלק מהשלטון: איך ייתכן שבמדינה כמו שלנו זורקים ככה את הצעירים? הם צריכים להיות מוכנים לשמוע ביקורת רצינית, לא להיתמם, לא להתנשא, ולדעת שהחובה שלהם היא כלפי אזרחים - אנחנו הריבון ואנחנו לא עובדים אצל פוליטיקאים, הם עובדים אצלנו והם צריכים לענות לנו על השאלות. אנחנו מתכוונים להוביל את המדינה ולא להיות מובלים על ידיה. אנחנו העם, האזרחים, הריבון. זו הגדרת הדמוקרטיה".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"חולדאי הביתה!" - המפגינים צעקו נגד ראש העירייה ביום חמישי. באדיבות ערוץ 10

 

מה יקרה ביום ראשון?

השאלה הגדולה היא מה יקרה ביום ראשון, אולם המארגנים מבטיחים שהמחאה תישאר גם מחר. נוימן אמר ל-ynet: "המחאה ממשיכה ואנחנו לא הולכים לשום מקום. מחר בבוקר אנשים יצאו מפה לעבודה, ויחזרו אחריה כרגיל לאוהל, כאילו הוא הבית שלהם.. הרעיון הוא לא להשבית את המשק. אם אי אפשר לגור בדירות, אז נגור פה".

 

צילום: בילי פרנקל

 

 

ברק הררי, תושב פתח תקווה, וממארגני המחאה בתל אביב, אמר: "השאלה היא לא כמה אנשים יישארו פה מחר, אלא כמה אנשים עוד יבואו".

 

בשעות הצהריים התכנסו כל הנוכחים במעגל, כדי לדון בצעדים הבאים ולקבל החלטות. בעקבות ארועי אתמול החליטו הנוכחים על כללי התנהגות שגובשו, ביניהם שימוש בסימני ידיים במהלך הדיונים כדי לקבל להצביע, לקבל רשות דיבור וכדומה.

 

עוד נקבע, כי "מתייחסים בכבוד לפוליטיקאים ואנשי ציבור אבל שומרים על דיעותינו ועל המטרות לשמן אנו נאבקים. נשתמש מולם בסימני הדיבור כדי שיבינו שיצרנו שפה חדשה. לדברי נוימן, "כל פוליטיקאי, איש ציבור ואדם מהשורה יכול להגיע לקיים איתנו דיון, אך בתנאים שלנו - שימוש בסימני הידיים והקשבה לאחר".

 

דפני ליף, יוזמת המחאה, אמרה: "יש לנו מטרה ראשונית אחת, כולנו ביחד. אנו מנסים לשמור על המחאה במקום נטול אגו. בן אדם שזורק משהו על פוליטיקאי או נבחר ציבור מוציא אותנו כחבורת רעשנים. מי שלא מקבל את ההחלטה שמאפשרים לכל בן אדם לדבר פה בלי להתפרץ לדבריו, מוזמן לעזוב. לכל בן אדם מגיעה הזכות לדבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מירי רגב במאהל ביום שישי
צילום: אסי כהן
מאהל המחאה
צילום: ירון ברנר
אחד הפעילים במיצג מקורית
צילום: ירון ברנר
חולצת סגן ראש העיר תל אביב, אסף זמיר, לאחר שנזרקה עליה ביצה ביום חמישי
צילום: יואב זיתון
מומלצים