ניו-יורק טיימס: "מקווים שהעליון יבטל חוק החרם"
מאמר מערכת בעיתון החשוב בעולם מזהיר את ישראל מבידוד בינלאומי גדול עוד יותר, בעקבות אישור החוק. הם קראו לנתניהו לפעול כמנהיג וסיימו: "לטובתה של ישראל, מקווים שיבוטל"
העיתון החשוב בעולם מצטרף למחאה נגד חוק החרם. במאמר מערכת ב"ניו-יורק טיימס" נכתב בעיתון האמריקני כי המוניטין של ישראל כדמוקרטיה פעלתנית הוכתם בצורה קשה על ידי החוק, שמטרתו לחנוק את מבקרי ההתנחלויות. הם כתבו כי "ישראל מסתכנת בבידוד בינלאומי גדול עוד יותר. לטובתה, אנחנו מקווים שהחוק יבוטל בבית המשפט העליון".
ב"ניו-יורק טיימס" מזכירים כי נגד החוק, שזכה לביקורת קשה הן בישראל והן בעולם, יצאה גם הליגה נגד השמצה. הארגון האמריקני, שתומך בישראל ויוצא נגד חרמות נגדה, הזהיר כי החוק "פוגע בזכויות הדמוקרטיות הבסיסיות של הישראלים - חופש הביטוי וחופש ההתבטאות".
"גם אנחנו מתנגדים לחרם על ישראל, אבל מסכימים שזוהי סוגיה בסיסית של חופש הביטוי", נכתב במאמר המערכת. בעיתון האמריקני כתבו כי "הממשלה השמרנית בישראל נחושה למנוע כל ניסיון של הפלסטינים ותומכיהם לחרמות, ביטול השקעות וסנקציות נגד ישראל". הם הזכירו כי מאז השנה שעברה, אמנים ואנשי רוח רבים, ובהם אמנים בינלאומיים, ביטלו הופעות בישראל ובגדה המערבית כדי למחות נגד ההתנחלויות.
"בזמן שתהליך השלום תקוע, הפלסטינים מחפשים דרכים להחיות את חלום שתי המדינות שלהם, כולל פנייה לאו"ם להכרה במדינה בסתיו. ישראל מסתכנת בבידוד גדול עוד יותר בזירה הבינלאומית, בעקבות הניסיון הזה להשתיק את המבקרים", כתבו בעיתון האמריקני.
ב"ניו-יורק טיימס" הדגישו כי לאחר שראש הממשלה, בנימין נתניהו, נעדר מההצבעה במליאה, הוא הבהיר כי "החוק לא היה עובר, אם לא הייתי מאשר זאת". הם קראו לנתניהו: "עליך לפעול כמנהיג ולקרוא למחוקקים להימנע מלפגוע במדינתם".
לסיום, נכתב במאמר המערכת: "התומכים בחוק אומרים כי הוא נחוץ על מנת למנוע ניסיונות לבצע דה-לגיטימציה לישראל. אבל לא ניתן לבצע דה-לגיטימציה לאף מדינה, אם היא נשארת נאמנה לעקרונות הדמוקרטיים שלה. המתנגדים לחוק כבר ערערו לבית המשפט העליון, במטרה לבטלו. אנחנו מקווים שהם יצליחו, לטובתה של ישראל".