תקפת רופא? כניסתך לבי"ח תיאסר
ועדת הבריאות של הכנסת אישרה להצבעה הצעת חוק לפיה תוקפי רופאים לא יורשו להיכנס לביה"ח במשך חצי שנה. ה"עונש" על תקיפה מילולית יהיה שלושה חודשים בלבד. האיסור: למעט לקבלת טיפול רפואי
ועדת הבריאות של הכנסת אישרה לקריאה שניה ושלישית הצעת חוק לפיה תיאסר כניסתם של תוקפי רופאים, מטפלים או נותני שירות, לבתי החולים, אם יחזרו פעמיים בתוך שנה על עבירת האלימות. יעשה מאמץ להביא את ההצעה לאישור הכנסת עד לתום מושב הקיץ, בשבועות הקרובים.
("כרטיס צהוב") ממנהל בית החולים או מאיש צוות שהוסמך לכך. אם אותו אדם ישוב וינקוט בכל סוג של אלימות בשנה שלאחר האזהרה תישלל ממנו זכות הכניסה למוסד רפואי למשך תקופה של שלושה חודשים אם נקט באלימות מילולית או השחית רכוש ועד שישה חודשים אם נקט באלימות פיזית. האיסור יהיה בתוקף למעט לצורך קבלת טיפול רפואי דחוף.
הצעת החוק שהגישו ח"כ אלכס מילר, אנסטסיה מיכאלי ודוד רותם (ישראל ביתנו) קובעת שמי שיפעיל אלימות פיזית או מילולית כלפי מטפלים ורופאים או יגרום נזק לרכוש בית החולים יקבל אזהרה
הניסיון הקודם להילחם באלימות
עבר בכנסת: 5 שנות מאסר לתוקף צוות רפואי
מיטל יסעור בית-אור
המחוקקים מתגייסים למלחמה באלימות נגד רופאים: הכנסת העבירה היום את הצעת החוק של ח"כ חיים אורון לפיה אדם שתוקף עובד בית חולים בחדר המיון - דינו מאסר של חמש שנים. בנוסף, נידונה הצעה לפיה תוקף צוות רפואי שחזר על מעשיו בתוך שנה - לא יוכל לקבל טיפול באותו מוסד
הצעה ברוח זו, שכבר אושרה בקריאה טרומית בכנסת הקודמת אך לא הושלם הליך חקיקתה, מבוססת בין היתר על תוכנית פעולה שהחלה באנגליה בשנת 2000 והפחיתה באופן משמעותי את מספר עבירות התקיפה נגד רופאים. יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, בירך על אישור החוק ואמר: "זהו הישג ראשון במערכה נגד אלימות בבתי החולים ובמוסדות רפואיים. נמשיך ונילחם בתופעה המכוערת ולא ניתן לאיים על אלה שמלאכתם קודש".
ח"כ מילר ציין כי "מקרי האלימות נגד רופאים ומטפלים הם תופעה מדאיגה ומכוערת שמימדיה מתרחבים כל העת ומתבטאת לצערי גם בקרב המטופלים וגם בקרב מלוויהם. הצעת החוק, הסמכויות המוענקות למנהל בית החולים ולמאבטחים, והעונש שיוטל בעקבותיה, יוצרים יחד מעטפת מרתיעה אשר תגרום לאנשים לחשוב פעמיים כיצד עליהם לנהוג במי שנשלח להציל חיים ולטפל בבריאותם ובבריאות יקיריהם".
ד"ר יחיאל ארקין וד"ר קטלינה מרקוביץ', רופאי קהילה שנכחו בדיון, טענו כי הצעת החוק אינה מתאימה למרפאות בקהילה וכי יש להרחיבה כך שהרחקת המתפרעים תהיה מיידית, ללא אזהרה, ותכלול גם סנקציות למטופלים הנוהגים באלימות.
בשנת 2010 נרשמו בבתי החולים ובמרפאות כ-2,400 מקרי אלימות נגד רופאים וצוות רפואי. 650 מהם הסתיימו בתלונות במשטרה, אולם רק במקרה אחד הושגה הרשעה בבית המשפט של התוקף.
תקיפת רופא בבי"ח רמב"ם. האם החוק יסייע?
מומלצים