שובת רעב באוהל: "מפחד שהמחאה תתמסמס"
"אנחנו לא בקצב הנכון", חושש אדם דובז'ינסקי, אחד המשתתפים במחאת האוהלים, שהכריז שלשום על שביתת רעב. "מקבלי ההחלטות צריכים להבין שלא כיף לנו". במקביל, מחריפה המחאה בירושלים. גם באילת הקימו אוהלים
מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:
"הפחד שלי הוא שהמחאה המוצדקת הזו תתמסמס", הודה דובז'ינסקי, "אנחנו עדיין לא בקצב הנכון, מה עוד שברקע יש את מאבק הרופאים שגוזל תשומת לב. אני רוצה שמקבלי ההחלטות יבינו שאנחנו כאן לא מהנאה ולא מתוך נוחות. לא כיף לנו כאן בחום, לא כיף לנו בשמש, לא כיף לנו באוהלים ולא כיף לשבות רעב". דובז'ינסקי ציין כי ימשיך בשביתה עד שמחאת הנדל"ן תישא פרי, אך הבהיר כי אינו מצפה מאחרים להצטרף אליו.
בשעות הצהריים הגיעו למאהל המחאה מספר פעילים ממטה המאבק למען שחרור גלעד שליט, שביקשו להביע הזדהות אך הבהירו: "אנחנו בעד ההפגנות והמאבקים, אך קודם כל גלעד. אותו מפקירים על ערכים שכבר הופרו בעבר", ציין אחד מהם. "עם אדיש הוא עם של זומבים. הגענו להביע סולידריות, אך גם לומר שלפני שתסגרו את הדלת בבית החדש שלכם, שימו לב שכולם בבית".
במקביל, בירושלים הפגינו בשעות הבוקר 20 סטודנטים מול משרדי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה של משרד הפנים, בדרישה לכלול אלמנטים של דיור בר השגה בפרויקט שנידון אותה שעה. במהלך הלילה עוכב לחקירה אחד מפעילי המאבק, שצייר גרפיטי סמוך למאהל מול כיכר ספרא, שהוקם לרגלי חומות העיר העתיקה, ועשרות הפעילים שהעבירו שם את הלילה, אף תלו שלטי מחאה על החומות.
הפגנה במאהל התל-אביבי, אתמול. "לא כיף בשמש" (צילום: ירון ברנר)
המחאה מגיעה עתה גם למבשרת ציון, שם הכריזו תושבים על הקמת מטה מאבק נגד מחירי הדירות המאמירים. "במבשרת ציון זועקים 'אין לנו בית', אל תישארו אדישים", נכתב בהודעה שהופצה ביישוב, "הצטרפו למאבק הצודק למען הזוגות הצעירים ולמען דיור בר השגה". מספר זוגות צעירים כבר הודיעו שיקימו מאהל בגן השלום מול המועצה המקומית במבשרת ציון. "לא ייתכן שמשנה לשנה, שכר הדירה עולה ואין אפשרות להשיג דיור בר השגה", ציין יוני זינו, בן 30 ואב לשניים. "הגיע הזמן לצאת למאבק צודק, כדי שגם במבשרת ציון יהיה פתרון לזוגות צעירים כמונו".
האוהלים הגיעו הכי דרומה שאפשר
החום ששובר שיאים לא הרתיע את תושבי אילת, שגם כן הצטרפו למחאה המתפשטת נגד מחירי הדיור. אף שהטמפרטורות בעיר הגיעו ל-45 מעלות בצל, הוקמו במרכז העיר מספר אוהלים - ויושביהם מבטיחים כי זוהי רק ההתחלה.
"60 אחוזים מהנדל"ן בעיר שייך לתושבים שאינם תושבי אילת", סיפר סגן ראש העיר יהודה מורדי, הנמנה עם מובילי המאבק. "אין באילת מקורות פרנסה מלבד בתי המלון שמציעים משכורת מינימום, ועם שכר ממוצע של 5,500 שקלים איך נוכל לשלם משכנתא וגם לחיות?".
על השלטים המקיפים את המאהל נכתב "דיור זו זכות, לא מצרך", ו"גם באילת השכר נמוך והמחירים בשמיים". לדברי המפגינים, מאז התחיל המשבר בדיור, זינק המחיר הממוצע של דירת שלושה חדרים בעיר ביותר מ-300 אלף שקלים.
"גם מחירי השכירות עלו בשנים האחרונות", הוסיפה קרן, תושבת העיר המשתתפת במחאה. "מאז שתושבי חוץ התחילו לרכוש אדמות באילת, כל קרקעות המנהל מוצעות לקבלנים למגורי יוקרה ואין קרקעות שמוקצות לבניית דירות לזוגות צעירים במחירים סבירים. אילת רחוקה מכל מקום אחר", היא המשיכה, "לנו אין פריפריה שנוכל לעבור אליה, אנחנו הפריפריה".