רופאים באוהלים: "הזדמנות נדירה לאיחוד מחאות"
אחרי שקיבלו את השבת במאהלים, מצפים המוחים לעשרות אלפים שיגיעו לתשע צעדות מחאה נגד מחירי הדיור. סטאז'ר הקים אוהל במתחם חדש בתל-אביב, מפגין אחר הדגיש: "זו לא המחאה של רוטשילד, זו המחאה של כל תל-אביב והמדינה"
השבת השנייה של מחאת האוהלים הפכה למפגן עוצמה בתל-אביב, ומובילי מאבק הדיור מקווים לשחזר בשבת השלישית את הפגנת עשרות האלפים במוקד המחאה - ולשכפל אותה לערים רבות אחרות. הערב (שבת) צפויות להתקיים תשע צעדות מחאה נגד מחירי הדיור והממשלה, מקריית-שמונה שבצפון ועד באר-שבע שבדרום.
מחאת האוהלים - כל הכתבות ב-ynet
- תגובה למכתב הטייקונים: פצצות סירחון על אקירוב
- מדברים על המאבק - בפורום מחאת האוהלים
לאחר הצלחת צעדת העגלות והצטרפותם של ההורים למאבק האוהלים, צפויים גם אבות ואמהות רבים להיראות בצעדה המרכזית, מכיכר הבימה למוזיאון תל-אביב. "עשרות אלפים יגיעו מכל הארץ", אמרו בשדרות רוטשילד, לאחר שערכו את קבלת השבת השלישית שלהם במאהל המחאה. אחד מאנשי המאהל הוסיף: "ההפגנה תבהיר לכל מי שעדיין לא הבין שלא ניתן שיעבדו עלינו יותר".
גם אנשי מחאת הדלק, שהפגינו אתמול בתל-אביב, ומובילי חרם הקוטג', שמחו מול ביתה של עפרה שטראוס והקימו לידו כמה אוהלים, עשויים להשתתף בהפגנות הענק. בארגוני הנשים קראו גם להורים להשתתף במחאה, ואמרו בנוגע לתקצוב חוק מעונות היום כי "עובדים עלינו בעיניים". בצעדות ייראו גם רופאים, ששובתים כבר כמעט ארבעה חודשים. אחד מהם הוא ישי סקלי, סטאז'ר בן 30 מתל-אביב, שהקים אוהל במאהל בשדרות נורדאו.
"המחאה מתפשטת גם לכיוון צפון"
"מרגישים שהמחאה מתפשטת, עוד ועוד אנשים רוצים להצטרף", אמר סקלי במאהל התל-אביבי החדש, שמצטרף לוותיק ברוטשילד ולאלו בגינת לוינסקי, בשכונת התקווה וביפו ג'. "יש הזדמנות להוציא את המחאה לחלקים נוספים בעיר. המחאה כבר התפשטה דרומה ואנחנו ממשיכים את המגמה לכיוון צפון".
צדק חברתי, בארוחת ליל שבת בבאר-שבע (צילום: בועז גרדוס)
הסטאז'ר לרפואה דיבר גם על האפשרות לשלב בין מחאת הרופאים למאבק הדיור: "יש פה הזדמנות נדירה לאחד מחאות שונות, שיש בהן הרבה מהמשותף. יש שירותים שהמדינה חייבת לתת ולקחת אחריות לגביהם. מדינה ששולחת אנשים להגן עליה בגופם צריכה לדאוג לחינוך, לבריאות ולתחבורה ציבורית. אסור להפקיר את זה ליד הגורל".
מורן, בן 33 שגר בתל-אביב, הקים אף הוא אוהל בנורדאו. לדבריו, "המחאה צריכה לייצג מגוון כמה שיותר רחב של אוכלוסיה. בצפון הישן יש אוכלוסיה בוגרת יותר. אנשים יותר מבוגרים, לקראת חתונה וילדים. חשוב שהמחאה תבטא גם אותם".
חלות לצד אוהלים. קבלת שבת במאהל בירושלים (צילום: גיל יוחנן)
"צריך לשנות את סדר העדיפויות", דרש יונתן, בן 30 מתל-אביב. אותם אנשים
שעובדים, משרתים במילואים ומשלמים מסים צריכים להיות בראש סדר העדיפויות. הם רוצים להראות שהמחאה מתפשטת לכל מקום. זו לא המחאה של רוטשילד, זו המחאה של כל ת"א וכל המדינה".
כמו בשבוע שעבר, גם בשבת הנוכחית הצעדה בתל-אביב תסתיים בעצרת. הפעם יופיעו בה מוזיקאים מובילים - יהודה פוליקר, ברי סחרוף, חמי רודנר ודן תורן. בירושלים יצעדו המוחים מגן הסוס לבית ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובעצרת צפויים להשתתף הראל סקעת, אביב גפן ואברהם טל. צעדות ועצרות נוספות יתקיימו בחיפה, אשדוד, באר-שבע, נצרת, קריית-שמונה, מודיעין ואשקלון.