שתף קטע נבחר
 

מה לא כותבים בקורות חיים? מענה לבעיות נפוצות

גיוס והטמעת עובד כרוכים בהשקעה כספית גדולה ובתקופת הכשרה שאורכת זמן, וכשיש חשש שעובד לא יתאים למשרה, קיים סיכוי גבוה שהוא לא יעבור את שלב הסינון הראשוני. איך תעקפו את המכשולים הקיימים בהיסטוריה התעסוקתית שלכם?

למגייסים שעוברים על עשרות ומאות קורות חיים הנשלחים לכל משרה, יש בממוצע עשרים שניות כדי להבין האם אתם עונים על דרישות המשרה, או לא.

 

 

גיוס והטמעת עובד בחברה, כרוכים בהשקעה כספית גדולה ובתקופת הכשרה שאורכת זמן. לכן, מטרתה העיקרית של המגייסת היא למצוא את המועמד האיכותי ביותר בזמן הקצר ביותר, ללא פשרות; כשיש חשש שעובד עשוי שלא להתאים למשרה, קיים סיכוי גבוה שהוא לא יעבור את שלב הסינון הראשוני.

 

איך להסביר מצבים לא סטנדרטיים

לעתים קרובות אני מקבלת פניות מאנשים שלא יודעים איך להסביר מצבים לא סטנדרטיים בהיסטוריה התעסוקתית שלהם. חשוב לתת הסבר לבעיות נפוצות שעומדות בדרך לקובץ קורות החיים שייצג אתכם כראוי:

 

1. פער של שנים ללא עבודה - לא עבדתם כמה שנים ואתם מעוניינים עכשיו לחזור לשוק העבודה? הבעיה היא, שהמעסיקים חוששים מחוסר יציבות תעסוקתית, וממועמדים חסרי מוסר עבודה כי הם עשויים להשקיע בעובד הכשרה לתפקיד והוא מצידו, יתפטר לאחר תקופה קצרה. אז מה כותבים?

 

כל תחום שבו עסקתם במהלך התקופה, שווה אזכור בקורות החיים: אם רכשתם השכלה, עזרתם לחברה משפחתית, או שהתנדבתם – ציינו זאת בקורות החיים. גם אם מדובר בעבודות זמניות, זה יראה למעסיק שאתם אנשים פעילים שמסוגלים להתחייב לעבודה לטווח רחוק.

 

2. חופשת לידה ארוכה - בקורות חיים לא מומלץ לציין תקופות עבודה בחודשים, רק בשנים. כך לא תטריחו את מי שעובר על קורות החיים שלכם לחשב זמנים – מטלה מסורבלת שמאריכה את הזמן שמוקדש למסמך ומורידה את הפוקוס מהנושאים החשובים באמת. כשמדובר בחופשת לידה שארכה יותר מכמה חודשים, כדאי לציין זאת בטווח של שנים, לדוגמא: "2010-2009 חופשת לידה".

 

3. רוצים לחזור לתפקיד מהעבר - לפעמים אנחנו יוצאים להרפתקאות תעסוקתיות, מגלים שזה לא בשבילנו ורוצים לחזור לתפקיד הקודם שבו עסקנו. המעסיקים מצידם, עשויים לראות בכך חוסר יציבות וחוסר החלטיות ולבחור שלא "להמר" על העסקתנו. אז מה עושים?

 

יש שתי אפשרויות – אפשר לכתוב בראש המסמך כמה שורות הסבר תחת הכותרת "תמצית" ולציין שם בקצרה שאתם מעוניינים לשוב לתפקיד שעשיתם בעבר. האפשרות השנייה תהיה לציין את התפקידים האחרונים והלא רלוונטיים בשורה בודדת בלבד, או להוציא מהם רק את החלקים הרלוונטיים לתפקיד אליו אתם רוצים לשוב. לדוגמה - מדריכת נוער שרוצה לשוב ולעסוק בעבודה משרדית, תוכל לציין את משרת ההדרכה אך לציין בעיקר מטלות בעלות אופי אדמיניסטרטיבי כגון רישום חניכים והכנת מצגות.

 

4. הסבה מקצועית - החלטתם לעשות הסבה מקצועית? כדאי שתהיו מוכנים למשימה לא פשוטה. רצוי שגם תכינו תשתית מתאימה כלימודים רלוונטיים או איזושהי זיקה מעשית לתחום. מבחינת קורות החיים, מדובר במשימה למקצוענים, מכיוון שקשה להסביר מה מצבכם כרגע. תוכלו להשתמש בשיטת ה"תמצית", שצוינה למעלה - בה תתנו הסבר קצר. קחו בחשבון שיהיה עליכם להתאים ציפיות, כי בהסבה מקצועית אתם מתחילים "מאפס" בתחום שבו אין לכם עדיין ניסיון.

 

5. העתקת מקום מגורים - המשפט "מוכן להעתיק מקום מגורים" עלול להיראות למעסיק כמו נורת אזהרה. מדוע? כי יכול להיות שהמעבר שלכם לא יצליח ושלאחר כמה חודשים תחליטו שזה לא זה ותחזרו הביתה. במקרה כזה המעסיק יפסיד עובד שכבר הוכשר לתפקיד. במקום זאת, נסו להיעזר בקרובים המתגוררים באזור המיועד, שיאפשרו לכם לציין את כתובתם ואפילו להתגורר אצלם לתקופה שבה תחפשו דירה. אם אין לכם את הפריווילגיה הזו – אל תציינו כתובת, ציינו "זמינות לעבודה באזור ___". כששיחת הטלפון תגיע, זו תהיה ההזדמנות שלכם לעשות עבודת שכנוע ולהביע את הנכונות שלכם לפרויקט מעבר דירה.

 

ליאת בן תורה היא מומחית AllJobs לקורות חיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים