שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

מאבקי כוח במאהל רוטשילד: "על זרי הדפני"

שלושה שבועות למחאת האוהלים, לאדם דובזי'נסקי, הבולט בחבורה החדשה ששובת רעב כבר 16 יום , נמאס מה"השפלות". הוא קרא להנהגה ללכת הביתה. במאהל יש מי שחושב שמדובר ב"ארבעה מתוסכלים"

אחרי שלושה שבועות ושתי עצרות המוניות, הגיע תורם של מאבקי הכוח הפוליטיים על הנהגת המאהל ברוטשילד. בעוד שבתקשורת מרבים להופיע החברים המייסדים של מחאת האוהלים, בהם דפני ליף וסתיו שפיר, החלה חבורה חדשה המונה כ-20 תושבים במאהל במהלך פוליטי להתנתק מההנהגה הקיימת.

 

מחאת האוהלים - עמוד מיוחד ב-ynet

מדברים על המאבק - בפורום מחאת האוהלים

 

"מהיום הראשון נפרדו דרכי ההנהגה של השביעייה מן המאהל", סיפר ל-ynet אדם דובז'ינסקי, אחד המתנגדים להנהגה השובת רעב כבר 16 יום. "אותה הנהגת חוץ כל עיסוקה או כמעט כל עיסוקה הוא הופעות בתקשורת ופוליטיקה גבוהה". לטענתו, מתוך הריק הזה נוצרה לאט לאט "הנהגה פנימית אותנטית", שאנשיה לא תכננו להיות מנהיגים.

 

באשר לדפני ליף, סתיו שפיר וחבריה, אומר דובזי'נסקי כי "הם מגיעים לכאן רק כשיש אירוע תקשורתי גדול ואז חומקים בחזרה למקומות אחרים, ואילו כאן יש פעילים שמבוקר עד ערב מתאמים בין אנשים וגופים ומנהלים את כל ענייני המאהל. אלו אנשי ההנהגה הפנימית, שכשצריכים משהו תושבי המאהל פונים אליהם".


"עסוקים בתקשורת ופוליטיקה גבוהה". הנהגת המאבק (צילום: ירון ברנר)

 

הוא אישר שאכן קיים נתק בין שתי ההנהגות. "דרי המאהל חשים מנותקים מן ההנהגה החיצונית. הפור כבר נפל, אנחנו ניסינו לדבר איתם במשך שלושה שבועות וכל מה שאנחנו סופגים זה השפלות בתואנה ש'אין זמן לדבר' איתנו".

 

שני הצדדים חלוקים גם באשר למטרות המאבק. "אנו חשים שמטרתם העיקרית של ההנהגה החיצונית היא השפלת ראש הממשלה, ואילו המטרה העיקרית שלנו היא השגת הישגים כלכליים חברתיים, ולכן דרך ההתנהלות היא שונה", אומר דובז'ינסקי.

 

לדבריו, "אני לא רואה בהם אויבים אלא ידידים, ואומר להם בתור אנשים שאני מאוד מעריך: חברים, צריך לדעת מתי ללכת הביתה ומתי לנוח על זרי הדפני".

 

באשר לפרסומים בעיתונים הבוקר כי הוא יושב ראש האופוזיציה של ההנהגה החדשה, אמר דובז'ינסקי כי מדובר בשקרים ובניסיון לייצר חדשות צהובות. "אני איני היו"ר, זה דבר שלא היה ולא נברא".

 

"נחלצים למלא את החלל המנהיגותי"

עו"ד יניב מויאל, משתייך אף הוא להנהגה החדשה שצומחת במאהל ברוטשילד. "הפתיל הוצת על ידי דפני ליף, היא סמל ותישאר סמל. איש לא מסוגל או רוצה לקחת זאת ממנה", הוא אומר, "נעשו שתי עצרות ובשתיהן היה פספוס איום, כי לא התגבשה תוכנית פעולה לציבור. זה חלל מנהיגותי שיש למלא ואנחנו נחלצים למלא את החלל הזה".

 

לדבריו, את תמיכת המאהל יש להם כבר וכעת הם מבקשים לקבל לגיטימציה מהרוב הדומים בציבור. "כרגע אנו מנהלים מגעים ראשוניים לקידום הצעת חוק בעניין דיור שזו דרישתנו הראשונה כקבוצה נפרדת", ציין מויאל וטען "אנחנו לא חלק מהדיונים או תהליכי הבחירה, בגלל שמידרו את כולנו".


קיים נתק בין הנהגת המאהל ברוטשילד לתושביו (צילום: עמרי ביגץ)

 

לעומתו, גיל ששון, שנמצא במאהל מהיום הראשון מספר: "יש כאן מהלך לנסות לעשות של הפיכה שלא מייצג את אנשי המאהל. אדם וחבורתו באופן לא לגיטימי יוצאים ומכפישים את ההנהגה הקיימת, ועל אף שיש אי הסכמות, זה דבר לגיטימי".

 

"יוזמה של ארבעה מתוסכלים"

לדבריו, "יש התארגנות מסודרת של נציגי כל המאהלים, כולל אלו שברוטשילד, שבחרו ועד משותף והנהגה מוסכמת. אדם וחבורתו לא שותפים או רוצים להיות חלק מהמהלך הזה, ולכן אין להם לגיטימציה למהלך שהם עושים, ואין רבים במאהל שתומכים בהם. זו יוזמה של ארבעה מתוסכלים שפשוט החליטו יום אחד שהם ההנהגה".

 

אוריאל רז, שנמצא במאהל מיום הקמתו, ניסה אף הוא להיבחר לנציגות המאהל. "לצערי, לא אני ולא הם נבחרו, ועכשיו הם החליטו לקחת את ההנהגה בכוח". לדבריו, "זה נכון שהיה נתק בין ההנהגה ובין תושבי המאהל, שלא ידעו מה הם עושים או על מה הוחלט". הוא הוסיף כי אמש הוקם מרכז מידע כדי שיהיה ערוץ תקשורת פתוח בין ההנהגה למאהל.

 

רועי נוימן, דובר יוזמי המאבק בהם דפני ליף, מסר: "ממשלת ישראל הכריזה אתמול מלחמה על העם, כרגע כולנו מתרכזים בארגון פעולות המחאה כנגד אטימות הממשלה, ניסיון של אנשים פוליטיים מצד זה או אחר לצבור הון פוליטי אינו ראוי, אנו פועלים ללא לאות כדי להמשיך ולקדם את המאבק האזרחי ומקיימים אסיפות פתוחות בהן מתקיים דיון ציבורי של תושבי המאהלים וכל קבוצה מוזמנת להצטרף לדיונים אלו".

 

גם איה שושן, נציגת מאהל רוטשילד בוועד המאהלים, אומרת כי טענות המתנגדים אינן נכונות. "אני נמצאת במאהל יום יום, האסיפות הן פתוחות, כל אחד יכול להשתתף בהן, כרגע כל מעיינינו מופנים לארגון העצרת בשבת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"צריך לדעת מתי ללכת הביתה". אדם דובז'ינסקי
צילום: הילה ספאק
מומלצים